Programe puternice de montaj video pentru editare video, pentru cei care doresc să învețe să editeze sau să găsească o nouă utilizare pentru abilitățile deja învățate.

editare video

Premiere Pro

Un program profesional de editare video neliniară de la Adobe Systems. Este succesorul lui Adobe Premiere.

Premiere Pro este considerat un standard al industriei. Aici puteți crea proiecte de orice complexitate. Atunci când căutați un editor, cel mai adesea căutați specialiști care lucrează în acest program. Și datorită popularității sale, web-ul este plin de cursuri și alte materiale de instruire dedicate lui Premiere Pro. Acest lucru este foarte util pentru utilizatorii începători.

Programul suportă un număr mare de formate și oferă cea mai largă gamă de setări pentru salvarea videoclipurilor. Fișierele de proiect deschise în Premiere Pro pot fi exportate către alte produse Adobe pentru efecte sau procesare de sunet. În plus, funcționalitatea deja extinsă a editorului poate fi îmbunătățită cu diverse plug-in-uri.

 

DaVinci Resolve

Aceasta este o aplicație pentru corecția culorilor și editare video neliniară.

Un alt editor avansat care este omniprezent în industrie. DaVinci Resolve acceptă mai puține formate de export decât Premier Pro și îi lipsesc unele funcții, cum ar fi lucrul cu titlurile. Cu toate acestea, acest program este considerat cel mai bun instrument pentru corecția culorilor. Și, cel mai important, îl puteți utiliza gratuit.

Versiunea cu plată a DaVinci Resolve se distinge prin suportul pentru plug-in-uri și unele funcții suplimentare, de exemplu, pentru a lucra cu 3D-video. În plus, după achiziție, veți putea crea proiecte împreună cu alți utilizatori.

 

Final Cut Pro

Un editor video profesional pentru sistemul de operare macOS de la Apple.

Final Cut Pro de la Apple este un editor puternic pentru editare video profesională. Caracteristicile sale sunt suficiente pentru a fi numit unul dintre cele mai bune din clasa sa. În plus, Final Cut Pro se remarcă printre concurenții săi prin interfața sa simplă, rapidă și foarte fluidă. În același timp, programul este disponibil doar pentru posesorii de Mac, nu există versiuni pentru Windows și Linux.

 

FilmoraPro

  • Platforme: macOS.
    Interfață rusă: nu există.

Filmora oferă un echilibru între capacitățile editorilor profesioniști și simplitate. Programul nu are un mod de editare cu mai multe camere sau instrumente avansate, cum ar fi 3D și video la 360 de grade. Dar mulți utilizatori nu au nevoie de ele. Principalul lucru este că acest editor se poate ocupa de majoritatea sarcinilor profesionale. În același timp, este ușor de învățat.
Toate funcțiile FilmoraPro sunt disponibile în versiunea gratuită, dar programul impune un filigran pe video. Pentru a-l elimina, trebuie să achiziționați versiunea cu plată.

 

Shotcut

  • Platforme: macOS.
  • Costuri: gratuit.

Interfață rusă: disponibilă.
Un editor video gratuit cu sursă deschisă. În același timp, Shotcut oferă o mulțime de instrumente și efecte de bază care pot fi utile pentru editarea video pentru amatori. În plus, programul acceptă un număr mare de formate.

Interfața lui Shotcut nu poate fi numită simplă. Dar o puteți personaliza în funcție de nevoile dvs., lăsând în fereastră doar instrumentele necesare. Editorul funcționează rapid chiar și pe calculatoare slabe. În plus, Shotcut are versiuni portabile pentru Windows și Linux, care pot fi utilizate fără instalare.

 

KineMaster

  • Platforme: Android, iOS.
    Interfață în limba rusă: doar în versiunea Android.

Acesta este, probabil, cel mai avansat editor video pentru dispozitive mobile. Cât se poate de funcțional pe o tabletă și pe un smartphone. În afară de instrumentele de bază, cum ar fi tăierea și îmbinarea clipurilor, KineMaster oferă o mulțime de posibilități de lucru cu efecte vizuale și sunet. Puteți aplica titluri, controla viteza video, folosi cromatica și multe altele. Programul suportă straturi pentru o editare mai comodă.

Puteți lucra cu KineMaster gratuit. Dar pentru a elimina filigranul și pentru a avea acces la biblioteca sursă, aveți nevoie de un abonament premium.

Fiți întotdeauna informați!

Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

Lăsați un feedback

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *