Ați așteptat să apară iOS 17? Deja! Recent, Apple a dezvăluit cea mai mare actualizare a sistemului de operare pentru iPhone. Noi vă spunem care sunt principalele noutăți!

Personalizarea contactelor: configurați ce văd oamenii atunci când sunați

ios 17

Puteți crea un poster personalizat care va fi afișat pe dispozitivele partenerilor de conversație în timpul apelului. Puteți alege o fotografie din galerie, Memodji și chiar să personalizați fontul. Dacă folosiți o fotografie, veți deschide setări suplimentare cu iluminare, posibilitatea de a separa obiectul de fundal și alte opțiuni.

Pentru a vă personaliza propriul fundal, deschideți “Contacte”, apăsați pe numele dvs. > “Editare”.

Funcția “În conexiune”: vă notifică automat când ați ajuns la destinație.

O funcție utilă pentru părinți și copiii lor. De acum, iPhone-ul vă poate anunța automat când copilul dvs. a ajuns la destinație. De exemplu, la școală, acasă sau la apartamentul bunicii. Dacă activați această opțiune, smartphone-ul va monitoriza în timp real deplasarea utilizatorului. În cazul în care mișcarea se oprește, veți primi o notificare cu informații importante despre “dispariție”: geopoziția, nivelul bateriei și semnalul mobil. Noua funcție “În conexiune” face parte din funcționalitatea iMessage.

Pentru a activa funcția, accesați aplicația Mesaje (iMessage). Apoi, deschideți un chat cu un contact (acesta trebuie să aibă și el iOS 17), apăsați pe plus > Mai multe > “În conexiune” .

AirDrop actualizat și o nouă funcție – NameDrop

ios 17

Acum, pentru a trimite fișiere de pe un iPhone pe altul, trebuie doar să țineți partea de sus a iPhone-ului una lângă cealaltă. În același mod în care puteți face schimb de numere de telefon sau de adrese de e-mail – această funcție se numește NameDrop. Apropo, funcționează și cu Apple Watch.

Pentru a partaja fișiere, selectați-le și apoi atingeți Partajare > AirDrop și apropiați dispozitivele unul de celălalt. După aceea, vă va apărea o animație actualizată.

Modul StandBy: modul de blocare inteligentă

Aceasta este una dintre principalele actualizări ale întregului sistem de operare. Și este utilă dacă vă lăsați telefonul la încărcat peste noapte. Trebuie doar să întoarceți iPhone-ul pe o parte și veți avea o nouă interfață în stil smartwatch cu widget-uri.

Important: StandBy va funcționa pe deplin doar cu iPhone 14 Pro și cu modelele mai noi, deoarece acestea sunt singurele care au funcția Always On. Ecranul celorlalte iPhone-uri se va întuneca atunci când se află în modul standby. Încă un lucru: funcția se va activa doar atunci când smartphone-ul este conectat la o priză.

Pentru a activa funcția, accesați Configurări > Standby. Puteți personaliza widgeturile direct din ecranul de blocare.

Widget-uri interactive: control printr-o singură atingere

ios 17

Acum puteți utiliza widgeturile de pe ecranul principal pentru a efectua diverse acțiuni: marcați sarcinile finalizate, stingeți lumina, redați muzică și multe altele. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să atingeți interfața. Anterior, atingerea unui widget deschidea aplicația în sine.

Vocea personală: faceți ca textul să sune cu propria voce

Această caracteristică face parte din funcționalitatea “Accesibilitate”. Ea vă permite să tastați text pe iPhone și să îl exprimați cu propria voce. Pentru a activa funcția, trebuie mai întâi să formați această voce. Pentru a face acest lucru, va trebui să citiți cu voce tare aproximativ 150 de fraze. Acest lucru va dura aproximativ 15 minute. Apoi, datele vor fi procesate, iar iPhone va putea dubla textul cu vocea dvs.

Pentru a activa această funcție, accesați Configurări > Accesibilitate > Voce personală.

Protecție pentru modul incognito în Safari

ios 17

Acum, pentru a vizualiza filele în modul privat, va trebui să vă autentificați cu Face ID sau cu codul de acces. Dacă ieșiți din acest mod sau dacă blocați ecranul iPhone-ului, acțiunea va trebui repetată.

Chiar dacă deblocați telefonul și îl dați altcuiva, secretele dvs. vor rămâne în siguranță. Apple și-a îmbunătățit, de asemenea, apărarea împotriva urmăririi activității pe site-urile web cu ajutorul unor tehnici avansate.

Noua aplicație Jurnal pentru momentele importante

Aceasta este aplicația exclusivă Apple destinată ținerii agendei pentru iPhone. Spre deosebire de analogii săi, Journal se va sincroniza puternic cu alte aplicații din ecosistem și va include indicații inteligente. Acestea vor fi generate prin învățare automată. De exemplu, informațiile despre ziua trăită pot fi extrase din mesaje, muzică, fotografii, locație, antrenamente și multe altele.

Aplicația se va potrivi chiar și celor leneși. Cu ajutorul indicațiilor, puteți crea o înregistrare literalmente cu o singură atingere. Și să înregistrați automat o excursie într-un alt oraș cu fotografii din galerie, muzica pe care ați ascultat-o în acea zi și numărul de pași parcurși.

Veți putea descărca Journal mai târziu, spre sfârșitul anului 2023.

Transcrierea mesajelor vocale în iMessage

ios 17

Data de lansare a iOS 17 a meritat să fie așteptată, chiar și numai pentru această actualizare. Cu toate acestea, deocamdată este disponibilă doar în iMessage. Acum nu mai trebuie să ascultați mesajele vocale într-un mediu inconfortabil: iPhone le convertește automat în text, care va apărea sub voce.

Live Voicemail: traduceți vocea interlocutorului dvs. în text

O nouă funcție decriptează în timp real mesajele vocale primite în text. Nici măcar nu trebuie să ridicați telefonul pentru a face acest lucru. Deocamdată, funcția este disponibilă doar în limba engleză în SUA și Canada.

Stickere personalizate pentru orice aplicație

ios 17

Un alt motiv pentru a descărca actualizarea iOS 17 este reprezentat de stickerele personalizate. Le vei putea folosi în orice aplicații care acceptă Emoji. Tot ce trebuie să faci este să atingi un obiect dintr-o fotografie sau imagine și apoi să apeși pe “Add Sticker”. Cu ajutorul rețelelor neuronale, sistemul va separa automat obiectele de fundal, după care acestea vor apărea în meniul de stickere, la rubrica ” Frecvent utilizate”.

Ce se adaugă în iOS 17

Pe lângă cele enumerate mai sus, există și alte caracteristici interesante. Enumerate pe scurt.

  • Noi tonuri de apel și sunete de notificare.
  • Personalizarea efectelor camerei foto în aplicațiile care o folosesc. De exemplu, în timp ce înregistrați o poză în Telegram, puteți activa două efecte în același timp: profunzime de câmp și lumină de studio.
  • Filtre de căutare în iMessage.
  • Notificări în modul orizontal dacă telefonul este cu capul în jos. Acestea sunt afișate pe toată lățimea ecranului.
  • Siri se activează prin cuvântul “Siri”. Nu mai este necesar să îi spuneți “Bună” asistentului.
  • Înregistrare video sau audio FaceTime dacă cineva ratează apelul dvs.
  • FaceTime pe Apple TV.
  • SharePlay (pentru vizionarea de filme împreună) printr-o simplă atingere pe smartphone-urile iPhone sau Apple Watch.
  • Funcție de înlocuire automată îmbunătățită: acum corectează nu numai cuvinte individuale, ci și fraze pe baza contextului.
  • Îngrijirea sănătății mentale. Introduceți date despre emoțiile puternice și schimbările de dispoziție, iar sistemul va putea identifica ce vă afectează starea mentală și ce vă provoacă stres. Apoi vă va oferi sfaturi utile.
  • Navigație pas cu pas în Hărți fără internet.
  • Modul Activități în direct pentru a urmări evenimentele în timp real. Progresul va fi afișat pe ecran.
  • Editare PDF în aplicația Notițe.

Ce iPhone-uri vor primi iOS 17

Toate modelele actuale începând cu anul de fabricație 2018. Iată lista completă a dispozitivelor:

  • iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro și 15 Pro Max;
  • iPhone 14, 14 Plus, 14 Pro și14 Pro Max;
  • iPhone 13, 13 Mini, 13 Pro și13 Pro Max;
  • iPhone 12, 12 Mini, 12 Pro și12 Pro Max;
  • iPhone 11, 11 Pro și 11 Pro Max;
  • iPhone XS, XS Max, XR și SE (a doua generație și mai noi).

Important: deși actualizarea poate fi instalată pe toate dispozitivele de pe listă, nu toate modelele vor fi compatibile cu unele caracteristici ale iOS 17. De exemplu, modul StandBy, care transformă iPhone-ul într-un ceas pe un suport, va fi disponibil la iPhone 14 Pro și Pro Max.

La întrebarea despre iOS 17 “Ce este nou?” nu se poate răspunde pe scurt. Ne vom familiariza cu funcțiile noului sistem de operare pentru mult timp de acum încolo. Pentru a descărca actualizarea, accesați Configurări > General > Actualizare software.

CITIȚI MAI MULT

Pregătiți-vă să fiți uimiți: Apple a dezvăluit noul iPhone 15.

Apple a prezentat Apple Watch Series 9 și Apple Watch Ultra 2 cu noua funcție Double Tap

Fiți întotdeauna informați!

Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

Lăsați un feedback

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *