iMac pe cip M1. În ultimii doi ani, lumea a luat-o “razna” și tot mai mulți oameni preferă să lucreze de la distanță. Ce tip de computer ar trebui să cumpărați pentru a vă rezolva sarcinile de astăzi și să nu vă gândiți să îl modernizați în următorii 5 ani? 

Dacă munca dvs. nu implică deplasări constante, atunci aruncați o privire la iMac pe cip M1. Este un monobloc multifuncțional pentru muncă, cu un raport calitate-preț bun. În plus, va funcționa perfect cu celelalte gadgeturi Apple.

1. Monoblocul – soluția modernă pentru biroul de acasă

iMac pe cip M1

Nu doriți ca spațiul de lucru din apartamentul dvs. să arate ca un colț de tocilar. O unitate de sistem, un monitor, o tastatură de dimensiuni normale, un mouse, difuzoare, o cameră web și numeroase cabluri ocupă mult spațiu și vă aglomerează biroul. Laptopurile sunt anulate deodată: cele mai populare modele cu o diagonală a ecranului de 15 și 17 inci – nu este suficient pentru muncă. Și cu siguranță nu suficient pentru a viziona un film cu întreaga familie seara.

Monoblocul iMac pe cip M1 este alegerea perfectă pentru un birou acasă. Grosimea sa este de numai 11,5 mm, iar diagonala ecranului este de 23,5 inci (pentru comoditate, rotunjim la 24). Calculatorul cântărește 4,5 kg, astfel încât locul de muncă poate fi mutat cu ușurință într-o altă încăpere – în bucătărie, pe balcon sau pe o terasă la țară.

iMac-ul compact este complet plat și minimalist. Întreaga suprafață frontală este ocupată de o singură foaie de sticlă. Există o ramă albă în jurul ecranului și o “bărbie” colorată în partea de jos. În ea se ascunde umplutura principală: procesorul, sistemul de răcire, difuzoarele și multe altele. Apropo de culori. iMac-ul de pe M1 este prezentat în 7 culori suculente deodată:

  • galben;
  • alb;
  • roșu;
  • verde;
  • violet;
  • portocaliu;
  • albastru.

Este ușor să alegeți culoarea care se potrivește cel mai bine cu interiorul dvs. O altă caracteristică a iMac-ului este că suprafața sa din spate este, de asemenea, “frontală”. De aceea, vă puteți pune computerul nu lângă perete, așa cum faceți de obicei, ci chiar în mijlocul camerei.

iMac pe cip M1

Tastatura Magic Keyboard și mouse-ul Magic Mouse sunt incluse în pachetul de bază cu monobloc. Acestea sunt realizate în culoarea carcasei iMac. Tastatura este dotată cu un senzor Touch ID pentru deblocare rapidă, plata prin Apple Pay și confirmarea achizițiilor din App Store. Cablurile incluse (rețea cu conector magnetic și Lightning-USB-C) sunt acum împletite din material textil, ceea ce le face mai durabile și mai prezentabile decât un simplu silicon.

Sursa de alimentare de 143 W din versiunea de top are un port Ethernet de 1Gbps.

2. Performanță cu o rezervă pentru mulți ani înainte

M1 este un cip “de lungă durată” care va fi relevant pentru încă cel puțin 5 ani. Pentru a vă asigura de acest lucru, este suficient să aruncați o privire asupra specificațiilor tehnice. Rețineți că configurația “junior” a iMac pe cip M1 este echipată cu un procesor grafic cu 7 nuclee. “Senior” – cu 8 nuclee. Oricare dintre ele se va descurca cu majoritatea sarcinilor de zi cu zi, dar pentru munca creatoare este mai bine să alegeți versiunea avansată.

Apple susține că sistemul grafic al lui M1 este de 5-6 ori mai puternic decât sistemul grafic încorporat de Intel, utilizat în generațiile anterioare de Mac-uri. De exemplu, în comparație cu iMac-ul de 21,5 inchi, procesarea grafică de pe iMac M1 este de până la două ori mai rapidă. În același timp, iMac-ul este silențios și nu se supraîncălzește nici măcar în condiții de încărcare foarte mare.

De asemenea, rețineți că puteți conecta un monitor extern la iMac 24″. Dacă este necesar, puteți rula Windows prin intermediul mașinii virtuale Parallels Desktop. Iar dacă programul de care aveți nevoie nu este adaptat pentru M1, emulatorul Rosetta 2 încorporat vă va ajuta.

iMac pe cip M1

Și încă o dată: cum să alegeți un computer pentru muncă? 

Dacă achiziționați un computer pentru sarcinile de zi cu zi (Internet, foi de calcul, text, cinema, editare foto și video pentru amatori), atunci uitați-vă la versiunea de bază. Deoarece numărul de nuclee grafice ale procesorului pentru dvs. nu va juca un rol important. Și dacă două porturi Thunderbolt nu sunt suficiente pentru dumneavoastră, puteți cumpăra un hub în orice moment.

Dacă alegeți iMac pentru a lucra în Adobe Photoshop și Lightroom, Final Cut Pro, Logic Pro, DaVinci Resolve, Unreal Engine, XCode și alte programe “grele”, alegeți modelul “senior” cu 8 nuclee grafice și 16 GB de RAM. Acesta are un sistem de răcire mai puternic și două porturi USB-C în plus. Sursa de alimentare are un conector Gigabit Ethernet: acest aranjament elimină firele inutile de pe birou.

3. Display special cu acoperire anti-reflexie

Să repetăm: diagonala ecranului noului iMac este de 24 de inci. La o astfel de diagonală, rezoluția de 4,5K nu poate fi numită decât fabuloasă. Imaginile și textele sunt afișate foarte clar, iar macOS face o treabă excelentă cu scalarea. Display-ul Retina are un strat special anti-reflexie – puteți pune computerul lângă fereastră și puteți lucra confortabil la el chiar și într-o zi însorită.

Densitatea mare de 218 pixeli pe inci și o luminozitate de 500 cd/m² asigură imagini clare și realiste. Tehnologia True Tone ajustează temperatura de culoare de pe ecran pentru a se potrivi cu lumina ambientală. Sună plictisitor, dar această funcție face ca ochii să se simtă mai puțin obosiți și mai puțin tensionați – exact ceea ce aveți nevoie dacă stați la calculator toată ziua.

Ecranul monobloc este așezat pe un suport complet metalic în culoarea carcasei. Unghiul de înclinare poate fi reglat pentru a se potrivi oricărei înălțimi și poziții. Puteți lucra nu numai stând, ci și în picioare și chiar semi-culcat.

iMac pe cip M1

4. Veți fi văzut și auzit fără probleme în timpul apelurilor video

Toată lumea vrea să arate bine în timpul întâlnirilor online și al apelurilor cu colegii. Cel puțin nu într-un mod care să vă distorsioneze proporțiile feței sau să facă imaginea să pară clară și lipsită de probleme.

iMac are o cameră FaceTime HD 1080p încorporată, cea mai bună dintre toate computerele Apple. Aceasta garantează video de înaltă calitate și captează perfect chiar și în condiții de iluminare slabă. În plus, motorul neural și procesorul de semnal din cipul M1 îmbunătățesc imaginea. Acestea elimină zgomotul, optimizează gama dinamică și corectează automat expunerea. Apropo, camera din iMac se află la nivelul feței, deci filmează dintr-un unghi favorabil, nu de jos în sus, ca în cazul laptopurilor.

Pe lângă cameră, iMac are un sistem de 3 microfoane de studio. Acestea sunt poziționate în așa fel încât să pună în evidență vocea utilizatorului pe fundalul sunetelor din jur. De asemenea, se reduce la minimum ecoul cauzat de sistemul în sine. Astfel, se asigură că vocea dumneavoastră sună clar și natural.

5. ” Magia Apple” va debloca mai multe trucuri

Dacă aveți și alte dispozitive Apple, ați fi surprins de câte posibilități neevidente se deschid atunci când sunt asociate cu un iMac. Probabil că toată lumea știe deja că vă puteți debloca computerul cu Apple Watch. Sau să copiați un text de pe iPhone și să îl lipiți pe Mac – toate acestea sunt foarte bune pentru a economisi timp. Dar există și alte trucuri indispensabile legate de muncă.

  • Folosiți camera foto a iPhone-ului sau a iPad-ului pentru a scana un document fără a folosi un scanner. Și folosiți instantaneu acea scanare pe iMac-ul dvs.
  • Desenați, semnați, corectați sau evidențiați detalii în documentele deschise pe iMac folosind iPad sau iPhone.
  • Utilizați iPad-ul ca al doilea ecran wireless al iMac-ului. De exemplu, pentru a afișa un messenger, o aplicație sau pur și simplu pentru a vă extinde spațiul de lucru.

iMac pe cip M1

Care este concluzia? 

iMac este potrivit pentru aproape orice sarcină profesională de dimensiuni medii. De aceea, este un bun computer de birou pentru toți funcționarii, arhitecții, fotografii, dezvoltatorii, muzicienii și bloggerii. Și, de asemenea, pentru designerii 2D și începătorii 3D. Pentru scenarii mai pretențioase, există MacBook Pro 16″ cu Intel Core i9 sau chiar MacBook Pro cu cip M1 Max. Dar prețul lor este semnificativ mai mare. Aici ar trebui să porniți deja de la sarcinile pentru care alegeți un computer.

Configurații iMac de 24″:

Cât costă?  

Puteți cumpăra un computer pentru muncă de la iSpace. În magazinele noastre, iMac-urile sunt disponibile publicului: vă puteți familiariza cu interfața și capacitățile computerului înainte de a-l cumpăra. Iar consultantul nostru vă va ajuta să alegeți configurația potrivită pentru sarcinile dvs.

Prețurile pentru Apple M1 iMac încep de la 31.990 lei.

Fiți întotdeauna informați!

Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

Lăsați un feedback

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *