Cei care au cumpărat odată un iPhone remarcă calitatea și funcționalitatea sa și, cu rare excepții, refuză să renunțe la iOS. Utilizatorii de telefoane Android, pe de altă parte, consideră iPhone-ul o risipă de bani. Să înțelegem dacă merită să cumpărați un iPhone după un Android și ce model este mai bine de achiziționat.

Ce să alegeți: iPhone sau Android?

Este imposibil să dăm un răspuns la o astfel de întrebare fără îndoială, deoarece alegerea unui telefon este un proces strict individual. Aici trebuie să vă bazați pe cerințele dvs. față de smartphone și suma de bani pe care sunteți pregătit să o cheltuiți.

Fiecare sistem de operare are avantajele sale. Pentru iOS, acestea sunt:

  • Securitatea. iOS are actualizări mai consistente pentru toate dispozitivele, un ecosistem închis, dificil de pătruns. Acești factori ajută la menținerea confidențialității datelor utilizatorilor și complică semnificativ sarcina de a le sparge;
  • Actualizări în timp util. Apple le oferă regulat pe parcursul mai multor ani după producția iPhone-ului. Dacă dispozitivul dvs. iOS îndeplinește cerințele pentru a primi o nouă actualizare, o va primi imediat după lansare. Durata suportului pentru Android depinde de marca și clasa seriei;
  • Ecosistemul. Dacă plănuiți să cumpărați (sau deja aveți) un alt dispozitiv Apple, atunci acesta se va conecta excelent cu iPhone-ul. Clipboard comun, sincronizare clară, colaborare — posibilitățile funcționalității sunt practic nelimitate. Plus că aplicațiile din App Store sunt verificate minuțios de dezvoltatorii Apple.
  • Valoare reziduală mare. Aceasta este posibilă datorită asamblării bune, cipului cu performanță impresionantă, camerei excelente și actualizărilor constante ale sistemului. Datorită acestora, smartphone-ul învechește mai lent, și chiar și după câțiva ani de utilizare, poate fi schimbat cu profit în Trade-in sau revândut;
  • Face ID. Una dintre cele mai sigure metode de deblocare a telefonului și confirmare a plăților cu Apple Pay. Tehnologia scanează fața indiferent de nivelul de lumină.

Android

Metode similare de verificare sunt prezente și în unele dispozitive Android, dar aici există niște nuanțe. Se pot găsi modele la vânzare care scanează doar o imagine plană: în acest caz, telefonul poate fi deblocat doar cu ajutorul fotografiilor, nu al unei persoane reale.

Printre principalele avantaje ale Androidului se numără codul deschis al sistemului de operare, posibilitatea de a ajusta interfața după propriile preferințe și un sortiment extins de dispozitive pentru orice buget.

Fiecare își stabilește propriile criterii, în funcție de care consideră că iPhone este mai bun decât Android și invers, deoarece avantaje și dezavantaje se pot găsi la orice sistem. Dar popularitatea deosebită a primelor în ultimii ani indică faptul că mulți oameni se orientează în special către tehnica Apple.

Ce iPhone să cumpărați în 2024: review-ul modelelor

În trecut, când cumpărați un iPhone, totul era mai simplu: Apple prezenta anual un singur smartphone și îl retrăgea pe cel vechi de pe piață. Acum, selecția este mult mai largă: marca lansează 4 modele în fiecare an. Dar ce dispozitiv să alegeți?

Flagship-urile Apple sunt considerate cele mai performante din gamă, cu o cameră excelentă și zeci de opțiuni utile. Dacă doriți să simțiți toată puterea inovațiilor brandului Apple, merită să achiziționați iPhone 15 Pro sau iPhone 15 Pro Max. Dar dacă doar vă familiarizați cu marca, nu este necesar să cumpărați modelele de top. Și smartphone-urile de bază sunt o alegere bună.

Acestea sunt mai accesibile, dar totuși au o performanță excelentă, o cameră grozavă, sunt potrivite pentru socializare pe rețelele sociale, lucrul cu video, ascultarea audio, jocuri și alte sarcini. Astăzi, printre dispozitivele de bază sunt deosebit de apreciate iPhone 14 Plus sau iPhone 15 Plus.

Să examinăm caracteristicile acestor două modele.

Ecran mare. Cu un ecran de 6,7 inci, este deosebit de plăcut să vă uitați la filme, să jocați jocuri și să folosiți rețelele sociale. Ambele telefoane au un panou OLED cu o frecvență de actualizare de 60 Hz – calitate ideală pentru muncă și divertisment.

Durata de viață a bateriei fără reîncărcare. În ciuda ecranului mare, 14 și 15 Plus sunt proiectate să funcționeze timp de 26 de ore la vizionarea de fișiere video. Pentru redarea audio, bateria va dura 100 de ore.

Protecție împotriva apei IP68. Telefoanele vor supraviețui scufundării timp de jumătate de oră la o adâncime de până la 6 m. Nu ar trebui să înotați cu smartphone-ul, dar nu trebuie să vă temeți de intrarea lichidului în porturi sau de căderea iPhone-ului în apă.

Ambele iPhone-uri au Face ID și mai multe opțiuni de memorie: 128, 256 și 512 GB.

Diferențele dintre iPhone 14 Plus și iPhone 15 Plus

Modelele populare de smartphone-uri de la Apple nu sunt identice – fiecare are caracteristici proprii.

Culori

iPhone 14 Plus este disponibil în șase culori: albastru, violet, galben, negru, alb și roșu. iPhone 15 Plus este disponibil, de asemenea, în negru, galben și albastru, adăugându-se verde și roz.

Saturația tonurilor în telefoanele din două generații diferă: seria 14 se remarcă prin luminozitatea și contrastul său, în timp ce seria 15 este prezentată în nuanțe pastelate.

Android

(stânga iPhone 14, iar dreapta – iPhone 15)

Dynamic Island

Nu este doar o decupare în ecran cu senzorii Face ID și camera frontală. Este un „display în display” pentru controlul telefonului. Acum pe el apar notificările și activitățile de fundal. De exemplu, pe „insula dinamică” sunt afișate apelurile primite, indicatorul de încărcare, informațiile despre conectarea AirPods, reportofon, cronometru, procesul de transfer al fișierelor prin AirDrop.

În toate smartphone-urile din gama iPhone 15, funcția este prezentă, în timp ce în iPhone 14 Plus „insula” lipsește.

Type-C

iPhone 14 Plus are un conector de încărcare Lightning, iar în seria 15 marca Apple a trecut la portul USB-C. Este universal: cu acesta, puteți încărca iPhone-ul cu orice cablu Type-C pe care îl aveți, inclusiv pentru Android-uri.

De asemenea, iPhone 15 servește ca un dispozitiv de încărcare portabil. La el se poate conecta simplu un alt dispozitiv folosind un cablu Lightning.

Android

Performanță

iPhone 14 Plus funcționează pe baza cipului A15 Bionic cu frecvența maximă de 3230 MHz. Sistemul utilizează un GPU cu 5 nuclee și un Neural Engine cu 16 nuclee. Capacitatea memoriei RAM este de 6 GB.

iPhone 15 Plus funcționează cu A16 Bionic. Cipul este cu 20% mai rapid decât versiunea anterioară. Numărul de nuclee în Neural Engine nu s-a schimbat, la fel ca și capacitatea memoriei.

Ambele smartphone-uri funcționează suficient de rapid: cu ele se pot viziona orice videoclipuri în calitate demnă și se pot folosi aplicații de jocuri cu grafică complexă.

Luminozitatea ecranului

Parametrii ecranului în ambele dispozitive sunt identici, cu excepția luminozității. La iPhone 14 Plus, acest indicator atinge 1200 nits. Acest lucru este suficient pentru a efectua sarcinile principale pe smartphone. În iPhone 15 Plus, dezvoltatorii au decis să depășească predecesorul în această caracteristică, astfel că luminozitatea maximă atinge 2000 nits.

Camerele

Răspunzând la întrebarea de ce iPhone este mai bun decât Android, mulți utilizatori notează subiectiv camera.

Comparativ cu multe Androiduri, tehnologia Apple de fapt câștigă adesea. Să vedem ce oferă producătorul în modelele generațiilor 14 și 15.

În iPhone 14 Plus sunt două camere principale și una frontală, toate având rezoluția de 12 Mp. Dacă să vorbim nu în termeni tehnici, ci într-un limbaj simplu, telefonul fotografiază excelent în lipsa unei cantități suficiente de lumină, iar calitatea la zoom nu se deteriorează.

Camera frontală surprinde prin autofocusul său excelent, care funcționează cu o precizie maximă. Deși rezoluția sa este inferioară unor flagship-uri Android, „frontala” face fotografii mai bune datorită senzorului de calitate.

Videoclipurile la nivel profesional sunt posibile datorită stabilizării. În modul cinema este posibil să se filmeze în format 4K cu o viteză de 24 și 30 de cadre pe secundă.

Android

În iPhone 15 Plus sunt două camere principale, dar rezoluția camerei principale a fost mărită la 48 Mp. Acest lucru va fi apreciat în mod special de cei care fotografiază des și editează vizualele în editori. Astfel, calitatea nu este „consumată”, iar fotografiile arată și mai vii. Pentru a economisi memoria pe iPhone 15, se poate fotografia și la 12 Mp.

Pentru ca fotografiile făcute în condiții de lumină slabă și nu în static să arate mai bine, procesarea lor este suplimentar efectuată de sistem. În acest sens ajută Smart HDR 5, precum și algoritmii Deep Fusion și Photonic Engine. De asemenea, în sistem funcționează stabilizarea optică, iar zoom-ul în această generație de smartphone-uri este digital, ceea ce se reflectă de asemenea asupra imaginii inițiale.

iPhone 15 Plus poate înregistra video 4K în HDR cu 60 de cadre pe secundă, a căror calitate impresionează.

Pe lângă aceasta, în iPhone 15 sunt disponibile fotografii de „nouă generație”: telefonul decide automat când să treacă din modul standard în modul portret. Dacă nu ești un fan al studiului setărilor și visezi ca totul să funcționeze automat, vei aprecia cu siguranță această opțiune.

Care este mai bun: iPhone sau Android, fiecare decide pentru sine. Există iubitori pentru fiecare sistem. Dar dacă pentru dvs. într-un smartphone funcționalitatea și îmbătrânirea mai lentă a dispozitivului sunt mai importante, atunci vă recomandăm să vă uitați la tehnica Apple.

Dacă până acum ați folosit doar Android-uri, vă recomandăm să începeți familiarizarea cu iPhone de la modelele 14 și 15 Plus. Smartphone-urile din 2022 și 2023 vor rămâne actuale pentru încă câțiva ani, iar cel mai nou procesor, bateria de încredere și camera merituoasă vor satisface chiar și cei mai pretențioși utilizatori.

Aceste modele și alte telefoane Apple le puteți cumpăra în magazinele iSpace. Toate iPhone-urile sunt prezentate la noi în expunere deschisă: puteți compara modelele pe cont propriu. Iar dacă nu știți ce să alegeți și cum să transferați datele de pe Android pe iPhone, managerii noștri vă vor ajuta cu aceasta și vă vor povesti despre posibilitățile tehnologiei mărcii Apple.

CITIȚI MAI MULT:

Care e mai bun: iOS sau Android? Toate argumentele „pro” și „contra”

iPhone 14 vs iPhone 15: merită schimbarea și care este diferența

iPhone 14 Pro vs iPhone 15 Pro: ce să cumpărați în 2023?

Fiți întotdeauna informați!

Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

Lăsați un feedback

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *