Dacă sunteți pe cale să vă cumpărați un iPad, sau poate că sunteți deja un proprietar fericit, veți face o altă achiziție pentru a-l completa. Credeți-mă, această dorință vă va ajunge inevitabil din urmă. Mai ales dacă vă ocupați de design, desen, editare de fotografii și texte. Ne conducem de faptul că Apple Pencil este un instrument extrem de necesar și convenabil. Rămâne doar să decideți ce model de generație este cel mai potrivit pentru dvs.

Compania a dezvoltat două versiuni ale stiloului digital. Apple Pencil 1st generation a fost lansat în 2015, iar Apple Pencil 2nd generation a fost lansat în 2018. În recenzia de astăzi, vom compara reprezentanții acestei mici linii de produse pe baza designului, performanței, costului și echipamentului lor.

Compatibilitate

Pentru început, alegerea Apple Pencil este dictată de alegerea iPad-ului. Ați auzit bine. Fiecare model de tabletă acceptă doar una dintre cele două opțiuni de stylus. Acest lucru are un impact mare asupra prețului total de achiziție, dar face și alegerea mult mai ușoară. Prima versiune a Apple Pencil este “prietenoasă” cu a 6-a generație de iPad, a 8-a generație de iPad, a 7-a generație de iPad, a 3-a generație de iPad Air, a 5-a generație de iPad mini, prima și a 2-a generație de iPad Pro de 12,9 inchi, iPad Pro de 10,5 inchi și iPad Pro de 9,7 inchi.

Apple Pencil de a doua generație este compatibil cu iPad Air de a 4-a generație, iPad Pro 11 inchi de prima și a doua generație, iPad Pro 12,9 inchi de a 3-a și a 4-a generație.

Apple Pencil

Design și ergonomie

Prima versiune a Apple Pencil își justifică pe deplin numele, deoarece vizual arată ca un creion obișnuit. Înveliș din plastic lucios (ca și AirPods), formă rotunjită, capac magnetic cu un inel metalic – la prima vedere seamănă cu ceea ce este obișnuit pentru un creion “ștergător”.

Dar a doua versiune are o asemănare mai mare cu un stilou, iar dimensiunile sale sunt puțin mai compacte. Corpul dispozitivului este mat, cu margini orizontale, ceea ce vă permite să vă fixați mai bine degetul în timp ce desenați. Spre deosebire de prima versiune, cea de-a doua generație Apple Pencil nu are tendința de a se rostogoli. Deși problema alunecării acestuia în mână sau a rostogolirii de pe masă este ușor de rezolvat prin achiziționarea unei huse care să confere instrumentului tău de lucru personalitate și stil.

Dimensiunile celor două creioane digitale nu sunt deosebit de diferite: lungimea primei generații Apple Pencil este de 175,7 mm, cea de-a doua generație – 166 mm, dar diametrul și greutatea dispozitivelor sunt aceleași – 8,9 mm și 20,7 grame.

Performanță și încărcare

Performanțele modelelor Apple Pencil sunt similare în multe privințe. Ambele versiuni sunt sensibile la presiune, înțeleg înclinarea și rotația și transmit mișcările mâinii cu o precizie incredibilă și cu o latență redusă. Cu toate acestea, aici merită luat în considerare faptul că întârzierea imaginii poate fi ușor afectată de ecranul tabletei cu care dispozitivul este compatibil: de exemplu, frecvența ecranului de pe iPad Pro oferă cea mai bună performanță de desen.

Dar Apple Pencil a 2-a generație va avea opțiuni de control mai interesante decât predecesorul său. Astfel, puteți începe să lucrați dintr-o singură atingere, iar apăsarea pe ecran în modul sleep va deschide automat fereastra de note. De asemenea, inginerii au “învățat” a doua versiune să recunoască gesturi simple. De exemplu, “dubla atingere” pe partea de jos a dispozitivului schimbă peria în radieră. Dacă se dorește, această setare poate fi înlocuită cu o altă comandă.

Dar metodele de încărcare sunt radical diferite, în cazul creionului Apple Pencil din prima generație este, de asemenea, surprinzător – fiți pregătiți. Dezvoltatorii oferă utilizatorilor să conecteze creionul printr-un conector ascuns sub capac. Adică, introduceți stylus-ul în deschiderea laterală a tabletei. Neobișnuit, dar v-am avertizat.

Apple Pencil

De aceea, designerii celei de-a doua generații de Apple Pencil au fost mai puțin creativi și au făcut procesul de încărcare mai convenabil și mai practic. Stylus-ul este magnetizat pe marginea dreaptă a iPad-ului. Datorită acestei caracteristici, stiloul digital poate fi transportat împreună cu tableta fără teama de a-l pierde sau de a-l sparge în timpul transportului.

Ambele modele suportă până la 12 ore de autonomie a bateriei. Dar dacă acest lucru nu vă este suficient, ele pot fi încărcate fulgerător de repede – doar 15 secunde echivalează cu 30 de minute de utilizare.

Complectare și preț

Prima generație de Apple Pencil vine cu un adaptor Lightning și un vârf suplimentar în cutie, ceea ce conferă stylus-ului mai multă durabilitate. Prima versiune costă 3 269 MDL.

A doua generație Apple Pencil vine cu un pachet și mai minimalist – doar stiloul digital. Dacă aveți nevoie de penițe, puteți găsi un set de 4 vârfuri în catalogul nostru la prețul de 579 MDL . Stylus-ul costă 4 249 MDL cu o garanție de 12 luni.

Ce model să alegeți depinde de dvs., iar recenzia noastră vă va ajuta. Iar pentru a lua o decizie finală, puteți testa Apple Pencil cu tableta dvs. în magazinul nostru. Consultanții noștri vă vor răspunde la orice întrebări rămase și vă vor ajuta să faceți alegerea potrivită. Ne vedem la iSpace!

Fiți întotdeauna informați!

Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

Lăsați un feedback

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *