Mai este foarte puțin timp până la începutul noului an școlar. Nu doar că trebuie să ne pregătim moral, dar și să pregătim dispozitivul electronic pentru munca intensă. Am pregătit o selecție de 10 funcții ale iPhone-ului care vor face procesul de învățare mai ușor și vor fi utile pentru studenții din orice an de studiu.

Fără sunete deranjante

Pentru o concentrare mai bună sau pentru o odihnă completă, uneori este necesar să stăm departe de zgomotele din jur. Dacă vă deranjează liniștea completă sau dacă anularea zgomotului din căști nu blochează suficient sunetele, puteți folosi sunetele de fundal pe iPhone 14, 15 sau pe alt smartphone. Imitarea plăcută a fenomenelor naturale (sunetul ploii, valurile oceanului sau murmurul ușor al unui pârâu) ajută la relaxare și oferă liniște sufletească. Acestea nu distrag atenția, fiind astfel mai ușor să adormiți cu ele. Puteți activa funcția apăsând pe butonul „Auz” (cu imaginea unei urechi) în Centrul de control. Dacă nu există un astfel de buton, adaugați-l manual. Instrucțiunea este prezentată în ilustrație.

iPhone

Audierea în live este o funcție grozavă pentru utilizarea la cursuri. Dacă stați departe de profesor sau dacă vocea lui este prea joasă, activați această opțiune. Astfel, vocea profesorului va suna cât mai tare și clar posibil. O condiție importantă: dispozitivul trebuie să fie cât mai aproape de vorbitor, iar pentru ascultare, veți avea nevoie de căștile AirPods. Mai jos găsiți instrucțiuni despre cum să configurați și să activați această funcție.

Transfer din versiunea pe hârtie în versiunea electronică

Scannerul de buzunar este o adevărată salvare atunci când trebuie să transferați rapid textul tipărit sau scris de mână de pe o foaie de hârtie pe dispozitivul dvs. De exemplu, un document sau o pagină dintr-o carte. Cum puteți face asta? Iată o instrucțiune simplă:

  • Îndreptați obiectivul camerei smartphone-ului dvs. spre text.
  • Când apare un cadru galben în jurul textului selectat, apăsați pe pictograma de recunoaștere (în formă de cadru în jurul unei pagini de carte).

iPhone

  • Alegeți acțiunea potrivită: „Copiați”, „Selectați tot”, „Găsiți”, „Traduceți”, „Căutați pe internet”, „Partajați”.
  • Dacă aveți nevoie doar de o parte din text sau doar de un cuvânt, mențineți degetul pe ecran, selectați secțiunea dorită și apoi procedați cum aveți nevoie (copiați sau efectuați o altă acțiune).

Eliminarea pauzelor inutile

Ați decis să înregistrați o prelegere pe reportofon pentru a o asculta din nou și a lua notițe? Pe smartphone-ul Apple există o funcție grozavă care vă ajută să accelerați acest proces. Aceasta permite eliminarea tăcerii din înregistrare, care apare în timpul pauzelor din discursul profesorului. În continuare, vă arătăm cum să activați această funcție.

Magia ecosistemului Apple în acțiune

Opțiunea Handoff este menită să asigure continuitatea fără cusur a activității pe dispozitivele dvs. De exemplu, puteți începe să faceți temele pe telefonul mobil iPhone, în timp ce sunteți pe drum, și să le finalizați după ce ajungeți acasă, pe laptop. Și pentru aceasta nu este nevoie să conectați dispozitivele cu cabluri sau să faceți setări complicate – fișierele se sincronizează automat.

Este important de știut: această funcție este disponibilă pe dispozitivele Apple lansate în 2012 și ulterior.

Iată ce trebuie să faceți pentru a o activa:

  • Intrați pe toate dispozitivele cu același cont Apple ID;
  • Activați simultan Wi-Fi, Bluetooth și Handoff pe dispozitive;
  • Mențineți o distanță de cel mult 10 metri între dispozitive.

În ceea ce privește specificațiile tehnice, dispozitivele trebuie să ruleze iOS 10, iPadOS 13, macOS 10.10, watchOS 1.0 sau versiuni mai noi.

Această opțiune este compatibilă cu aplicațiile „Mail”, „Maps”, Safari, „Reminders”, „Calendar”, „Contacts”, Pages, Numbers, Keynote, precum și cu programele dezvoltate de terți.

iPhone

Și acestea nu sunt toate funcțiile magice ale ecosistemului Apple pentru studenți:

  • Pentru a copia un fișier text sau foto pe smartphone și a-l insera ulterior într-un document pe laptop, există clipboard-ul universal. Totul se face fără setări externe.
  • Instant Hotspot este creat pentru partajarea internetului – conectarea la rețeaua propriului sau altui iPad, MacBook.
  • Camera Continuity își face magia: transformă iPhone-ul într-o cameră și microfon pentru laptop. Tot ce este filmat pe smartphone va deveni imediat disponibil pe computer.
  • „Găsire” nu vă va permite să pierdeți dispozitivul, amintindu-vă cu grijă când vă îndepărtați prea mult de tehnică. În caz de pierdere, îl va bloca.
  • AirDrop, AirPlay și AirPrint sunt parteneri de nădejde în transferul de mari volume de informații în câteva secunde, afișarea imaginii de pe laptop pe ecranul TV/proiector, redarea audio prin difuzoare, trimiterea fișierelor la imprimare și altele.

Concentrarea pe cel mai important

Pe telefonul Apple, puteți seta modul de concentrare, în care dispozitivul nu va emite niciun sunet. Este ceea ce aveți nevoie dacă concentrarea nu este punctul dvs. forte. De exemplu, în timpul unei prelegeri, nu veți fi deranjați de notificările pentru mesajele primite. Sau puteți să vă odihniți complet, fără a opri smartphone-ul. Iată ce posibilități oferă acest mod:

  • permiteți notificări doar de la anumite persoane/aplicații, restul fiind direcționate în centrul de notificări;
  • setați pagina de pornire și ecranul de blocare pentru a vă distrage mai puțin;
  • activați auto-focalizarea în funcție de parametri: timp, loc, aplicația deschisă;
  • stabiliți cum se comportă smartphone-ul în timpul concentrării.

Mai jos găsiți instrucțiuni despre cum să realizați acest lucru.

Notițe actuale

Dacă ați uitat notițele acasă și la lecție se discută informații importante, le puteți înregistra cu ajutorul smartphone-ului Apple. Folosiți aplicația „Notițe”. De asemenea, puteți înregistra lecții utilizând opțiunea „Dictare text” (audio input) și veți avea acces la ele pe orice dispozitive/gadgeturi de-ale dvs.

iPhone

O altă opțiune este să cereți ajutorul lui Siri pentru a crea notițe.

Transmiterea notițelor către un alt iPhone

Pentru a trimite rapid notițele dvs. unui prieten care a ratat lecția, AirDrop va fi de mare ajutor. Această opțiune, disponibilă între utilizatorii Apple, permite trimiterea de fișiere voluminoase către alte dispozitive. Consultați fotografia de mai jos pentru a vedea cum se face acest lucru.

iPhone

O mulțime de aplicații utile

Telefoanele iPhone vin cu multe aplicații utile încorporate. Iar cele lipsă le puteți descărca din App Store.

  • Zotero — ajutor în găsirea articolelor științifice pentru referate;
  • ChatGPT — sursa răspunsurilor la cele mai diverse întrebări;
  • Prezi — aplicație pentru crearea de prezentări.

Compact și puternic

Modelele iPhone 14 Pro și iPhone 15 Pro s-au dovedit a fi dispozitive puternice și funcționale. De exemplu, versiunea 15 Pro dispune de butonul Action Button, care automatizează procesele importante. Ambele smartphone-uri sunt lideri pe piață și sunt foarte apreciate pentru avantajele lor:

  • spațiu mare de memorie (1 și 2 TB);
  • scaner LiDAR;
  • display cu luminozitate ridicată;
  • sticlă rezistentă la lovituri;
  • autonomie a bateriei de până la 23 de ore și altele.

Aceste modele sunt relevante nu doar pentru procesul educațional. Ele oferă tot ce este necesar pentru divertisment și viața de zi cu zi.

Într-adevăr, AirPods, la fel ca și Apple Watch, sunt asistenți indispensabili în viața studențească. Pe lângă sunetul excelent, căștile wireless oferă câteva funcții excelente, precum Live Listening, despre care am vorbit în acest articol. În plus, au anulare de zgomot de top și suport pentru sunet spațial.

Apple Watch nu mai sunt considerate doar gadget-uri pentru sport; au devenit un accesoriu elegant pentru zi de zi. Ele dublează notificările și apelurile de pe smartphone, motivează la mai multă mișcare, permit controlul iPhone-ului fără a-l scoate din buzunar. Și, bineînțeles, arată stilat și se potrivesc cu orice stil, de la sportiv la casual.

Oferte speciale de la iSpace

Este plăcut și avantajos să cumpărați produse Apple de la iSpace. Toate modelele actuale sunt expuse deschis – le puteți testa. Iar pentru noul an școlar, avem prețuri super avantajoase la produsele populare:

Și acesta este doar începutul! Cumpărați produse Apple în rate 0% pe 10, 12, 18 și 24 luni. Este posibil și în Trade-in! Aduceți-ne dispozitivele dvs. (în stare de funcționare), le evaluăm și scădem valoarea lor din prețul noului dispozitiv. Cu cât aveți mai multe dispozitive, cu atât mai mare sunt economiile dvs.!

CITIȚI MAI MULT

Cum să adăugați Action Button la orice iPhone – instrucțiuni pas cu pas

Top 9 funcții pe iPhone care lipsesc pe Android.

iPhone 15 sau 14 Pro: care este cea mai bună alegere în 2024

Fiți întotdeauna informați!

Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

Lăsați un feedback

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *