Pe 18 octombrie, Apple a prezentat noile produse “în mod discret” – iPad cu procesor A14 Bionic și iPad Pro cu cip M2. Precum și două versiuni de Apple TV 4K. Nu a existat o prezentare la scară largă a dispozitivelor: informațiile despre acestea au apărut doar pe site-ul companiei.

Să aflăm care este partea interesantă a noilor dispozitive.

iPad Pro: cip M2 și cel mai avansat display mobil

Apple a prezentat noile

Ultima generație de iPad Pro a fost echipată cu cipul M1, care și astăzi face praf majoritatea concurenților. Dar modelul din 2022 este echipat cu un cip M2 și mai avansat. Acest lucru înseamnă că:

  • unitatea centrală de procesare este cu 15% mai rapidă;
  • grafica este cu 35% mai rapidă;
  • lățimea de bandă a memoriei a crescut cu 50%, ajungând la 100GB/s;
  • Neural Engine procesează acum cu 40% mai multe solicitări.

Este puțin probabil ca majoritatea utilizatorilor să observe acest spor de performanță. Asta pentru că puterea M1 era suficientă înainte: trebuia să te obosești pentru a suprasolicita o încărcare a sistemului. Cu M2, utilizatorul va crede în miracol.

Multitasking-ul a devenit și mai fluid. Filele Safari se deschid în 1-2 secunde, orice program se încarcă instantaneu. Jocurile cu grafică cool zboară la maximul capacităților lor. Este dispozitivul portabil perfect pentru toți cei care lucrează cu cantități masive de date: fotografi, editori video, designeri care manipulează obiecte 3D complexe și toți ceilalți creatori de conținut.

O altă caracteristică nouă este posibilitatea de a filma video ProRes direct de pe camera tabletei. Noul motor media și noul procesor de semnal vă permite să transcodificați secvențe ProRes de până la 3 ori mai rapid. Acest lucru înseamnă că puteți crea, procesa și publica clipuri video de calitate cinematografică în teren. Este nevoie doar de un iPad Pro 2022!

Apple a prezentat noile device-uri, însă display-ul din noutatea tehnică a rămas același. În versiunea de 12,9 inchi – Liquid Retina XDR cu o luminozitate de până la 1600 nits. În modelul de 11 inchi – Liquid Retina cu o luminozitate maximă de 600 nits. Ambele modele suportă True Tone și ProMotion.

Apple a îmbunătățit simțitor interacțiunea tabletei cu stylus-ul. Apple Pencil (a doua generație) suportă acum Hover. Acesta face ca desenul și marcarea să fie și mai comode, deoarece tableta recunoaște mișcările stylus-ului la o distanță de 12 mm. De exemplu, vă puteți vedea marcajul înainte de a-l face. Iar cu Scribble, casetele de text se extind automat pe măsură ce creionul se apropie de ecran.

Apple a prezentat noile

Alte caracteristici includ Wi-Fi 6E și Bluetooth 5.3, cinci microfoane de calitate studio și patru difuzoare cu suport Dolby Atmos. Există, de asemenea, un scaner LiDAR și suport pentru Smart HDR 4 pentru fotografii cât mai realiste posibil.

Iată de ce noul iPad Pro este unul dintre cele mai avansate și mai productive din întreaga lume. Este disponibil într-o configurație cu 8 nuclee CPU, 10 nuclee GPU și 16 nuclee Neural Engine.

Cea de-a 10-a generație iPad: design cu ecran complet, o cameră îmbunătățită și o paletă dinamică

Aspectul noii tablete Apple, în configurația de bază, o apropie de iPad Air, lansat anterior. Designul în patru culori strălucitoare este cu siguranță memorabil, dar nu doar pentru paleta sa luxuriantă. iPad-ul din aluminiu argintiu, galben, roz și albastru din a 10-a generație a primit un ecran Liquid Retina de 10,9 inci care se extinde aproape până la margini, mărind astfel zona de lucru pentru aplicații, jocuri și altele.

Vorbind despre display, trebuie să menționăm și rezoluția de 2360×1640 pixeli, aproape 4 milioane de pixeli, luminozitatea de 500 de nits și tehnologia True Tone pentru corecția automată a temperaturii în funcție de lumina ambientală. Toate acestea le promit utilizatorilor o experiență vizuală deosebită pe noul iPad.

Apropo, Touch ID s-a mutat pe butonul de sus al iPad-ului. Acest lucru a simplificat deblocarea dispozitivului, conectarea la aplicații și utilizarea serviciului de plată Apple Pay.

iPad folosește puternicul și binecunoscutul procesor A14 Bionic, bine cunoscut de utilizatori, care este instalat în iPhone 12. Datorită acestuia, performanța procesorului central a crescut cu 20%, iar cea a procesorului grafic cu 10% (în comparație cu tableta din generația anterioară). Aceste capacități vor fi suficiente pentru orice sarcini de zi cu zi – de exemplu, proiectarea unei prezentări, editarea de videoclipuri sau fotografii, cititul și chiar și pentru a juca jocuri cu grafică pretențioasă. Și totul va funcționa fără probleme și rapid.

Apple a prezentat noile

Apple a îmbunătățit semnificativ camera foto a celei de-a 10-a generații actualizate de iPad. Pentru prima dată, camera frontală de 12 megapixeli este acum poziționată de-a lungul marginii carcasei atunci când dispozitivul este ținut orizontal. Camera ultraangulară este compatibilă cu funcția Centre Stage, care redimensionează automat scena astfel încât toți participanții să rămână în cadru.

Camera din spate de 12 megapixeli are capacitatea de a realiza fotografii de înaltă rezoluție și de a înregistra clipuri video 4K la o rată de cadre de până la 60 fps. Există, de asemenea, o gamă dinamică extinsă la înregistrarea la 30 fps și la filmarea cu încetinitorul la 1080p. Apropo, datorită microfoanelor duble, sunetul în timpul filmărilor video va fi excelent, iar zgomotul de fond va fi redus la minimum.

De asemenea, merită menționat faptul că iPad are difuzoare stereo, suport Wi-Fi 6 și mult-așteptatul conector USB-C, la fel ca modelele mai vechi. Odată cu cea mai recentă actualizare, noul iPad 2022 va putea suporta o gamă largă de accesorii pentru lucru – cum ar fi Magic Keyboard Folio.

Apple TV 4K: mai puternic și mai accesibil

Pe lângă faptul că Apple a prezentat noile tablete, Apple a dezvăluit și set-top box-ul Apple TV 4K. Dispozitivul are un procesor puternic A15 Bionic – același care se regăsește în iPhone 13 și în iPhone 14 de bază. Cipul oferă o performanță și mai mare și o experiență de joc mai fluidă: procesorul este cu 50% mai rapid decât cel al generației anterioare de set-top box.

Apple a prezentat noile

Apple TV 2022 este disponibil în două configurații simultan. Cea mai mică versiune are 64 GB de memorie și suport Wi-Fi. Cea mai mare dispune de 128 GB de memorie, precum și de conectori Wi-Fi și Ethernet. Apropo, cea de-a doua versiune suportă și protocolul Thread Mesh pentru casa inteligentă.

Cipul A15 Bionic a oferit noului set-top box Apple TV 4K tehnologia HDR10+. Acesta procesează fiecare cadru video cu propriile setări prestabilite de culoare, luminozitate, contrast. Acest lucru îmbunătățește imaginea, făcând-o uimitor de detaliată, saturată și realistă. Sunt prezente și tehnologiile binecunoscute de dvs. pentru sunet surround și imersiv Dolby Atmos și Dolby Digital 7.1/5.1.

Din punct de vedere vizual, consola nu s-a schimbat: este în continuare aceeași carcasă elegantă din plastic negru mat, cu margini lucioase și logo-ul Apple.

Dar telecomanda Siri Remote a fost ușor transformată: acum poate fi încărcată prin intermediul conectorului USB-C. Touchpad-ul asigură o navigare ușoară și convenabilă prin interfața de utilizator Apple TV. În aplicație veți găsi o colecție uriașă de filme, emisiuni și talk-show-uri premiate. Vizionarea lor în propriul cinema acasă, în înaltă definiție, este o adevărată plăcere.

Urmăriți noutățile pe site-ul nostru. Noile produse vor fi puse în vânzare foarte curând.

    Want to pre-order first ? Leave your contacts

     

     

    Fiți întotdeauna informați!

    Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

    Lăsați un feedback

    Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *