Un calculator pentru studiu productiv și ușor va fi util pentru un student de orice specializare. Chiar dacă profesia dvs. este departe de calculatoare și tehnologie. La urma urmei, scrierea de lucrări și eseuri, navigarea pe internet și vizionarea de filme este banal mai comodă pe un ecran mare. Și asta ca să nu mai vorbim de faptul că “munca la distanță” devine tot mai populară în fiecare an.

Iată de ce Mac-urile sunt cea mai bună alegere pentru studenți și liceeni.calculator pentru studiu

Rezistent și durabil 

MacBook, calculator pentru studiu,  este realizat după tehnologia unibody, ceea ce înseamnă că este fabricat dintr-o singură foaie de aluminiu. Este ușor și durabil. În timp ce laptopurile din plastic se crapă și se sparg, Mac-urile se îndoaie, se ciobesc sau se lovesc. Iar în cazul unei utilizări zilnice intense, laptopurile se pot “răni”. De exemplu, dacă se lovește accidental de tocul ușii, dacă este strivit de obiectele din rucsac sau dacă cineva se așează accidental pe dispozitiv. Nici Mac-urile nu sunt imune la deteriorări, dar în aceste cazuri, aluminiul se comportă mai bine decât plasticul.

De aceea, MacBook-urile sunt sigure pentru călătorii de colo-colo în mijloacele de transport, pentru a alerga pe etaje și în sălile de clasă și pentru a lucra literalmente din mers. Chiar și după un an de utilizare activă, notebook-ul dvs. va arăta ca și cum abia a ieșit din magazin.

Durează mult timp 

După 3-5 ani de utilizare, un Mac păstrează aproximativ 20-35% din valoarea sa inițială. Un PC nu ajunge la 10% în același interval de timp.

Apple lansează actualizări pentru macOS timp de 7-8 ani. Acestea includ caracteristici noi, remedieri de erori și actualizări de securitate. Excepție – computerele învechite care au încetat să se mai distribuie cu mai mult de 5 și mai puțin de 7 ani în urmă. De exemplu, unele modele de Mac din 2013 până în 2016 sunt considerate acum ca fiind astfel. Acestea vor rămâne pentru totdeauna pe macOS 12 Monterey – nu este atât de rău pentru “veterani”, nu-i așa?

Acesta este motivul pentru care chiar și computerele Apple mai vechi se vând pentru o sumă decentă. Ceea ce nu se poate spune despre laptopurile cu Windows: după un an de utilizare, acestea își pierd foarte mult din valoare. Și în câțiva ani va fi dificil să vinzi un astfel de computer în mod profitabil: dispozitivul arată șubred, cumpărătorii nu sunt siguri de calitatea sa și nu vor să aibă probleme ascunse.

calculator pentru studiu

Conectarea într-un ecosistem cu celelalte dispozitive Apple

Mac-ul devine și mai puternic atunci când îl folosiți împreună cu alte dispozitive Apple. Ecosistemul le conectează într-un singur organism în care totul este conectat și sincronizat. Puteți copia text, linkuri sau fotografii de pe iPhone și le puteți lipi instantaneu pe Mac. Vă puteți folosi iPad-ul ca un al doilea monitor pentru Mac-ul dumneavoastră. Sau puteți începe să citiți un articol într-un browser pe un laptop Apple, apoi să îl opriți și să ieșiți din casă. Și să continuați să citiți din același loc pe iPhone.

Muzica, fotografiile, videoclipurile, fișierele, parolele, calendarele, contactele și alte date sunt legate între ele. Ecosistemul Apple este implementat la cel mai înalt nivel și face mult mai ușoare sarcinile zilnice. Atât de mult încât utilizatorii Apple trec foarte rar la alte mărci.

Aplicații încorporate pentru majoritatea sarcinilor de studiu 

Spre deosebire de mulți dintre concurenții săi, Mac-urile sunt gata de utilizare din fabrică, fiind cel mai ideal calculator pentru studiu. Are deja aplicații pentru procesare de text, foi de calcul și prezentări. Și nu sunt doar “de fațadă”. Aceste programe au funcționalități foarte interesante și nu necesită achiziționarea unei licențe. Există, de asemenea, un editor foto de bază și iMovie pentru lucrul cu videoclipuri.

În plus: macOS este bine gândit și, prin urmare, foarte ușor de utilizat. Puteți să păstrați schițe electronice în notițe și să le adăugați instantaneu imagini și sunet. De exemplu, o fotografie a unei table albe cu formule sau grafice. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să atingeți Fișier > Inserare de pe iPhone > Captură fotografie. Sau inserați în document o înregistrare audio a unei prelegeri. Fișierele dvs. vor fi disponibile pe toate dispozitivele dvs., astfel încât să le puteți vizualiza chiar și atunci când Mac-ul dvs. nu este prin preajmă.

O altă funcție utilă pentru studiu este Spotlight. Aceasta caută prin toate documentele, dosarele și e-mailurile dvs. Doriți să vedeți materialele din anul școlar trecut? Tastați cuvântul sau fraza pe care o căutați, iar computerul găsește toate fișierele în care apare. Dacă nu doriți să luați notițe de la o prelegere, dar s-ar putea să aveți nevoie de ele, puteți folosi dictarea. Activați această funcție și bucurați-vă cum Mac înregistrează discursul profesorului și îl convertește în text.

calculator pentru studiu

Până la 21 de ore de autonomie a bateriei 

Un MacBook pentru învățare este ideal și pentru că nu vei fi dependent de electricitate. Noile cipuri M1 și M2 sunt mult mai eficiente din punct de vedere energetic decât procesoarele Intel.

  • MacBook Air (M1 și M2) obține până la 18 ore de redare video și aproximativ 15 ore de navigare.
  • MacBook Pro M1 până la 20 de ore de redare video și 17 ore de navigare pe internet.
  • MacBook M1 Pro (14 inci) durează până la 17 ore cu o singură încărcare. Este ceva mai puțin decât generația anterioară de Mac, dar specificațiile atât de puternice necesită un consum mai mare de energie.
  • Deținătorul recordului în ceea ce privește autonomia bateriei este MacBook Pro M1 Max (16 inci). Acesta oferă o durată record de 21 de ore fără reîncărcare.
  • MacBook Pro M2 are o autonomie de până la 20 de ore de redare video și aproximativ 17 ore de navigare pe internet cu Wi-Fi conectat.

După cum vedeți, puteți lucra la orice Mac în parc, la vilă, în mijloacele de transport, pe un șezlong lângă piscină sau oriunde nu există prize de curent. Orice model modern va rezista două zile întregi de lucru.

Cel mai bun MacBook pentru școală: Cum diferă modelele?  

Fiecare Mac modern este un instrument de lucru complet. Are un display Retina de top, de înaltă definiție și cu o gamă largă de culori. Autonomie mare a bateriei și macOS stabil. O tastatură silențioasă și un trackpad compatibil cu gesturile. Iar pentru învățarea la distanță și convorbirile online, există difuzoare puternice, un microfon și o cameră foto.

MacBook Air: Ideal pentru cei care nu se mai satură de iPad, dar nu au nevoie de un MacBook Pro super-puternic.  

Este cel mai ușor și mai vaporos model din gamă, cel mai perfect calculator pentru studiu. Până în 2022, Air a avut un design tradițional în formă de pană. Modelele de pe M2 au devenit mai pătrate, în stilul “Pro”. Ambele versiuni cântăresc mai puțin de 1,3 kg: ușor de luat cu dvs. și de transportat toată ziua. Ultrabook-urile încap într-o geantă subțire, într-un rucsac și nu ocupă mult spațiu pe birou. Este cea mai bună opțiune dacă sunteți mereu în mișcare și aveți nevoie de laptop pentru notițe la cursuri, navigare pe internet, crearea de prezentări, procesare de text și grafică simplă.

Consultați specificațiile pentru MacBook Air cu cipuri M1 și M2.

calculator pentru studiu

MacBook Pro: Pentru experții care lucrează foarte intens. 

MacBook Air, calculator pentru studiu, se poate ocupa de majoritatea sarcinilor studențești. MacBook Pro se descurcă și mai bine. Chiar și cea mai simplă configurație din familia Pro poate face față graficii 3D, editării video 8K și altor fluxuri de lucru solicitante. Dacă Logic Pro, Lightroom, Vectorworks, DaVinci sau Final Cut Pro au dat greș înainte, vor zbura pe MacBook Pro. Este MacBook-ul perfect pentru un student, dar numai dacă știi cum să îi exploatezi potențialul. La urma urmei, nu toată lumea are nevoie de o asemenea putere.

Specificații pentru MacBook Pro de 14 și 16 inci. Și MacBook Pro cu cipuri M1 și M2.

iMac: pentru cei care își doresc un computer de birou cu performanțe pentru mulți ani.  

iMac, calculator pentru studiu, este un monobloc de birou cu un display, o tastatură și un mouse. Subțire și productiv, este ideal pentru organizarea unui spațiu de lucru într-un apartament. Iar ecranul de 21 de inci este confortabil pentru a lucra cu fotografii, videoclipuri și pur și simplu pentru a viziona filme sau a rula jocuri. De aceea, va deveni nu numai un computer bun pentru studiu, ci și un centru de divertisment pentru întreaga familie.

calculator pentru studiu

Oferte excelente pentru Mac-uri la iSpace 

Nu există un răspuns universal la întrebarea ce MacBook să cumpărați în 2022 pentru școală: totul depinde de nevoile și finanțele dumneavoastră.

În acest moment, iSpace organizează o ofertă specială la MacBook 16, doar în perioada 22 august – 4 septembrie. Prețul este de 56.990 de lei.

Tehnologia Apple pentru studenți nu se rezumă doar la MacBook-uri și iMac-uri. iPad-urile și chiar și iPhone-urile sunt potrivite pentru multe sarcini – practic sunt dispozitive bune pentru viață. Cu AirPods puteți să vă auziți bine profesorul din celălalt capăt al clasei sau chiar de pe coridor. Iar Apple Watch poate fi folosit ca o foaie de consultații.

Fiți întotdeauna informați!

Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

Lăsați un feedback

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *