Perioada de funcționare a bateriei iPhone este legată de “vârsta chimică” a acesteia. Aceasta depinde nu atât de timp, cât de alți factori: numărul de cicluri de încărcare, respectarea regulilor de siguranță. Fiecare utilizator poate încetini procesul de îmbătrânire chimică și să-și protejeze bateria iPhone-ului.

Iată ce trebuie făcut în acest sens.

Cum să păstrați bateria telefonului?

Este important să știți că o baterie standard de iPhone este proiectată pentru 500 de cicluri complete de încărcare. Acest lucru înseamnă aproximativ 1,5-2 ani de utilizare activă a telefonului. După aceste cicluri, capacitatea bateriei scade cu 15-20%. Și când capacitatea scade sub 80%, iPhone-ul începe să se descarce rapid și își pierde performanța: bateria nu mai poate susține puterea procesorului.

Acesta este un proces natural de “îmbătrânire” pe care nu îl puteți preveni. Dar îl puteți încetini. Iată câteva recomandări pentru a reduce uzura bateriei iPhone-ului.

Cum să încărcați corect iPhone-ul?

Să începem cu bazele. Cel mai mare dușman al bateriei în timpul încărcării este supraîncălzirea acesteia. Excluzând-o: nu încărcați iPhone-ul într-o husă groasă sau, ceea ce este și mai rău, sub razele directe ale soarelui. Țineți cont de acest aspect dacă încărcați iPhone-ul de la un powerbank undeva pe plajă sau la un picnic.

Nu conectați smartphone-ul la încărcare dacă bănuiți că în portul Lightning a intrat apă sau zăpadă.

Activați funcția de optimizare a încărcării. Cu ajutorul învățării automate, aceasta învață să prevadă când scoateți iPhone-ul de pe încărcător și aduce încărcătura la 100% până atunci. Motivul este că într-o baterie complet încărcată, procesele chimice sunt mai active, ceea ce duce la degradarea mai rapidă a acesteia. În cazul unor situații izolate, acest lucru nu reprezintă o problemă, dar dacă puneți des telefonul la încărcat înainte de a merge la culcare, acesta va fi complet încărcat de fiecare dată mult înainte de trezirea voastră.

Pentru a încărca iPhone-ul, utilizați doar cabluri și adaptoare originale sau dispozitive de la producători verificați cu marca MFi. Ce înseamnă asta și de ce este important puteți afla aici.

Cum să păstrați capacitatea bateriei iPhone?

Să repetăm încă o dată: evitați utilizarea iPhone-ului la temperaturi extrem de ridicate. Este în special riscant să îl utilizați la +35 de grade Celsius și mai mult. Și mai distructiv este să încărcați telefonul în aceste condiții. Toate acestea pot duce la o scădere ireversibilă a capacității bateriei. Conform Apple, temperatura ideală de utilizare a smartphone-ului este între 16 și 22 de grade Celsius.

De asemenea, optimizarea setărilor vă poate ajuta să prelungiți durata de viață a bateriei iPhone.

  • Reducerea luminozității ecranului sau ajustarea automată a acesteia.
  • Utilizarea Wi-Fi în locul datelor mobile. Atunci când utilizați internetul, amintiți-vă că conexiunea Wi-Fi consumă mai puțină energie decât datele mobile. Prin urmare, este mai bine să nu dezactivați această funcție deloc.

Un alt mod de a economisi bateria iPhone-ului este actualizarea iOS la cea mai recentă versiune. De obicei, aceasta include corectarea erorilor și optimizarea sistemului.

Regimul de economisire a energiei este o modalitate excelentă de a extinde durata de viață a bateriei iPhone “aici și acum”. Sistemul vă va sugera automat să-l activați atunci când nivelul de încărcare scade la 20%, și apoi la 10%. Cu toate acestea, puteți activa acest mod și în secțiunea “Configurări” > “Baterie”. Aceasta poate fi utilă dacă nu aveți posibilitatea să încărcați iPhone-ul în viitorul apropiat.

În modul de economisire a energiei, se optimizează performanța dispozitivului și se reduce luminozitatea. Aplicațiile încetează să se actualizeze în fundal, iar animațiile sistemului sunt reduse la minimum.

Service Centrul iSpace

iPhone-ul este cumpărat nu pentru a suferi și pentru a purta încărcătorul peste tot, ci pentru a te bucura de el. Prin urmare, dacă telefonul dvs. se descarcă rapid, se închide la frig sau pur și simplu funcționează mai lent, apelați la iSpace – Service Centrul Apple din Moldova.

Inginerii noștri vor efectua o diagnosticare rapidă și vor oferi o soluție pentru problema dvs. Dacă este necesară înlocuirea bateriei, veți primi garantat o piesă de calitate și fiabilă. Toate lucrările sunt efectuate cu echipamente speciale și instrumente profesionale.

Service Centrul iSpace este situat în magazinul nostru de pe strada 31 august 1989, nr. 103.

CITIȚI MAI MULTE:

Nu este ceea ce pretinde a fi: cum să deosebești un iPhone original de un fals?

Fiți întotdeauna informați!

Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

Lăsați un feedback

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *