În octombrie, Apple a făcut încă o revoluție, prezentând noua serie de procesoare M3. Aceasta este construită folosind arhitectura de 3 nanometri și inovații progresive din anii precedenți. Nu este de crezut, dar primul sistem Apple Silicon M1 are deja trei ani! Și în 2020, acesta a creat mult zgomot.

Acum, imaginați-vă că noua generație este cu 50% mai puternică decât M1. Prin ce s-a reușit să se obțină o creștere atât de impresionantă? Astăzi vom explora diferențele dintre cipurile Apple M3, M3 Pro și M3 Max și cum să alegeți sistemul perfect pentru dumneavoastră.

Serie de procesoare Apple M3: specificații

Toată seria M este construită pe un proces tehnologic de 3 nanometri. Ea este echipată cu procesoare principale și grafice, precum și cu un motor neuronal integrat puternic cu 16 nuclee. Nuclelele procesorului central au primit o îmbunătățire a prezicerii bifurcațiilor pentru a îmbunătăți eficiența. Nuclelele de performanță au un mecanism mai larg de decodare, iar nuclelele de eficiență au un mecanism de realizare mai adânc. În ansamblu, toate acestea îmbunătățesc semnificativ performanța și eficiența generală.

Apple M3

Motorul neuronal gestionează sarcinile de învățare automată – adică cât de rapid și eficient rezolvă computerul sarcini complexe. Prin comparație cu generațiile anterioare, noile cipuri fac acest lucru cu 60% mai rapid.

De asemenea, noile procesoare M3 includ un motor media îmbunătățit. Acesta este responsabil pentru suportul hardware pentru H.264, HEVC, ProRes, ProRes Raw și AV1. Simplificat, acest lucru permite vizualizarea fluxurilor video de pe platforme de streaming, cum ar fi Apple TV+, YouTube, Netflix.

Comparativ cu prima generație de procesoare M1, noul cip este capabil să ofere aceeași performanță, consumând doar o pătrime din putere la o jumătate din consumul de energie! Imaginați-vă ce potențial are acesta!

Apple M3

Cu toate acestea, producătorul nu a lansat întâmplător trei configurații de cipuri. Desigur, nu este vorba doar de bugetul utilizatorilor, ci și de cerințele pe care le au pentru activitățile lor. Prin urmare, vom analiza mai detaliat care cip este destinat pentru ce sarcini.

Apple M3

M3 – o bază excelentă pentru toți

Mai întâi de toate, o remarcă: Apple oficial a retras de pe piață MacBook Pro de 13 inci cu M2. Noul MacBook Pro M3 va fi o înlocuire demnă. Ce este important de știut despre el?

Specificații tehnice Apple M3:

  • până la 24 GB de memorie unificată;
  • 25 de miliarde de tranzistoare;
  • CPU cu 8 nuclee (4 nuclee de performanță și 4 nuclee de eficiență) – cu până la 35% mai rapid decât cipurile M1 și cu 20% mai rapid decât cipurile M2;
  • procesor grafic cu 10 nuclee, cu arhitectură de generație nouă, memorie cache dinamică, umbrire în rețea și urmărire a razelor – cu până la 65% mai rapid decât cipurile M1 și cu 20% mai rapid decât cipurile M2.

Pe înțelesul tuturor, M3 este o bază excelentă pentru Mac-ul dumneavoastră. Cipul se potrivește perfect pentru angajații de birou, designerii grafici, fotografi. Photoshop, Figma, Canva și alte programe vor rula cu viteză.

În plus, pe MacBook Pro M3 puteți conecta un monitor extern și vă puteți bucura de jocuri cu grafică intensivă, cum ar fi Baldur’s Gate III sau Myst. Veți obține iluminare incredibil de realistă, umbre și reflexii. Pentru gameri cu experiență, am pregătit un review mai detaliat a capacităților noilor cipuri.

Dacă aveți deja un MacBook Air M2, atunci, în cazul achiziționării unui MacBook Pro M3, veți primi coolere și performanțe îmbunătățite. Dacă treceți de la modelele mai vechi, upgrade-ul va părea mai semnificativ.

M3 Pro – mijlocul de aur în noua gamă

Ei bine, acesta este cu adevărat o mașină puternică și productivă. Dacă munca dvs. implică sarcini serioase din punct de vedere al resurselor, luați în considerare MacBook Pro cu M3 Pro.

Aici avem un număr mai mare de nuclee pentru procesorul central și grafic, precum și opțiunea de a extinde memoria RAM. Datorită acestui lucru, noul cip este perfect pentru cei care au nevoie de performanță ridicată, grafică de calitate, răspuns rapid și precis la orice comandă. Dacă lucrați cu vizualuri sau vă pasionați de jocuri, nu ezitați.

Specificații tehnice Apple M3 Pro:

  • până la 36 GB de memorie unificată;
  • 37 de miliarde de tranzistoare;
  • procesor cu 12 nuclee (6 nuclee de performanță și 6 nuclee de eficiență) – cu până la 30% mai rapid decât cipurile M1 Pro;
  • procesor grafic cu 18 nuclee, cu arhitectură de generație nouă, memorie cache dinamică, umbrire în rețea și urmărire a razelor – cu până la 40% mai rapid decât cipurile M1 Pro și cu 10% mai rapid decât cipurile M2 Pro.

Apple M3

M3 Max – pentru cei care au nevoie de maximum

Numele cip-ului spune totul: procesorul M3 Max vă va permite să extrageți maximum din noul dvs. MacBook Pro. Apple a crescut numărul de tranzistoare și a dus performanța la un nou nivel. Veți fi uimiți de viteza de lucru – aceasta este cu 80% mai mare decât prima generație de chipseturi M1 Max. Datorită acestui fapt, veți putea procesa rapid și fără probleme videoclipuri. Și pentru lucrul cu inteligența artificială, este prevăzut suport pentru până la 128 GB de memorie unificată.

M3 Max – un procesor de top care va fi interesant pentru videografii profesioniști, programatori, designeri 3D. Și acesta este fără îndoială o achiziție foarte promițătoare cu perspective pe termen lung.

Specificații tehnice Apple M3 Max:

  • până la 128 GB de memorie unificată;
  • 92 de miliarde de tranzistoare;
  • procesor cu 16 nuclee (12 nuclee de performanță și 4 nuclee de eficiență) – cu până la 80% mai rapid decât cipurile M1 Max și cu 50% mai rapid decât cipurile M2 Max;
  • procesor grafic cu 40 de nuclee, cu arhitectură de generație nouă, memorie cache dinamică, umbrire în rețea și urmărire a razelor – cu până la 50% mai rapid decât cipurile M1 Max și cu 20% mai rapid decât cipurile M2 Max.

De altfel, pentru MacBook Pro 14, puteți alege oricare dintre cele trei cipuri, în timp ce pentru MacBook Pro 16 – M3 Pro sau M3 Max. Noua culoare Space Black este disponibilă doar pentru modelele cu M3 Pro sau M3 Max. Este cu siguranță demn de luat în considerare familia de cip-uri M3, iar alegerea specifică va depinde de sarcinile și bugetul dvs.

Vestea bună: la iSpace au început deja vânzările noilor produse! Costul MacBook Pro M3 începe de la 38 990 lei.

Cumpărarea MacBook Pro M3 este ușoară: lăsați o solicitare pe site-ul ispace.md sau veniți în unul dintre magazinele iSpace. Avem posibilitatea de a oferi rate și, de asemenea, vă propunem și programul Trade-in.

CITIȚI MAI MULTE:

Noile MacBook Pro 14 și 16 cu cipuri puternice din seria M3

Windows vs Mac: 7 motive pentru a opta pentru computerele Apple

Este potrivit MacBook Pro echipat cu cip M3 pentru jocuri?

Fiți întotdeauna informați!

Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

Lăsați un feedback

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *