Recunoașterea accidentelor – Noua funcție de detectare a accidentelor din iPhone 14 Pro și Apple Watch 8 i-a salvat viața colegului nostru. Vă spunem cum s-a întâmplat.  

 Ce s-a întâmplat?

În primul rând, merită spus că Apple acordă o atenție deosebită securității digitale a utilizatorilor săi. Iar în ultimii ani, dezvoltatorii s-au concentrat și asupra stării fizice a acestora. De aici și îmbunătățirea constantă a funcțiilor Apple Watch, care poate analiza starea de sănătate, poate urmări ritmul cardiac, poate notifica bolile și poate urmări căderile proprietarilor săi.

Dar Cupertino a făcut un pas mai departe și a învățat Apple Watch 8 și iPhone 14 să recunoască accidentele. Întâmplător, un coleg de-al nostru a experimentat recent această funcție în condiții reale.

Totul s-a întâmplat rapid. Atât de mult încât Dima nu a avut timp să își amintească, iar după accident o mulțime de lucruri au fost pur și simplu șterse din memorie. Lanțul evenimentelor a fost restabilit datorită martorilor oculari ai accidentului, precum și a istoricului apelurilor și mesajelor din smartphone. S-au întâmplat următoarele: obosit fără somn, Dima a adormit la volan și a intrat pe banda din sens opus. Coliziunea cu o altă mașină a fost atât de dură încât l-a lăsat fără suflet: a rămas conștient, dar era în șoc traumatic.

În timp ce Dima se afla într-o stare de confuzie, Apple Watch 8 nu a pierdut timpul. Ceasul inteligent a recunoscut accidentul și a transmis un semnal către iPhone, care a sunat la serviciile de urgență. De asemenea, dispozitivul a trimis automat un mesaj cu coordonatele accidentului la numărul specificat ca persoană de contact în caz de urgență. Persoana de contact în caz de urgență s-a dovedit a fi mama, care la început a confundat notificarea primită cu o defecțiune a sistemului. Însă, după ce și-a sunat soțul, care primise aceeași notificare, a devenit clar că fiul ei avusese într-adevăr un accident.

Recunoasterea accidentului

În urma incidentului, tovarășul nostru a fost internat în secția de terapie intensivă. Dima a suferit un traumatism cranio-cerebral închis, o comoție cerebrală, multiple fracturi ale brațului stâng și vânătăi pe tot corpul. Mașina Toyota nu poate fi restaurată.

Dar, din fericire, această poveste are un final pozitiv. Colegul nostru este în viață și se reface – acesta este lucrul cel mai important. Și, în multe privințe, nu este doar un accident fericit. Trebuie să aducem un omagiu noii funcții Apple: a salvat o viață atunci când fiecare minut valora greutatea sa în aur.

Cum funcționează Recunoașterea accidentelor?

Sistemul de detectare a accidentelor este conceput pentru a detecta accidentele grave în cazul autoturismelor. Nu contează dacă sunteți șofer sau pasager. Tehnologia recunoaște atât răsturnările, cât și coliziunile frontale, laterale sau din spate. Acest lucru este posibil datorită giroscopului, accelerometrului, GPS-ului, barometrului, microfonului și algoritmilor de mișcare avansați integrați în dispozitivele Apple.

La detectarea unui accident, iPhone sau Apple Watch va emite o alarmă și va afișa un avertisment în termen de 10 secunde.
Mecanismele sunt următoarele:

  • dacă aveți nevoie de ajutor, dar sunteți capabil să vă mișcați brațul, glisați cursorul de urgență de la stânga la dreapta pentru a vorbi cu un membru al personalului;
  • dacă aveți nevoie de ajutor, dar nu sunteți în măsură să reacționați la notificare, dispozitivul va efectua automat un apel către serviciile de urgență după numărătoarea inversă;
  • dacă apelul este efectuat, dar nu aveți nevoie de ajutor, așteptați ca un membru al personalului să răspundă și anunțați-l;
  • persoanele de contact pentru situații de urgență din dosarul dvs. medical vor primi, de asemenea, o notificare a incidentului cu coordonatele dvs.

Recunoasterea accidentului

Cum se configurează Recunoașterea accidentelor în iPhone 14?

În primul rând, trebuie să știți ce modele de iPhone și Apple Watch acceptă Recunoașterea accidentelor. De asemenea, va trebui să le actualizați la cele mai recente versiuni de iOS și watchOS: iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max, Apple Watch Series 8, Apple Watch SE II, Apple Watch Ultra.

Ca atare, nu trebuie să configurați funcția de detectare a accidentării, deoarece este activată în mod implicit. Dar dacă doriți să vă asigurați sau să o dezactivați, atunci procedați după cum urmează.

Pe iPhone:

  • Deschideți aplicația ” Configurări “.
  • Selectați ” Urgență – SOS”.
  • Activați sau dezactivați “Apel după un accident grav”.

Pe Apple Watch:

  • Pe iPhone, deschideți aplicația Apple Watch.
  • Din fila Ceasul meu, selectați “Urgență – SOS”.
  • Activați sau dezactivați “Apel după accident grav”.

Pentru a permite dispozitivului Apple să vă alerteze familia sau prietenii, configurați ID-ul medical și contactele în caz de urgență. Puteți face acest lucru în secțiunea “Apel de urgență – SOS” din Configurări sau în aplicația Sănătate.

Recunoasterea accidentului

Detaliu important: dacă aveți doar un smartphone, fără un smartwatch, iPhone-ul trebuie să fie conectat la Bluetooth sau CarPlay. În plus, trebuie să fi condus mașina pe o anumită distanță: atunci GPS-ul din iPhone va arăta că ați circulat pe autostradă și veți avea mai multe șanse să declanșați funcția.

Să sperăm că nu va trebui să folosiți niciodată această informație. Dar, dacă circumstanțele se schimbă, fiți pregătiți: configurați-vă dispozitivele Apple astfel încât să poată apela la ajutor.    

Aveți grijă de voi, echipă iSpace. 

CITIȚI ȘI:

iPhone “gri”: merită cumpărat și care ar putea fi capcana?

iSpace avertizează: fiți atenți, escrocii lucrează

Top 5 caracteristici ale iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max de la Apple

 

Fiți întotdeauna informați!

Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

Lăsați un feedback

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *