În timp ce vă bucurați de muzica preferată, conexiunea la internet s-a întrerupt? Sau ați găsit piesa de care aveți nevoie, dar nu doriți să vă abonați la un serviciu plătit? Poate fi mai simplu – folosiți aplicația pentru muzică Apple Music și magazinul iTunes. Să vedem cum să descărcați muzică pe iPhone și dacă o puteți face gratuit.

Cum să folosiți Apple Music

Pentru a descărca gratuit piesele preferate ale artiștilor pe telefon, aveți nevoie de Apple Music. Cu ajutorul bibliotecii media încorporate, vă puteți bucura de piese fără conexiune la rețea. Piesa descărcată va fi stocată în memoria internă a iPhone-ului.

Moment important: dacă ați uitat să reînnoiți abonamentul Apple Music, nu veți putea asculta piesele. Dar muzica nu va dispărea – va fi doar blocată pentru redare. Pentru a vă bucura de playlist, va trebui să reînnoiți abonamentul.

Și cum adăugăm piesele în biblioteca media? Este simplu:

  • Căutăm albumul, playlist-ul sau piesa dorită. Apăsăm și ținem apăsat pe obiect. Va apărea o fereastră cu opțiuni, unde apăsăm “Adăugați în bibliotecă”.

muzică

  • Intrăm în playlist-ul sau albumul dorit. Vedem un simbol rotund cu un semn de plus în centru, apăsăm pe el. Totul este gata – colecția dvs. este actualizată. De asemenea, puteți apăsa pe simbolul cu trei puncte (aflat lângă fișierul audio) și apăsați “Adăugați în bibliotecă”.

muzică

  • Ecranul “În redare” poate fi, de asemenea, utilizat pentru a adăuga la colecția de muzică. Căutăm cele trei puncte și apoi selectăm “Adăugați în bibliotecă”.
  • Dacă doriți să faceți curățenie și să ștergeți ceva din listă, pur și simplu apăsați pe obiect și țineți-l apăsat. Va apărea un bloc cu acțiuni, apoi faceți clic pe “Ștergeți din bibliotecă”.

De asemenea, toate dispozitivele Apple se sincronizează între ele. Dacă ați adăugat muzică pe iPhone, atunci aceasta va fi disponibilă pe alte dispozitive unde v-ați autentificat în iTunes Store și App Store cu Apple ID-ul dvs. Unica condiție este să vă abonați o singură dată la Apple Music sau iTunes Match.

Pentru a sincroniza, deschideți “Configurări”, apăsați pe “Muzică”. Aici se va desfășura un bloc în care trebuie să glisați comutatorul de lângă “Sincronizare bibliotecă”.

muzică

De asemenea, puteți activa sincronizarea și de pe computer. Pe MacBook, căutați aplicația “Muzică”, apăsați “Sincronizare bibliotecă”. Acum puteți asculta piesele atât pe laptop, cât și pe smartphone.

Când sincroniza’i bibliotecile media, melodiile salvate pe Mac vor fi afișate pe iPhone.

Cum să adăugați muzică în playlist-urile Apple Music

Puteți descărca muzică fie pe piese, fie sub formă de liste întregi, ceea ce este mult mai convenabil. Pentru a adăuga compoziții în listă, urmați acești pași:

Alegeți muzica dorită. Va apărea o fereastră în care trebuie să apăsați “Adăugați la o listă”. Aici puteți să creați o nouă listă sau să adăugați piesele la una deja creată.

muzică

Puteți adăuga compoziții în timpul redării. Faceți clic pe cele trei puncte lângă piesă, selectați “Adăugați la o listă” și verificați unde doriți să plasați muzica.

Algoritm pentru descărcarea pieselor pe Apple Music

Pentru a descărca muzică, urmați acești pași:

  • Deschideți mediateca. Căutați piesa pe care doriți să o descărcați și apăsați pe ea. În meniul care apare, faceți clic pe “Descărcați”.
  • Verificați descărcările în “Bibliotecă”. Găsiți “Descărcate” și faceți clic pe el, apoi navigați către “Descărcări recente”.

muzică

Pentru a evita descărcarea manuală a fiecărei piese de fiecare dată, este suficient să configurați descărcarea automată. Puteți descărca atât piese individuale, cât și întregi albume în memoria telefonului.

  • Accesați “Configurări”.
  • Găsiți “Muzică”.
  • Glisați comutatorul pentru “Adăugați melodiile din listele de redare” sau “Adăugați melodiile favorite” (selectați una sau activați ambele opțiuni).
  • Activați comutatorul pentru “Descărcări automate”.

Puteți asculta piesele și în format Dolby Atmos – o tehnologie ce oferă un sunet surround care vă imersează complet în atmosfera unui sunet excelent. Pictograma în formă de două jumătăți de sferă (lângă albumul/fișierul audio) indică faptul că piesa este disponibilă în format stereo și Dolby Atmos. Pentru a activa descărcările cu sunet spatial, urmați acești pași:

  • Deschideți “Configurări” > “Muzică”.
  • Glisați comutatorul pentru “Descărcare în Dolby Atmos”.

Totul este gata – vă așteaptă un sunet atmosferic de neuitat. Puteți să vă bucurați de posibilitățile Dolby Atmos cu căștile wireless AirPods 3, Pro (generațiile 1 și 2) și Max. Unele echipamente audio de înaltă calitate suportă, de asemenea, acest format de sunet imersiv (trebuie să verificați marcajele).

muzică

Ce să faceți dacă nu aveți suficient spațiu de stocare?

Dacă aveți prea multă muzică, memoria iPhone-ului se umple. Din acest motiv, acesta poate funcționa mai lent și nu veți putea descărca un nou album sau o nouă piesă. Soluția este să ștergeți piesele de muzică inutile.

În mod automat. Telefonul poate șterge în mod automat muzica pe care nu ați ascultat-o de mult timp. Algoritmul de configurare a ștergerii automate este simplu:

  1. Accesați “Configurări” și apoi “Muzică”.
  2. Apăsați pe “Optimizare stocare” – trebuie să activați această opțiune.
  3. Alegeți limita maximă (capacitatea de stocare) pentru descărcarea muzicii – de la 2 până la 64 GB.

Fișierele vor fi șterse automat în funcție de cât de des le ascultați.

muzică

Manual. Dacă vă temeți că telefonul va șterge ceva valoros, puteți face curățarea singuri. Iată ce trebuie să faceți:

  • Găsiți compoziția, albumul sau playlist-ul pe care doriți să le eliminați. Selectați fișierul și țineți degetul pe el până când apare un meniu cu opțiuni.
  • Apăsați pe “Ștergeți doar descărcarea” (fișierul va fi șters din memoria dispozitivului) sau “Șterge din bibliotecă” (fișierul va dispărea din aplicație).

Dacă doriți, puteți șterge toate fișierele audio sau pe artiști specifici. Iată cum să procedați:

  1. Accesați “Configurări” > “Muzică”.
  2. Apăsați pe “Muzica descărcată”.
  3. Faceți clic pe “Editare”. Dacă doriți să eliminați toate compozițiile, apăsați pe cercul roșu cu o linie albă. Puteți curăța smartphone-ul și de piesele unor artiști specifici.

muzică

Cum să utilizați iTunes Store

Dacă doriți chiar mai multă libertate muzicală și nu doriți să fiți legat de abonamentul Apple Music, puteți utiliza un alt instrument – iTunes Store. Cu ajutorul său, puteți descărca piese muzicale în orice cantitate – ele rămân în posesia dvs. pentru totdeauna și sunt disponibile pentru audiție în orice moment.

Deci, cum să descărcați muzică din iTunes Store pe iPhone:

  • Accesați iTunes Store. Faceți clic pe “Muzică”. Există și fila “Genuri” – care vă va simplifica căutarea. Puteți introduce numele piesei în bara de căutare. Și dacă apăsați pe fila “Mai mult” și mergeți la “Descărcări”, puteți controla procesul de descărcare al compozițiilor.

  • Căutăm piesa dorită și facem clic pe prețul său. Dacă muzica este gratuită, în loc de preț va fi scris „Descărca’i”. Dacă ați cumpărat deja piesa, în fața ei va fi un simbol sub formă de nor cu o săgeată (în acest caz, re-descărcarea este, de asemenea, gratuită).
  • Uneori, este necesar să confirmați contul cu Face ID, Touch ID sau codul de acces.
  • Apoi, apăsăm fila „Mai mult”, apoi „Descărcări” și urmărim cum piesa se descarcă pe smartphone.

muzică

Există și servicii terțe pentru descărcarea gratuită de muzică (SoundCloud, Google Play Muzică), dar lucrul cu mediateca Apple Music și iTunes este mult mai simplu și mai rapid. Apple Music vă permite să colecționați piese de-a lungul anilor și să le păstrați pe smartphone-ul dvs. Chiar dacă uitați să reînnoiți abonamentul, muzica va rămâne în locul ei. Cu ajutorul iTunes, puteți descărca piese și să vă bucurați de ele fără abonamente, și nu doar de pe iPhone, ci și de pe MacBook.

În orice magazin iSpace, veți primi ajutor în înțelegerea setărilor și subtilităților descărcării de muzică. Deci, nu vă faceți griji dacă întâmpinați dificultăți, ci veniți cu încredere la noi. Consultanții vă vor oferi recomandări privind utilizarea echipamentului și, la dorința dvs., vă vor ajuta să alegeți un nou dispozitiv sau accesorii.

CITIȚI MAI MULTE:

Partajăm internet: modul hotspot pe iPhone și cum să-l activăm?

Top 9 funcții pe iPhone care lipsesc pe Android

Cum se pot conecta două perechi de căști la MacBook? Funcționează nu doar cu AirPods

Fiți întotdeauna informați!

Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

Lăsați un feedback

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *