Producătorul recomandă utilizarea pentru încărcarea iPad-ului a cablului și adaptorului pe care utilizatorul le primește la achiziționarea dispozitivului. Dar, ca orice alt obiect, încărcătorul poate să se defecteze sau să se piardă. Cum este mai rațional să procedăm într-o astfel de situație: să cumpărăm un cablu original pentru iPad sau să alegem o variantă mai simplă și mai ieftină? Întrebarea este principială, având în vedere cât costă un accesoriu Apple. Să vedem dacă se poate încărca iPad-ul cu un alt încărcător sau este obligatoriu să utilizăm „cel nativ”.

Ce cablu este potrivit pentru Apple iPad?

Pe site-ul serviciului de suport Apple este clar spus că iPad-ul trebuie încărcat prin cablul USB și adaptorul de alimentare pe care le primiți în pachet cu dispozitivul. Este permisă utilizarea dispozitivelor de încărcare similare, care au marca Made for iPad. Acestea se achiziționează separat. O altă opțiune este încărcarea tabletelor prin intermediul unui adaptor de rețea terț standard USB 2.0 (sau versiuni mai noi). Dar nu orice accesoriu este potrivit, ci doar cel produs de un brand verificat, care corespunde standardelor internaționale și naționale.

Utilizarea dispozitivelor de încărcare de proveniență îndoielnică este mai costisitoare. Producătorul avertizează că într-o astfel de situație se pot chiar obține defecțiuni, sau mai rău, dispozitivul se poate stinge pentru totdeauna. Povești de speriat? Deloc. Dar despre asta vom vorbi mai jos. Deocamdată, să vă spunem ce fel de cabluri pentru iPad există și ce evoluție au avut.

cablu

Încărcător pentru iPad: Lightning și USB-C

Un cablu Lightning este furnizat cu iPad, iar pentru versiunile mai noi – USB Type-C. Care sunt diferențele dintre ele?

Cablu Lightning este utilizat de compania Apple din 2012. Este compatibil cu diferite tipuri de tehnologie portabilă Apple, inclusiv tablete: iPad Pro, iPad Mini și versiunile de bază iPad. Drepturile pentru acest conector aparțin exclusiv corporației Apple. Alți producători pot produce acest format de accesorii doar cu permisiunea ei.

Din 2005, există programul de certificare MFI. Apple vinde altor companii licența de a produce accesorii pentru dispozitivele sale. Și doar în cazul în care produsele corespund standardelor înalte de calitate, trec testele de siguranță. Rezultatul – fiabilitate și compatibilitate completă cu dispozitivele Apple. Prin urmare, când cumpărați un cablu Lightning, căutați inscripția MFI pe ambalaj. Tableta dvs. va recunoaște imediat că este original, datorită cipului de identificare. Dacă acest cip lipsește, accesoriul nu este certificat și poate funcționa incorect.

Versiunile mai recente ale tabletelor Apple sunt echipate cu conectorul universal USB Type-C. Acest standard este utilizat de mulți producători de dispozitive digitale din întreaga lume. Asta înseamnă că proprietarii de iPad pot folosi încărcătoare de la alte mărci? Da, dar nu oricare, ci doar cele autorizate și de încredere.

4 motive să nu încărcați iPad-ul cu un cablu inauthentic

Să presupunem că totuși ați riscat și ați decis să cumpărați un cablu pentru iPad de la un chioșc ieftin, în loc să mergeți după unul originalul scump. Cu ce vă amenință această economie dispozitivului dvs.? Ce se întâmplă dacă încărcați iPad-ul nu cu un încărcător original, ci cu unul de calitate inferioară?

  1. Încărcătorul va refuza să funcționeze. Produsele necertificate, de regulă, nu sunt durabile. Uneori se dezintegrează chiar în mâini, dacă sunt asamblate prost și din componente de calitate inferioară. Alteori – pur și simplu refuză să funcționeze, deși la vedere par întregi și noi. Așadar, când cumpărați, nu vă uitați la designul strălucitor sau la prețul atractiv, ci la numele producătorului.
  2. Dispozitivul va înceta să „vadă“ accesoriul. Apple nu avertizează degeaba utilizatorii că cablurile neoriginale pot funcționa incorect cu dispozitivele brandului. La început, totul poate merge bine. iPad-ul dvs. se încarcă, datele sunt transferate fără probleme. Dar într-un moment frumos (de exemplu, după instalarea ultimei actualizări iPadOS), se poate dovedi că tableta nu mai detectează cablul.
  3. Tableta se va strica. Dacă încetează să funcționeze cablul sau adaptorul, întotdeauna puteți cumpăra unul nou. Cu atât mai mult că prețul este destul de accesibil. Dar dacă „moare“ dispozitivul dvs.? Reparația nu este întotdeauna posibilă. Cel mai adesea se strică microcircuitele de alimentare, se supraîncălzește sau se umflă bateria. Se întâmplă chiar și incendii. Gândiți-vă: aveți nevoie de aceste probleme?
  4. Vă expuneți singur riscului de a suferi. Sunt cunoscute cazuri când, în urma utilizării unei încărcări de proastă calitate, a avut loc un scurtcircuit, utilizatorii suferind răni. Merită să riscați așa? Cum vedeți, economia are și o latură negativă. Și dacă deja folosiți un dispozitiv de marcă scump, aveți grijă de sănătatea lui, dar și de a dvs.

Alegem un cablu pentru tableta Apple

cablu

Producătorul recomandă (și noi am explicat de ce) să încărcați tableta folosind cablul și adaptorul de alimentare original pentru iPad. Dacă ați pierdut sau ați deteriorat accesoriile din set – nu este o problemă. Întotdeauna puteți găsi un înlocuitor adecvat în magazinul iSpace. Aici veți găsi un dispozitiv de încărcare excelent pentru orice tabletă Apple: fie că este vorba de versiunea de bază iPad sau iPad Air, iPad mini, iPad Pro.

Oferim cumpărătorilor încărcătoare verificate, care corespund criteriilor de calitate și normelor de siguranță. Ne încredem doar în mărci autoritare: Belkin, Native Union, Nomad Ubear, Satechi. Toate accesoriile sunt vândute cu garanție. Ele cu siguranță nu se vor strica a doua zi și nu vor înceta să încarce dispozitivul imediat după achiziție, ci vor servi cu credință și adevăr foarte mult timp.

Diversitatea de alegere va surprinde plăcut: design variat (de la stilul concis al Apple la variații vii), mai multe opțiuni de lungime a cablului (1, 2 metri și mai mult), modele de înaltă rezistență. Și dacă vă va fi greu să vă orientați singuri în toată această varietate, consultanții noștri vor veni în ajutor. Ei vor vorbi despre avantajele fiecărui tip de încărcător și vă vor sfătui pe cel potrivit.

CITIȚI MAI MULT:

Must-have: Am găsit 3 cele mai bune accesorii pentru noul tău iPhone 15 Pro

“Găsire” va depista orice dispozitiv Apple: un lucru important – configurarea corectă

Se poate încărca iPhone 15 cu un cablu neoriginal?

Fiți întotdeauna informați!

Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

Lăsați un feedback

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *