Modul în care funcționează macOS este diferit de cel din Windows, așa că noii veniți în lumea Apple pot întâmpina unele dificultăți. De exemplu, instalarea de software. Suntem bucuroși să vă spunem că descărcarea aplicație pe Mac este chiar mai rapidă decât căutarea răspunsului la această întrebare pe web.

Cum se instalează o aplicație din App Store

  • pe un Mac, deschideți App Store. Veți găsi comanda rapidă a aplicației în Dock;
  • găsiți aplicația pe care doriți să o descărcați;
  • faceți clic pe butonul Obține și apoi pe preț sau pe butonul Descarcă ( Obține > Instalează). Dacă lângă aplicație există
  • doar un buton ” Deschidere “, înseamnă că aceasta a fost deja descărcată pe computerul dvs.
  • introduceți numele de utilizator și parola contului dvs. de ID Apple.

aplicație pe Mac

Cum se găsește o aplicație instalată pe Mac

Cel mai simplu mod de a face acest lucru este cu Launchpad, care este un meniu special care afișează într-o grilă toate aplicațiile de pe computerul dvs. Pictograma se află pe panoul Dock. Pentru a lansa un program, faceți clic pe pictograma acestuia.

De asemenea, puteți lansa o aplicație folosind Spotlight. Trebuie doar să introduceți numele programului în caseta de căutare și să apăsați Enter.

aplicație pe Mac

Cum se descarcă o aplicație pe Mac-ul dvs. de pe Internet

Dacă instalați o aplicație din surse necunoscute, aceasta va apărea în dosarul Descărcări. Faceți dublu clic pe fișierul pachet (pictograma cutiei deschise) sau pe imaginea discului. Programul de instalare al furnizorului ar trebui să se deschidă automat, dar dacă nu se deschide, deschideți-l manual și urmați instrucțiunile de pe ecran.

Cum se instalează un program pe Mac care nu provine din App Store

Aceste instrucțiuni vor funcționa dacă trebuie să instalați o aplicație din surse nesigure. Dacă aceasta nu este înregistrată de dezvoltator la Apple, pe ecran vă va apărea o fereastră de avertizare. Nu este neapărat ceva în neregulă cu aplicația pe care o instalați: este posibil ca aceasta să fi fost creată înainte de începerea înregistrării. Dar aplicația nu a fost testată, așa că macOS nu-și poate da seama dacă a fost modificată sau infectată cu viruși de la lansare.

Cel mai sigur mod este să utilizați o aplicație alternativă de la un dezvoltator Apple consacrat sau să descărcați o versiune nouă din App Store. Dar dacă nu căutați modalități ușoare, atunci va trebui să rulați aplicația pentru a ocoli setarea de securitate. Pentru a face acest lucru:

  • în Finder, găsiți aplicația pe care doriți să o deschideți (ar trebui să se afle în dosarul Descărcări);
  • țineți apăsat butonul Control, apoi faceți clic pe pictograma aplicației și selectați ” Deschidere” din meniul contextual;
  • faceți clic pe ” Deschidere”;
  • aplicația va fi salvată în lista de excludere a setărilor de securitate. Pe viitor, o puteți deschide în mod obișnuit: faceți dublu clic.

Cum să instalați o aplicație pe Mac de pe un disc

Este simplu: introduceți discul în unitatea de disc optic conectată la Mac și urmați instrucțiunile de pe ecran.

Fiți întotdeauna informați!

Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

Lăsați un feedback

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *