Calculatoarele Mac sunt gândite până la cele mai mici detalii. Designul lor de referință la exterior și sistemul de operare macOS sofisticat la interior. Trackpad-ul suportă controlul prin gesturi, iar ecosistemul elimină granițele dintre dispozitivele Apple. Aceste computere sunt create de oameni pentru oameni – de aceea sunt atât de confortabile.

iSpace a adunat pentru dvs. 7 funcții mai puțin evidente, dar utile ale Mac-ului dvs., pe care s-ar putea să nu le știți.

funcții

Apelarea emoji pe Mac

Ce faceți de obicei atunci când trebuie să introduceți emoji-uri în timpul lucrului pe un Mac? Copiați automat emoticoanele în Telegram sau în alte aplicații de mesagerie și rețele sociale?

Există o modalitate mai simplă de a introduce emoji, datorită unei funcții – folosind comanda de scurtătură Control+Command+Spațiu. Apăsați această combinație și va apărea o fereastră cu opțiuni pentru emoji-uri. De asemenea, le puteți găsi în meniul „Editare” > „Emoji și Simboluri”.

Și dacă apăsați pe pictograma tastaturii din colțul din dreapta sus, se va deschide meniul caracterelor speciale.

Memodji animat pe pictograma profilului

Puteți înlocui fotografia de profil standard cu un memodji animat. El va fi supărat dacă introduceți o parolă greșită la conectare și se va bucura dacă introduceți parola corectă. Pentru a configura iconița:

  1. Accesați „Preferințele de sistem” și treceți cursorul peste fotografia de profil.
  2. În partea de jos a imaginii va apărea o săgeată – apăsați pe ea și treceți la secțiunea Memodji.
  3. În meniul deschis, alegeți un personaj existent sau creați unul nou. La crearea unui memodji, vi se va oferi să alegeți o poziție și chiar un stil pentru fundal.

Nu uitați să actualizați macOS la cea mai recentă versiune pentru a simte puterea acestei funcții!

funcții

Dacă parola este introdusă incorect, memodji va face o față supărată.

Spotlight – nu doar căutarea în foldere și fișiere

Aproape orice fișier de pe Mac-ul dvs. poate fi găsit cu ajutorul sistemului de căutare Spotlight. Pentru a-l deschide, apăsați pe pictograma lupă din bara de meniu macOS (sau utilizați scurtătura). Apoi, introduceți cuvinte cheie din documentul pe care doriți să-l găsiți în câmpul de căutare.

Sfat: când căutați o anumită frază, evidențiați-o cu ghilimele. Astfel, sistemul va căuta exact această combinație de cuvinte.

Dar Spotlight nu este doar pentru căutarea de fișiere. Acest instrument poate, de asemenea, să facă calcule, să convertească valute și unități de măsură. Pur și simplu introduceți expresia dorită în câmpul de căutare (folosind spații).

Reglarea fină a luminozității

Probabil v-ați obișnuit să ajustați luminozitatea monitorului Mac folosind tastele de pe tastatură. Cu toate acestea, puteți regla luminozitatea mai precis și cu mai multă finețe. Pentru aceasta, țineți apăsată tasta Option + Shift + tasta de luminozitate. Astfel, nivelul de lumină va crește nu cu o singură unitate deodată, ci mai lin și mai precis. Această funcție funcționează și pentru volum.

funcții

Sortarea pictogramelor în bara de meniu a macOS

Puteți personaliza bara de meniu a macOS pentru a vă face experiența cât mai convenabilă. De exemplu, apăsând tasta Command, puteți muta iconițele în bara de meniu a macOS. Și pentru a elimina o iconiță nedorită, pur și simplu trageți-o în jos (în zona desktopului). Veți găsi și mai multe opțiuni în meniul „Preferințe de sistem” > „Bara de meniu și Dock”.

Ascunderea unui dosar pe Mac

În macOS există o unealtă integrată numită Utilitar de disc, care vă permite să ascundeți orice folder de privirile curioase. Aceasta creează un fel de container de protecție, în care este plasat folderul. Accesul la conținutul său poate fi obținut doar de către posesorul parolei. Am publicat aici o instrucțiune detaliată despre cum să ascundeți un folder pe Mac.

funcții

Dictarea textului

Plusul acestei funcții este în aceea că e deosebit de utilă pentru studenți și cei care participă la seminarii sau conferințe. Cu funcția “Dictare”, nu va trebui să vă grăbiți să înregistrați cuvintele vorbitorului. Ele se vor înregistra singure. Pur și simplu plasați cursorul în documentul text și apăsați de două ori tasta Control.

Pentru a activa funcția:

  1. Deschideți „Preferințe de sistem” > „Tastatură” și treceți la fila „Dictare”.
  2. Activați dictarea și selectați combinația de taste rapide pentru activarea „Dictării”.

Desigur, există mult mai multe funcții utile pe Mac, și vom spune cu siguranță despre ele pentru a vă îmbunătăți viața. Vizitați mai des blogul nostru și abonați-vă pe Instagram. Astfel, cu siguranță nu veți rata nimic interesant și veți afla primii despre ofertele avantajoase.

CITIȚI MAI MULT:

7 funcții “secrete” ale iPhone despre care s-ar putea să nu fi știut

Cum poate Apple Watch să vă îmbunătățească viața? Top 10 caracteristici utile

Fiți întotdeauna informați!

Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

Lăsați un feedback

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *