În iunie, Apple a prezentat MacBook Pro de 13 inci echipat cu cipul M2. Acesta este mai rapid, mai productiv și mai luminos decât predecesorul său echipat cu M1. Și funcționează până la 20 de ore fără reîncărcare. 

Vă spunem ce trebuie să știți despre această noutate.

Cel mai portabil laptop profesional de la Apple. Acum este și mai bun 

Noul procesor M2 se bazează pe A15 Bionic și este construit pe a doua generație a procesului de 5 nm. Acesta găzduiește acum 20 de miliarde de tranzistori – cu 25% mai mult decât M1. Numărul suplimentar de tranzistori îmbunătățește performanța întregului cip.

De exemplu, lățimea de bandă a memoriei a crescut la 100 GB/s, ceea ce reprezintă o creștere imediată de 50% față de M1. Iar cu o memorie unificată rapidă de până la 24GB (față de 16GB în cazul M1), cipul M2 poate face față sarcinilor de lucru multitasking intensive.

MacBook Pro M2

Cipul M2 are 8 nuclee de performanță și 10 nuclee grafice (cu 2 mai multe decât M1). Acesta este de 1,4 ori mai rapid decât predecesorul său. Și de până la 6 ori mai rapid decât computerele bazate pe Intel.

Când vine vorba de grafică, noul MacBook Pro face minuni. Un GPU cu 10 nuclee, combinat cu mai multă memorie cache și o lățime de bandă mare, oferă o performanță grafică de 2,3 ori mai mare per watt. În comparație cu M1, este de până la 25 la sută la același nivel de putere și de 35 la sută la putere maximă.  Și, în același timp, GPU-ul din M2 consumă de 5 ori mai puțină energie decât cel din M1.

Motorul neural de pe M2 poate procesa până la 15,8 trilioane de operații pe secundă – este cu 40% mai mult decât M1.

 

Ce înseamnă toate acestea în termeni simpli? Sistemele pot rezista mai mult timp în modul autonom fără să se supraîncălzească, chiar și atunci când rulează jocuri puternice precum Baldur’s Gate 3. Sau atunci când editați imagini RAW.

Motorul media de înaltă performanță de pe M2 suportă codificarea și decodificarea ProRes. Astfel, puteți reda până la 11 fluxuri de video 4K și până la două fluxuri de ProRes 8K. Iar convertirea proiectelor video în ProRes va fi de până la 3 ori mai rapidă decât înainte. Noul procesor de semnal de imagine (ISP) oferă o procesare îmbunătățită a imaginii.

MacBook Pro M2

Display Retina: Priviți tot ce e mai bun 

Display-urile de referință au fost întotdeauna un punct forte al computerelor Apple, iar noul Mac nu face excepție. Display-ul Retina retroiluminat cu LED-uri oferă un negru profund și un alb strălucitor. Gama largă de culori (P3) garantează nuanțe de verde și roșu cu 25% mai saturate decât sRGB.

Conținutul dvs. va apărea cât mai detaliat și mai realist posibil. Iar pentru o experiență de vizionare mai naturală, este disponibilă tehnologia True Tone. Aceasta ajustează automat balansul de alb pe baza temperaturii iluminării dvs.

Durată lungă de viață a bateriei  

Durata de viață a bateriei MacBook Pro M2 este surprinzător de lungă pentru un computer profesional. Atât de mult încât poți rezista două zile lucrătoare fără o priză de curent: până la 20 de ore de utilizare continuă. Această anduranță provine din performanțe mai ridicate și dintr-un sistem de răcire avansat.

Sistem de răcire activ  

Laptopul este destinat unei munci mai grele – nu e de mirare că Apple l-a echipat cu sisteme de răcire. Sistemul de răcire activă împiedică procesorul să tropăie și menține performanțe extrem de rapide. Veți putea petrece ore întregi la sarcini care utilizează intensiv atât CPU, cât și GPU.  

Cameră, microfoane și difuzoare avansate 

Camera FaceTime HD încorporată utilizează procesarea avansată a imaginii, astfel încât veți arăta excelent în timpul apelurilor video. Un sistem de 3 microfoane direcționale de calitate de studio înseamnă că puteți înregistra podcasturi chiar și fără studio: veți fi auzit tare și clar. Iar un sistem de 6 difuzoare Hi-Fi (inclusiv difuzoare de bas cu anulare a rezonanței) îmbunătățește claritatea vocii și separarea sunetului. De asemenea, suportă redarea de muzică și videoclipuri Dolby Atmos și sunetul surround.

MacBook Pro M2 

Concluzie: 

La exterior, MacBook Pro nu s-a schimbat. Aceiași conectori Thunderbolt/USB 4, panoul Touch Bar de pe tastatură și mufa de 3,5 milimetri. Toate schimbările sunt “sub capota” dispozitivului:

  • Noul cip Apple A15 Bionic.
  • Două nuclee GPU suplimentare.
  • Un motor media îmbunătățit pentru decodare video hardware, inclusiv H.264, HEVC și ProRes până la rezoluția 8K.
  • Memoria RAM poate fi extinsă până la 24 GB.
  • Până la 2TB de stocare încorporată (SSD).
  • Autonomie extinsă – până la 20 de ore la o singură încărcare.
  • Suport pentru căști cu intensitate mare de impedanță, precum cele de înaltă performanță ale MacBook Pro de 14 și 16 inci.
  • Adaptor de alimentare de 67 W (modelul anterior avea 61 W).
    MacBook Pro M2

Precomandă la MacBook Pro M2 

Dacă planificați să vă cumpărați un laptop adevărat pentru muncă, acum este momentul. iSpace lansează precomenzi pentru noul produs, iar vânzările sunt programate să înceapă la 1 iulie.

Faceți o cerere pentru a vă rezerva dispozitivul și pentru a evita un sold-out la începutul vânzărilor. Precomanda vă garantează că veți deține unul dintre primele MacBook Pro cu cip M2 din țară.

Aflați mai multe → 

CITEȘTE MAI MULT 

Alegeți un computer pentru muncă? Top 5 avantaje ale iMac-urilor cu cip M1

Fiți întotdeauna informați!

Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

Lăsați un feedback

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *