Cu toții suntem uneori rătăciți: lăsăm cheile, portofelele și chiar telefoanele oriunde, și apoi petrecem jumătate de zi căutându-le. Și e bine dacă lucrurile sunt pierdute acasă, dar dacă nu? Pentru astfel de situații, dezvoltatorii Apple au creat “Găsire” – o aplicație care vă va ajuta să găsiți orice dispozitiv al mărcii, inclusiv AirPods și Apple Watch. Vă vom spune cum funcționează “Găsire” pe iPhone, cum se configurează și de ce este util.

De ce are nevoie fiecare utilizator de “Găsire”?

Locator Apple poate face mult mai mult decât să găsească un telefon care a căzut sub canapea. Una dintre funcțiile cheie ale aplicației Find My este asigurarea securității informaționale a proprietarului. Dacă dispozitivul este furat, veți putea să ștergeți toate informațiile la distanță.

Cum se configurează “Găsire” pe iPhone, iPad, Mac?

Dacă aveți un iPhone, dar nu aveți “Găsire”, vă recomandăm să activați aplicația chiar acum. Intrați în secțiunea “Configurări”, selectați numele dvs., activați toate funcțiile necesare:

  • alegeți “Găsire iPhone” (pentru iPhone și iPad) sau “Găsire Mac” (pentru a găsi un MacBook) și glisați comutatorul spre dreapta, în cazul în care telefonul sau alt dispozitiv va dispărea;
  • activați “Partajați localizarea”, astfel încât membrii familiei și prietenii să știe cum să vă urmărească locația și să poată căuta telefonul pierdut;
  • glisați comutatorul “Trimiterea ultimei localizări” pentru ca dispozitivul descărcat să poată transmite date despre locația sa prin rețeaua GPS;
  • porniți “Rețea Găsire” pentru a găsi dispozitivul, chiar și fără conexiune la internet.

Găsire

După cum vedeți, „Găsire” este o modalitate bună de a găsi și recupera obiectele pierdute, precum și de a vă asigura împotriva pierderii datelor personale. Cu ajutorul său, puteți lăsa un mesaj pe ecranul dispozitivului cu informații de contact și o cerere de returnare a pierderii contra unei recompense.

Important. Găsirea unui dispozitiv oprit este posibilă numai dacă software-ul este actualizat la IOS 15.0 și versiuni ulterioare.

Cum să găsiți un iPhone sau alte dispozitive Apple prin „Locator”?

Pentru a găsi un dispozitiv pierdut, veți avea nevoie de un alt iPhone sau de un dispozitiv Apple legat de Apple ID-ul dvs. Dacă nu aveți unul, utilizați funcția „Family Sharing”, cu ajutorul căreia aplicația poate găsi orice tehnică a membrilor familiei. Iată cum să activați „Găsire” pe iPhone și să organizați căutările.

Trebuie să intrați în „Configurări” și să vă conectați la contul dvs. Apple ID. Asigurați-vă că „Găsire” este activat: comutatorul verde este tras în dreapta în fața „Găsire iPhone”.

Când aplicația este deschisă, selectați dispozitivul pe care doriți să îl căutați și, împreună cu el, modul în care va funcționa „Găsire” pe iPhone:

  • „Locația mea” – veți vedea pe hartă unde se află dispozitivul pierdut în prezent;
  • „Redați sunetul” – chiar dacă telefonul este în modul silențios, acesta va emite sunete destul de puternice. Sunetul este clar audibil chiar și afară.

Dacă locația nu este vizibilă sau nu puteți ajunge la dispozitivul pierdut în timp util, trebuie să știți cum să blocați telefonul. Pentru aceasta, activați modul de pierdere („Marcați ca pierdut”): nimeni nu va putea accesa telefonul și fura informații valoroase.

Dacă dispozitivul s-a oprit, sistemul va afișa ultima locație de la care a fost recepționat semnalul de geopoziționare. De asemenea, va indica cât timp a trecut de la momentul opririi.

Știrea plăcută este că căutările pot fi efectuate nu doar cu ajutorul propriilor sau dispozitivelor familiei, ci și prin intermediul echipamentului prietenilor, colegilor și chiar a oricărui trecător.

În aplicație, în partea de jos a filei „Dvs.”, există opțiunea „Ajutați un prieten”. Selectați „Utilizare cu un alt Apple ID”, introduceți numele de utilizator și parola contului pierdut și modul în care doriți să urmăriți iPhone-ul (geopozitionare, apel).

Mențiune: atunci când utilizați „Găsire” pentru iPhone de pe un alt dispozitiv, introduceți propriul dvs. nume de utilizator și parolă. Chiar dacă autentificarea cu doi factori este configurată, aplicația vă va permite accesul fără a solicita un cod de verificare. Prin urmare, este important să nu uitați să dezactivați propriul ID Apple după terminarea căutării: în colțul din dreapta sus, selectați numele dvs. și apăsați pe butonul „Deconectare”.

Găsire

Cum să aflați unde este iPhone-ul dvs., dacă nu există un alt dispozitiv Apple în apropiere?

În acest caz, puteți folosi iCloud.com/find. Site-ul vă poate cere să introduceți un cod, care este trimis pe dispozitivul de încredere, dar nu este obligatoriu să-l introduceți. Pur și simplu accesați opțiunea “Găsire dispozitive”: aici sunt oferite aceleași opțiuni ca și în aplicație: semnal sonor, geopozitionare curentă și anterioară, posibilitatea de a bloca gadgetul și ștergerea datelor.

Aveți dificultăți? Veniți în orice magazin iSpace pentru a configura Găsire pe iPhone și pentru a înțelege detaliile căutării pentru viitor. Oferim consultanță pentru orice întrebare!

CITIȚI MAI MULT:

Must-have: Am găsit 3 cele mai bune accesorii pentru noul tău iPhone 15 Pro

Cum să acționați dacă iPhone-ul se oprește și nu se mai activează la frig?

Cum se întreține corect un Mac, iPad și iPhone?

Fiți întotdeauna informați!

Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

Lăsați un feedback

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *