Succesul la studii depinde în mare măsură de capacitatea de a vă planifica și de a vă stabili prioritățile în ceea ce privește timpul. Apple Watch vă poate ajuta să faceți exact acest lucru. Iată ce funcții sunt deosebit de utile pentru studenți. 

Înregistrator de voce: pentru a înregistra gândurile și cursurile importante 

Cu această aplicație, puteți înregistra ideile care vă trec prin cap în timp ce sunteți în mișcare. Și nu trebuie să căutați un caiet, un jurnal sau un telefon: ceasul este mereu la încheietura mâinii dvs. De asemenea, puteți înregistra prelegeri: înregistrările audio vor fi disponibile pe iPhone, Mac sau iPad, unde vă conectați cu același ID Apple.

Puteți chiar să înregistrați discret, chiar dacă nu este vorba de a studia cu adevărat. Pentru a face acest lucru, nu trebuie decât să atingeți ecranul pentru a dezactiva ceasul. Sau minimalizați aplicația în timp ce înregistrați.

Un alt exemplu de situație în care ați putea avea nevoie de un înregistrator de voce pe Apple Watch este înregistrarea unei conversații telefonice de pe iPhone. Pentru a face acest lucru, puneți telefonul pe speaker și activați înregistrarea pe ceas. Apropo, puteți înregistra o convorbire pe smartphone-ul propriu-zis doar cu ajutorul unor aplicații terțe plătite.

Apple Watch

Foto: poate fi folosit ca copiuță, dacă este necesar 

Să trișezi este ultimul lucru de făcut, dar uneori un elev nu are de ales. Și atunci Apple Watch poate veni în ajutor. Îl puteți ascunde sub mânecă, iar ceasul nu va fi la fel de vizibil ca un smartphone.

Pe Apple Watch puteți deschide orice fotografie care se află în galeria iPhone-ului: o fotografie a unui caiet, o captură de ecran a unei pagini web, o scanare a unui document și altele. Și folosiți rotița Digital Crown pentru a mări orice zonă (util dacă textul este prea mic).

Pentru a afișa fotografia pe care o doriți în aplicația Fotografii pe ceasul dvs., adăugați-o la albumul Favorite de pe iPhone.

Notificări: mai puțin distras de smartphone, dar fără a pierde lucruri importante 

Atunci când telefonul se află pe birou și prelegerea nu este foarte interesantă, mâinile vă sunt atrase de gadget pentru a răspunde la mesaje sau pentru a vedea ce este nou pe Instagram/Telegram. Ajungeți să vă schimbați atenția de la un lucru la altul. Și este nevoie de timp pentru ca creierul să se întoarcă la lecție.

Un studiu interesant pe această temă a fost publicat în International Journal of Information Management în 2003. Acesta a arătat că, atunci când o persoană este distrasă de verificarea e-mailului, îi ia aproximativ 64 de secunde pentru a relua sarcina în cauză. Ce-ar fi dacă ați face acest lucru la fiecare 5 minute? Doar din cauza unui singur e-mail, veți fi pierdut un minut din șase. 

Apple Watch afișează toate notificările, mesajele și apelurile primite pe iPhone. Astfel, vei vedea dacă cineva a dat like la fotografia ta, ți-a trimis un mesaj sau a făcut TikTok. Dar dacă acolo este ceva non-urgent, nu vei pune mâna pe telefon, ci te vei uita mai târziu. În acest fel îți vei pompa capacitatea de a te concentra pe o singură activitate. Iar aceasta este o abilitate importantă nu doar în studii.

Apple Watch

Conștientizarea: să vă concentrați asupra voastră și asupra sentimentelor dvs. 

În fluxul de sarcini, este foarte ușor să uiți de tine însuți. Apple Watch oferă un remediu pentru acest lucru cu aplicația Awareness. Aceasta include două practici – “Reflecție” și “Respirație”. Ambele vă ajută să luați o scurtă pauză și să vă concentrați asupra stării dvs. de spirit.

Respirație. Această funcție vă poate ajuta să vă normalizați respirația în momentele de stres: înainte de un examen, o competiție, un discurs în public și alte chestiuni importante. Și mai multe beneficii vor fi dacă vă obișnuiți să faceți acest exercițiu în mod regulat. La urma urmei, o respirație profundă și măsurată calmează și se concentrează asupra momentului prezent – asta înseamnă conștientizare.

Meditația. Acesta este un fel de meditație: ceasul vă oferă o întrebare la care să meditați timp de un minut. Aceste sesiuni vă permit să vă concentrați asupra momentelor și amintirilor pozitive, mai degrabă decât să vă faceți griji pentru viitor. În acest fel, vă acordați timp pentru prezent, dezvoltați gândirea creativă și exersați abilitatea de a vă liniști.

Durează doar un minut, așa că există timp pentru toată lumea.

Apple Watch

Monitorizarea somnului: pentru a avea un somn mai bun 

Monitorizarea somnului nu vă face automat să vă odihniți mai bine. Dacă dormiți patru ore, tot vă veți simți distrus dimineața. Dar monitorizarea constantă vă permite să depistați tendințele proaste și să le schimbați.

Aplicația Sleep de pe Apple Watch vă permite să știți cât timp vă ia de obicei să adormiți. Precum și de câte ori pe noapte v-ați trezit și cât timp ați dormit.

Analizând acești parametri, puteți, de asemenea, să schimbați obiceiurile care duc la lipsa de somn. De exemplu, ajustați-vă modul de concentrare, astfel încât iPhone-ul și Apple Watch-ul să nu vă distragă atenția cu notificări atunci când vă culcați. Iar dacă vă este teamă să nu pierdeți un apel sau un mesaj important, faceți o excepție pentru un contact.

Statisticile de bază privind somnul sunt afișate în aplicația Sănătate. Dacă doriți informații mai detaliate, App Store este plin de aplicații în acest sens. De exemplu, AutoSleep, Pillow și altele.

Ce Apple Watch să alegeți?  

  • Seria 7 este cel mai nou model de ceas. Acesta are senzori pentru ECG și pentru nivelul de oxigen din sânge. Display-ul este mereu aprins, așa că nu trebuie să ridicați brațul pentru a vedea conținutul. Și nu face compromisuri în ceea ce privește durata de viață a bateriei: Seria 7 are o baterie mai nouă. Este, de asemenea, cel mai rezistent ceas din gamă, cu o sticlă frontală super rezistentă și protecție împotriva prafului.
  • Seria 6 a ieșit pe piață în 2020. Are, de asemenea, un senzor ECG și un pulsoximetru. Ceasul se încarcă în doar 1,5 ore și are o autonomie de 18 ore. Marginile de pe ecran sunt puțin mai mari decât la Seria 7, astfel că zona de lucru a ecranului este ușor mai mică. Dimensiunile carcasei sunt de 40 mm și 44 mm.
  • Seria 3 este în continuare un model relevant din 2015, cu un preț accesibil. Ceasul este capabil să urmărească ritmul cardiac și avertizează în caz de bătăi neregulate ale inimii. Datorită altimetrului, acesta măsoară numărul de etaje parcurse. În ceea ce privește funcționalitatea, modelul este inferior noutăților din ultimii ani, dar este perfect potrivit pentru urmărirea de bază a condiției fizice.
  • Apple Watch SE nu este la fel de avansat ca Series 7, dar costă semnificativ mai puțin. De aceea, este optim pentru utilizatorii care nu au nevoie de funcția ECG sau de măsurarea nivelului de oxigen din sânge. În rest, are tot ceea ce vă place la Apple Watch: funcționalitate pentru stiluri de viață active, sănătate și conectivitate. Puteți înota și face scufundări la adâncimi de până la 50 de metri.Apple Watch

Cumpărați tehnică Apple pentru studenți de la iSpace.

Cum poate Apple Watch să vă îmbunătățească viața? Top 10 caracteristici utile

Fiți întotdeauna informați!

Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

Lăsați un feedback

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *