Cele mai populare capacități de stocare internă pentru iPhone sunt 128 GB și 256 GB. Cu toate acestea, acei utilizatori care creează conținut fotografic de înaltă rezoluție sau care sunt pur și simplu obișnuiți să imortalizeze fiecare minut din viața lor se confruntă rapid cu o realitate dură: pur și simplu nu există suficient spațiu de stocare disponibil. Acesta este motivul pentru care Apple a adăugat o configurație de stocare încorporată de 1TB în gama iPhone 13 Pro. Haideți să explorăm împreună: ai nevoie de o cantitate atât de mare de memorie internă?

Da, dacă faci fotografii de înaltă rezoluție 

Fotografierea mobilă este o alternativă excelentă pentru cei care nu au o cameră foto profesională sau posibilitatea de a purta una cu ei tot timpul. Dacă vă place să faceți fotografii și totuși doriți să rămâneți în condiții ușoare, iPhone 13 Pro este partenerul perfect.

Ultimele două generații de iPhone-uri, iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max, iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max, dispun de Apple ProRaw. Acesta vă permite să decomprimați o fotografie și să obțineți mult mai multe informații din ea în timp ce o procesați într-un editor de imagini. De aici și greutatea uriașă a fișierului: Apple ProRaw depășește JPEG și HEIC de 10-12 ori și ajunge la 30 MB. Deoarece întotdeauna fișierele media sunt cele care ocupă cea mai mare parte a memoriei, veți avea nevoie de un spațiu de stocare mai mare.

Apropo, am făcut o analiză detaliată a acestei funcții pentru fotografii mobili. Puteți să o citiți și să vedeți exemple de fotografii aici.

iPhone 13 Pro

Da, dacă iPhone nu este doar un mijloc de comunicare, ci și un dispozitiv de stocare. 

Fondatorul companiei Apple, Steve Jobs, obișnuia să spună: it just works, ceea ce înseamnă “pur și simplu funcționează”. Este principiul simplității și al comodității care face ca iPhone, precum și alte dispozitive ale mărcii, să funcționeze ca și cum ar fi de sine stătătoare și să ofere libertate deplină de acțiune proprietarului său.

Chiar vreți ca această libertate să fie limitată de volumul mic al spațiului de stocare intern al dispozitivului? Imaginați-vă cum supuneți fiecare fișier unei critici stricte: dacă îl salvați, s-ar putea să ajungeți să nu mai aveți spațiu pentru fișiere mai importante; dacă îl ștergeți, s-ar putea să aveți brusc nevoie de fișierul pierdut.

Poate că, dacă vă curățați constant arhiva, vă actualizați iPhone-ul în fiecare an și îl utilizați ca mijloc de comunicare, versiunea de bază vă va fi suficientă. Dar dacă cumpărați un iPhone cu un plan de viitor și îl folosiți ca un spațiu de stocare fiabil pentru un număr mare de fișiere, luați în considerare acest lucru atunci când alegeți o configurație. 512 GB sau 1 TB de stocare va fi soluția optimă și vă va permite să aveți întotdeauna o rezervă de spațiu liber, astfel încât să nu vă faceți absolut nicio grijă.

Da, dacă uitați să vă curățați smartphone-ul și în interior lui este un adevărat haos 

Spațiul mic de stocare îl ține pe utilizator sub un stres constant. Trebuie să curățați periodic galeria și să monitorizați disponibilitatea spațiului liber. Dar mai ales utilizatorii activi au un feed plin nu numai de fotografii, ci și de capturi de ecran ale corespondenței, coperți ale cărților și filmelor recomandate.

O cantitate mare de memorie, dimpotrivă, vă relaxează. Nu trebuie să vă faceți griji că nu mai aveți spațiu pe dispozitiv: capacitatea maximă de stocare va conține tot ce aveți nevoie (și ce nu). Și aici ne amintim cum, într-unul dintre filmele Harry Potter, prietena lui Hermione Granger a folosit o vrajă de expansiune invizibilă pentru a împacheta cărți, haine, mâncare și chiar un cort pentru dormit într-o geantă mică de mărgele? Ei bine, un iPhone cu 1 TB de stocare internă este aproape la fel de cool ca și geanta magică a lui Hermione: smartphone-ul va putea conține orice, de la fotografii la filme de înaltă definiție.

iPhone 13 Pro

 

Fiți întotdeauna informați!

Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

Lăsați un feedback

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *