Apple oferă mai multe modele de căști wireless AirPods. Acestea prezintă sunet de calitate, se potrivesc confortabil în urechi și interacționează perfect cu alte dispozitive ale brandului. Nivelul de confort în apeluri, vizionarea de videoclipuri și ascultarea muzicii variază în funcție de model. Vom face o comparație între AirPods 3 și AirPods Pro din a doua generație. Ce au în comun și care sunt diferențele? Ce funcții unice are versiunea Pro? Răspunsurile le veți găsi în recenzia noastră.

AirPods Pro vs AirPods 3: caracteristici audio

Ambele modele oferă un sunet plăcut, puternic și dens, cu frecvențe echilibrate fără scăderi și cu basuri profunde. În plus, vorbirea este clară și fără distorsiuni în apeluri și ascultarea cărților audio. Acestea sunt motivele pentru care iubim căștile Apple.

AirPods Pro

Ambele modele suportă funcția de sunet spațial (urmează mișcările capului, creând efect de prezență) și sunet surround Dolby Atmos. Veți fi complet absorbiți în scenele filmelor și veți savura fiecare notă din compozițiile muzicale preferate. Este ca și cum sursa sunetului ar fi chiar în fața ascultătorului, apropiindu-se/depărtându-se odată cu mișcarea capului. Veți avea senzația că ați cumpărat un bilet în primul rând al unei săli de concert de lux sau a unui cinematograf modern.

Dar care este diferența în sunetul căștilor AirPods 3 față de AirPods Pro? Primele sunt bazate pe cipul H1, în timp ce modelul Pro 2 folosește cipul H2 de generație următoare. Procesorul nou asigură un sunet și mai clar cu reducerea zgomotului ambiental și o gestionare mai eficientă a bateriei.

Iată încă trei diferențe între AirPods Pro și AirPods 3:

  • Anularea activă a zgomotului: Funcție valoroasă pentru cei care vorbesc la telefon și ascultă muzică într-un mediu zgomotos, cum ar fi birourile open space. Dispozitivul elimină toate zgomotele externe: discuțiile colegilor, zgomotul de ciocan pneumatic, zgomotul mașinilor și vuietul vântului.
  • Modul de transparență: Sunteți cu căștile puse, dar pare că nu le aveți. Muzica cântă, dar în același timp auziți fiecare sunet din exterior — mașinile care se apropie, anunțurile din aeroport etc. Perfect pentru ciclism sau plimbări cu căruciorul. Puteți comuta între modul cu anulare activă a zgomotului și modul de transparență prin apăsarea de scurtă durată a unui bețel al gadgetului.
  • Egalizarea presiunii: Nu va exista niciun disconfort atunci când utilizați căștile intraauriculare, urechile nu vor avea de suferit — încă un avantaj al AirPods Pro (această opțiune nu este disponibilă la căștile obișnuite de tip in-ear).

Ce face modelul Pro mai bun? Sunetul se adaptează la mediu — fie că este vorba despre un parc liniștit, o stradă aglomerată, transport etc. Anularea zgomotului se va activa când veți trece pe lângă un șantier, iar transparența sunetului vă va permite să auziți anunțurile din aeroport. Inteligența artificială ajută la personalizarea volumului, ajustându-l în funcție de condițiile externe. Funcția de recunoaștere a vorbirii permite să auziți fiecare cuvânt — amplifică vocea interlocutorului și reduc zgomotele inutile. Când veți vorbi voi, anularea activă a zgomotului se va dezactiva, iar muzica va deveni mai silențioasă.

AirPods Pro

Funcționarea autonomă și caracteristicile încărcării

Să comparăm autonomia gadgeturilor — diferența este mică, dar există:

  • redarea fișierelor audio — în acest mod, ambele modele funcționează timp de 6 ore;
  • atunci când este activat sunetul spațial, autonomia se reduce cu jumătate de oră pentru Pro și cu 1 oră pentru AirPods 3;
  • în cazul căștilor Pro, puteți vorbi timp de 4,5 ore, în timp ce modelul din generația a treia permite 4 ore;
  • cu carcasa, redarea muzicii ajunge până la 30 de ore și 24 de ore pentru convorbiri (Pro) sau 30/20, respectiv, pentru modelul din a treia generație.

Rezultă că versiunea Pro funcționează puțin mai mult în fiecare caz de la o singură încărcare, cu sau fără carcasă.

Ambele modele pot fi încărcate wireless folosind MagSafe și prin cablu: Lightning pentru AirPods 3 și USB-C pentru Pro din a doua generație. Modelul Pro este mai universal, deoarece același conector poate fi utilizat pentru încărcarea iPad, Mac și iPhone 15. Aceste căști pot fi, de asemenea, încărcate direct de la iPhone 15, iar întreaga gamă suportă această opțiune — Plus, Pro, Pro Max.

Analizăm căștile și carcasele lor

Carcasele de încărcare diferă, dar nu atât de mult:

  • La Pro 2, dimensiunile cutiei sunt 45,2×60,6×21,7 mm, greutatea este de 50,8 g;
  • La AirPods 3 — dimensiunile sunt 46,4×54,4×21,38 mm și greutatea este de 37,91 g — puțin mai mici și semnificativ mai ușoare.

O altă caracteristică a carcasei Pro este difuzorul integrat, care emite semnal sonor în caz de pierdere sau descărcare a bateriei.

AirPods Pro

În ceea ce privește forma, diferențele între AirPods 3 și AirPods Pro sunt vizibile cu ochiul liber. Pro sunt căști intraauriculare cu izolare perfectă a zgomotului. La achiziționare, primiți capace de protecție interschimbabile de diferite dimensiuni, realizate din silicon moale.

AirPods 3 sunt căști de tip picătură de bază fără capace de protecție. Forma lor este familiară pentru majoritatea utilizatorilor, iar acest lucru este un avantaj. Dezavantajul constă în faptul că nu izolează zgomotele de pe stradă și alte zgomote externe.

AirPods Pro

Alte funcții utile

Acestea sunt comune pentru ambele modele:

  • Protecție împotriva stropilor de apă de clasă IPX4. Carcasa și gadgetul în sine nu se tem de picături de apă și transpirație. Le puteți lua la alergare sau în sală de sport, dar nu în duș sau în piscină.
  • Integrare instantanee “fără sudură” cu iPhone, iPad, MacBook. Conectați căștile la unul dintre dispozitive și vor fi recunoscute automat de celelalte dispozitive cu același Apple ID. Dacă sunteți apelat la telefon și în acel moment lucrați sau ascultați muzică pe laptop, AirPods se va comuta automat pe apel.
  • Detectare automată a urechii. Redarea muzicii se oprește imediat ce scoateți unul sau ambele căști din urechi. De asemenea, sunetul se oprește când acestea sunt lăsate fără carcasă pe orice suprafață, cum ar fi o masă.

  • Pentru a pune redarea pe pauză, a apela asistentul vocal sau a efectua alte comenzi ușor de atins. De asemenea, Siri poate fi activată vocal pentru a găsi fișiere audio sau pentru a stabili rute.
  • Cu aplicația “Găsire”, nici unul dintre seturile de căști și carcase nu se pierd. Toate aceste funcții oferă o experiență utilizatorului uimitoare în utilizarea accesoriilor. Grija pentru utilizator este ceea ce Apple este mândru să ofere.

Care sunt cele mai bune, AirPods 3 sau AirPods Pro?

Nu există un răspuns unic. Ambele modele sunt bune atât în ceea ce privește calitatea sunetului (sunet clar și dens, suport pentru sunetul spațial), autonomia bateriei, confortul și potrivirea în urechi. Acestea se conectează rapid la dispozitive, sunt echipate cu o protecție bună împotriva umezelii. Astfel, comparația între AirPods 3 și AirPods Pro 2 este destul de subiectivă — trebuie să porniți de la cerințele utilizatorului specific.

Dacă aveți nevoie de căști intraauriculare cu anulare activă a zgomotului și mod de transparență, care se adaptează la mediul înconjurător, alegerea va fi pentru versiunea Pro. Aceasta va satisface atât iubitorii de muzică, cât și pe cei care lucrează sau comunică la telefon în exterior, într-un birou zgomotos, cafenea sau transport public.

AirPods Pro

În alte situații, AirPods 3 sunt o alegere potrivită — sunetul lor este, de asemenea, de înaltă calitate. Aceste accesorii confortabile sunt ideale pentru utilizare zilnică, perfecte pentru ascultarea muzicii și pentru apeluri în spații liniștite. Dacă călătoriți în propriul autoturism, nu în transportul public, sunt bune și pentru astfel de activități. În general, este alegerea dumneavoastră să decideți care căști sunt mai bune: AirPods Pro sau AirPods 3.

Un alt criteriu pentru comparație este prețul. AirPods 3 sunt mai ieftine decât modelul Pro. Prețul primelor este de 4 499 lei, în timp ce al celor din urmă este de 6 599 lei.

Pentru a vă decide definitiv asupra achiziției, veniți la iSpace. În magazinul nostru puteți încerca fiecare model de căști și să înțelegeți care se potrivește cel mai bine pentru dumneavoastră. Consultanții vă vor ajuta să alegeți accesoriul potrivit și vă vor demonstra cum se conectează la telefon, tabletă și laptop.

În plus, în magazinul nostru puteți cumpăra AirPods Pro sau AirPods 3 și alte produse Apple în rate, credit sau prin programul Trade-in. Veniți pentru cumpărături la iSpace!

CITIȚI MAI MULT:

Cum se pot conecta două perechi de căști la MacBook? Funcționează nu doar cu AirPods

Acțiuni în caz de pierdere a căștilor AirPods

Cum să conectați căștile AirPods la orice model de Android?

Fiți întotdeauna informați!

Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

Lăsați un feedback

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *