În urmă cu doi ani, Apple a recunoscut că încetinește în mod deliberat iPhone-urile mai vechi, cum ar fi iPhone 6, iPhone 6s, iPhone 7 și iPhone SE. Din această cauză, în iOS 11.3, a apărut un meniu în care puteți verifica starea bateriei iPhone-ului dvs. și să vedeți dacă aceasta trebuie înlocuită.

Ce reprezintă starea bateriei iPhone

iOS 11.3 și versiunile ulterioare au un meniu Stare baterie. Este suficient să accesezi Configurări > Baterie > Stare baterie. Aici veți vedea informații despre procentul de capacitate maximă și performanța maximă a iPhone-ului dvs. De asemenea, veți putea vedea dacă iPhone-ul dvs. încetinește datorită funcției de gestionare a performanței de la Apple.

starea bateriei

Ce înseamnă procentele din meniul stării bateriei de pe iPhone?

În meniul Starea bateriei, veți vedea un procent care indică capacitatea maximă a bateriei iPhone-ului, urmat de un mesaj care explică starea de performanță a telefonului. Mesajul pe care îl veți vedea depinde de procentul de capacitate. De exemplu:

  • 100%. Bateria dvs. își menține în prezent performanța maximă normală.
  • 95%. Acest iPhone s-a oprit în mod neașteptat deoarece bateria nu a fost capabilă să asigure performanța de vârf necesară. Gestionarea performanței a fost activată pentru a preveni ca acest lucru să se mai întâmple.
  • 79% sau mai puțin. Starea bateriei dvs. este semnificativ degradată.
  • Necunoscut. Acest iPhone nu poate determina starea bateriei. Acest mesaj apare, de obicei, atunci când o baterie de calitate slabă este instalată la centre de service îndoielnice.

Ce se va întâmpla cu bateria unui iPhone 11 Pro Max după 5 luni

iPhone 11 Pro Max 2019 afișează o capacitate a bateriei de 99% la aproape 5 luni de la achiziție. Apple nu limitează deocamdată capacitatea telefonului: “Bateria dvs. suportă în prezent performanța maximă normală”.

starea bateriei

Ce se va întâmpla cu bateria unui iPhone 7 peste 4 ani

Ce se va întâmpla în continuare? Iată un iPhone 7 vechi de aproape 4 ani, pentru comparație. Bateria a pierdut doar o cincime din capacitate.

Starea bateriei iPhone X – la 3 ani de la achiziție

Și iată ce se întâmplă dacă nu-ți lași niciodată iPhone-ul din mână. Dacă se adaugă husa Smart Battery Case, ar trebui să înlocuiți bateria până acum.

starea bateriei

După cum puteți vedea, capacitatea bateriei poate scădea în mod neuniform. Adică, este foarte posibil ca aceasta să scadă la 98% la o săptămână după cumpărare, să rămână la acest nivel pentru o perioadă de timp și apoi să scadă la 94%. Totul depinde de factorii de mai jos. Dacă folosiți numai încărcătoare originale și utilizați smartphone-ul în modul obișnuit, nu ar trebui să existe probleme, iar capacitatea bateriei va scădea mai mult sau mai puțin uniform. De exemplu, după un an, 5% din capacitate va “dispărea”, în al doilea an – încă 10%. Și aceasta este norma.

Cum să dezactivați gestionarea performanței bateriei iPhone
Odată ce bateria ajunge la o capacitate de 80% și mai puțin, pot începe să apară probleme de performanță, deoarece smartphone-ul va reduce forțat puterea procesorului pentru a minimiza supratensiunile și a nu provoca reporniri spontane. De asemenea, veți vedea un alt mesaj în partea de jos a ecranului care vă avertizează că bateria iPhone-ului dvs. este “semnificativ scăzută”. Va exista un alt link care vă va indica un link către o pagină despre cum să vă reparați telefonul.

Dacă dispozitivul dvs. s-a oprit din cauza descărcării bateriei, același ecran vă va spune, de asemenea, că “s-a aplicat gestionarea performanței”. Va exista, de asemenea, o opțiune pentru a dezactiva această funcție. Rețineți că nu puteți reactiva gestionarea performanței decât la următoarea oprire a smartphone-ului. iPhone-ul dvs. o va activa automat dacă acest lucru se întâmplă vreodată. Funcția de gestionare a performanțelor este disponibilă doar pe iPhone-urile începând cu modelul 6s și, prin urmare, este inutil să o căutați pe unitățile anterioare.

Ce afectează sănătatea bateriei unui iPhone

Unii pot observa că iPhone-ul are o capacitate reziduală a bateriei care scade rapid. De ce depinde acest lucru? Pot exista mai multe motive pentru acest lucru:

  • Încărcarea cu un adaptor care nu este original, ceea ce duce la o uzură mai mare.
  • Utilizarea iPhone-ului la putere maximă (dacă îl folosești tot timpul și nu-l lași deloc din mână). Redarea jocurilor, editarea și vizionarea de videoclipuri prin LTE sunt procese destul de consumatoare de resurse, care pot provoca un consum crescut de energie.
  • Încărcarea telefonului în mașină sau utilizarea unui dispozitiv wireless fără certificare Apple.

starea bateriei

De ce sunt mai lente iPhone-urile mai vechi?

De ce am primit un astfel de meniu în primul rând? Potrivit Apple, nu a avut ca obiectiv să forțeze clienții să cumpere un model nou. Pur și simplu, în timp, bateriile litiu-ion își pierd treptat capacitatea de a stoca energie și de a funcționa la temperaturi scăzute, ceea ce, la rândul său, poate face ca smartphone-ul să se oprească spontan pentru a proteja hardware-ul. Funcția este, de fapt, una utilă, dar anterior Apple nu a oferit nicio opțiune alternativă, iar mulți posesori de iPhone au avut de suferit din această cauză. Într-un fel, aceasta era ” fără greș” – pentru ca utilizatorul să nu-și supraîncarce iPhone-ul dacă bateria era deja la ultima suflare.

Când trebuie să vă schimbați bateria iPhone-ului

Bateria standard litiu-ion, care este furnizată cu toate iPhone-urile, indiferent de model, este proiectată să păstreze 80% din capacitate după 500 de cicluri complete de încărcare. Potrivit specialiștilor Apple, atunci când această valoare este atinsă, bateria trebuie înlocuită.

De fapt, ar trebui să sunați alarma doar într-un singur caz – dacă capacitatea maximă a bateriei este aproape de 80%. În toate celelalte cazuri, continuați să vă folosiți iPhone-ul în liniște.

Fiți întotdeauna informați!

Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

Lăsați un feedback

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *