Cu siguranță ați auzit de Bang & Olufsen. Este o companie daneză care produce echipamente audio de înaltă calitate. Abordarea lor inovatoare în design le permite să integreze tehnologiile în viața de zi cu zi cu maestrie. Atât de fermecătoare este atenția acordată detaliilor, încât inevitabil se ivește dorința de a vă înconjura cu cea mai bună acustică din clasa sa. Chiar și fondatorii Apple, Steve Jobs și Steve Wozniak, nu au rezistat la acest lucru și au devenit clienți B&O, ceea ce spune ceva, trebuie să recunoaștem.

Puțină istorie: primele dezvoltări au fost realizate în pod

Totul a început în 1925, din prietenia a doi entuziaști, Svend Olufsen și Peter Bang. Atunci, înființând un laborator improvizat în podul conacului familial al lui Olufsen din nord-vestul Danemarcei, tinerii ingineri cu greu ar fi putut presupune că creația lor va deveni o legendă.

Primul proiect serios al duo-ului a fost receptorul radio Eliminator. În 1926, a fost singurul receptor din întreaga Danemarcă care funcționa la curent alternativ – majoritatea dispozitivelor din țară funcționau pe baterii. O armată în creștere rapidă de fani aștepta apariția primului receptor din lume cu control pe butoane, Master-39CH, iar apoi și a primului magnetofon cu casetă din Europa, Beocord-84U.

Dar fondatorii Bang&Olufsen au dorit să fie pionieri nu numai în domeniul inovațiilor tehnice, ci și în cel al designului. Totul pentru că interioarele caselor și apartamentelor danezilor în anii ’50 se transformau rapid, în timp ce aspectul receptorilor de radio avea nevoie de o viziune nouă. Această dorință de a crea dispozitive funcționale și totuși frumoase a stabilit direcția lucrărilor ulterioare.

Bang & Olufsen

Sună frumos. Și arată la fel de bine

Fiecare dispozitiv Bang & Olufsen se remarcă printr-o abordare inovatoare. Chiar și dacă scoateți sigla de pe toate produsele mărcii, cumpărătorul va identifica fără greșeală care dintre ele sunt fabricate de Bang & Olufsen. Acestea nu pot fi confundate cu nimic altceva.

Să ne uităm la Beosound Balance. La crearea acestui sistem de acasă, designerii s-au inspirat din obiecte de interior. Uitați-vă la ce siluetă rotunjită și moale are – seamănă cu o lampă. Perfect uniformă din toate părțile, ea răspândește sunetul uniform în 360 de grade și poate schimba direcția acestuia. Materialele sunt, de asemenea, “calde”: lemn de stejar și tricotaj de înaltă calitate în nuanțe liniștite se încadrează perfect în orice interior.

În același timp, dispozitivul nu este aglomerat cu butoane, acestea par chiar absente. Dar de fapt, controlul este tactil și ascuns în scobitura panoului superior. Datorită acestei soluții, utilizatorul desfășoară o acțiune plăcută tactil, sistemul de control nu strică aspectul dispozitivului și se află la îndemână atunci când este necesar.

Bang & Olufsen

În interiorul elementului inferior al construcției este ascuns celebrul model Fibonacci. La prima vedere, poate părea doar un element frumos de design, dar servește și ca conductă de aer pentru frecvențele joase. Așa integrează Bang & Olufsen tehnologiile în design, încorporând elegant diferite dispozitive în viața noastră de zi cu zi.

Concentrându-ne pe dispozitivele portabile, este important să evidențiem boxa Explore. Acesta seamănă cu o cană termos. Și nu este întâmplător: designerii sugerează faptul că difuzorul este ușor (doar 631 de grame), rezistent (carcasa este rezistentă la zgârieturi, precum și la praf și apă), compact și întotdeauna la îndemână.

Interesant este că două astfel de dispozitive formează un set stereo. Sincronizați cele două difuzoare prin Bluetooth – și veți obține un sunet incendiar! În acest format, fiecare difuzor va juca rolul difuzoarelor stâng și drept. În plus față de dublarea volumului, veți avea senzația că sursele dvs. de sunet se mișcă. Un “difuzor” se concentrează asupra instrumentelor, iar celălalt asupra vocii, ceea ce face sunetul foarte echilibrat și pare că plutește în aer.

Bang & Olufsen

Sunetul impecabil în fiecare casă: laborator cub, teste fără control și expoziție la Muzeul de Artă Modernă din New York

Acustica Bang & Olufsen – face furnicături de la primele note. Pentru a înțelege cum inginerii companiei reușesc să creeze un sunet atât de imersiv și curat, trebuie să vă deplasați în sediul lor din Struer, Danemarca. Aici există mai multe laboratoare. Unul dintre ele este o cameră mare, în care sistemul acustic testat este suspendat de tavan. Și mai multe camere standard, în care chiar și numărul de cărți de pe rafturi este verificat cu precizie. Pentru difuzoarele portabile sunt prevăzute teste și în aer liber.

Mai mult, unele teste se desfășoară fără controlul angajaților companiei. Pe lângă auzul impecabil, o condiție obligatorie pentru participarea la acestea este abilitatea de a reda evaluările lor o eroare minimă. Dacă un angajat a acordat difuzorului 9 puncte la prima testare, iar apoi evaluarea sa s-a schimbat cu mai mult de 0,5 puncte după câteva săptămâni, el este exclus din grupul de focus. Statisticile arată că doar una din 20 de persoane are auzul atât de perfect.

Fotografiile de mai sus surprind momentul testării uneia dintre cele mai impresionante produse ale companiei – sistemul de casă audio Beoplay A9. Desigur, acesta are un potențial tehnic impresionant: control tactil și vocal, sunet de marcă detaliat și un sistem de amplificare digitală de 480 de wați, sistem încorporat de adaptare a sunetului la mediul înconjurător.

Dar în același timp, acesta arată ca un obiect de interior neobișnuit. Acest dispozitiv nu trebuie ascuns într-un colț îndepărtat al camerei, ci dorim să-l punem în evidență. Chiar și cu dimensiunile sale impresionante (diametrul A9 – 701 mm), arată foarte minimalist. Diferite soluții de culori pentru plasele suprapuse fac sistemul extrem de versatil: în fotografiile de mai jos, se poate observa cât de bine se potrivește Beoplay A9 în două interioare complet diferite. Concluzia este că arată extrem de impresionant!

Bang & Olufsen

Mai mult, colaborarea cu ingineri, arhitecți și designeri cunoscuți a dat roade. În 1978, Bang & Olufsen a organizat propria expoziție la Muzeul de Artă Modernă din New York. Aproximativ zece proiecte sunt încă prezente în colecția permanentă a muzeului, ceea ce este în sine o realizare remarcabilă.

Totul începe cu grija. Și se încheie tot cu grija

Adesea, tehnologia complică semnificativ viața noastră. Cu toate acestea, dorința de a fi în pas cu vremea (și uneori chiar să o depășească) și de a rămâne înțeleși și convenabili pentru clienți nu este ușoară. Bang & Olufsen a reușit să găsească un echilibru între a ține pasul cu vremea și a rămâne înțeles și convenabil pentru clienți.

Iată boxa portabilă Beolit 20. Acesta arată ca un coș pentru picnic, care pare să vă invite la o drumeție sau la o petrecere. Însăși construcția sugerează că difuzorul poate fi ușor de luat cu dvs.: este fabricat din aluminiu anodizat, deci este rezistent și relativ ușor (2,7 kg), iar curea de piele de stejar vegetal facilitează transportul.

Funcția neobișnuită și foarte utilă a acestui difuzor portabil – posibilitatea de a-l utiliza ca Power Bank. Panoul superior are o adâncitură specială, în centrul căreia se află un simbol rotund de “încărcare”. Chiar și fără să știți despre această funcție, subconștientul vă face să doriți să puneți smartphone-ul acolo – ca să fie la vedere, ca pe masă. Suprafața este din poliuretan, deci nu alunecă, iar orice murdărie se curăță ușor. Atunci când sunteți undeva în afara orașului fără acces la rețea, nu riscați să rămâneți fără baterie.

Bang & Olufsen

Grija pentru utilizatori se manifestă și prin faptul că boxele pot fi controlate cu ajutorul aplicației de marcă. Pentru a schimba melodia, nu trebuie să mergi la dispozitiv. Descărcați aplicația Bang&Olufsen pe iPhone sau iPad și bucurați-vă de muzică fără niciun fel de restricții. Este foarte simplu, deci imediat după ce o cunoașteți, puteți porni și opri sistemul, schimba modul de ascultare, regla volumul și, în unele modele, să schimbați direcția sunetului.

Încă o dezvoltare extraordinară este funcția de adaptare la mediu. Sistemul analizează poziția dispozitivului în încăpere. Boxa emite un sunet special cu frecvențe diferite, iar difuzorul intern îl captează reflectat de suprafețe. Înțelegând unde se află – pe perete sau, de exemplu, în spațiu liber – dispozitivul va adopta setările cel mai potrivite. Cu alte cuvinte, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la nimic, pur și simplu bucurați-vă de sunet.

Concluzia este evidentă.

Bang & Olufsen – este acea rară situație în care tehnologia nu deranjează, ci se încadrează elegant în viața de zi cu zi. Și chiar mai mult: ele merită atenția și admirația noastră. Vă așteptăm în magazinul nostru, precum și puteți plasa comenzi în catalog folosind link-ul. Cumpărați ceea ce vă va face un pic mai fericit. Experții noștri vă vor ajuta să faceți alegerea corectă.

Fiți întotdeauna informați!

Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

Lăsați un feedback

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *