În septembrie 2021, Apple a dezvăluit gama iPhone 13. Aceasta includea 4 smartphone-uri: iPhone 13 de bază, iPhone 13 mini compact cu un ecran de 5,4 inchi. Și, de asemenea, modelele emblematice 13 Pro și 13 Pro Max, cu accent pe camera foto și ecranul cu până la 120 Hz.

Să aruncăm o privire la ce reprezintă acestea.

iPhone 13 mini

Ce este în cutie?

iPhone 13 și 13 mini sunt comercializate în cutii albe, în timp ce iPhone 13 Pro și 13 Pro Max sunt comercializate în cutii negre. În interiorul fiecărei cutii se află telefonul propriu-zis, un cablu Lightning/USB-C și documentația cu o clemă pentru suportul SIM.

Ca și în cazul gamei iPhone 12, nu sunt incluse căști sau adaptor pentru curent alternativ. Din această cauză, cutia a devenit mult mai mică – aproximativ ca 2-3 batoane de ciocolată stivuite una peste alta.

Acest lucru a permis Apple să reducă impactul asupra mediului înconjurător al transportului tehnologiei. Convențional vorbind, aceeași mașină poate transporta acum mai multe iPhone-uri decât înainte. Iar acest lucru reduce la minimum emisiile în atmosferă.

iPhone 13 mini

Unde a dispărut pelicula de pe cutie?

În 2021, Apple a renunțat la utilizarea foliei de ambalare a cutiilor iPhone 13. Site-ul oficial al Apple spune că această decizie reduce utilizarea plasticului cu aproximativ 600 de tone.

Unii cumpărători pot avea o întrebare rezonabilă: dacă nu există folie, cum să înțelegem că cutia nu a fost deschisă mai devreme? Foarte simplu: acum, pentru a despacheta iPhone-ul va trebui să îndepărtați un autocolant-sigiliu special. Este imposibil să o readuceți la starea inițială.

Dar, din moment ce vânzătorii fără scrupule au învățat deja să falsifice autocolantul, chiar și prezența acestuia nu garantează originalitatea smartphone-ului. Prin urmare, cumpărați-l de la revânzătorii autorizați.

De exemplu, în iSpace veți cumpăra un iPhone original cu garanție oficială, care este valabilă în Moldova.

iPhone 13 mini

iPhone 13 și 13 Mini

Să începem cu aspectul. Partea din spate a ambelor smartphone-uri este realizată din sticlă lucioasă. În mijloc se află logo-ul Apple. Panoul frontal este acoperit cu Ceramic Shield, care este o sticlă-ceramică durabilă care protejează ecranul smartphone-ului în caz de lovituri. Carcasa este realizată din aluminiu, ramele sunt mate și nu colectează amprente.

iPhone 13 mini

Dimensiunile și noile culori

iPhone 13 cântărește 173 de grame și are o diagonală a ecranului de 6,1 inci. Grosimea este de numai 7,65 mm. Este o dimensiune versatilă, care facilitează lucrul cu conținut pe acest ecran, permițând în același timp degetului mare să ajungă cu ușurință în toate colțurile ecranului.

iPhone 13 mini este o mană cerească pentru cei care s-au săturat de telefoanele mari. Cântărește doar 140 de grame și încape cu ușurință într-un buzunar sau într-o geantă. Grosimea dispozitivului este aceeași cu cea a “fratelui său mai mare” – 7,65 mm, iar diagonala ecranului este de 5,4 inci.

iPhone 13 mini

Ambele smartphone-uri sunt disponibile în 5 culori:

  • Roz;
  • Albastru;
  • “Midnight”;
  • ” Starlight”;
  • (Product) Red.

iPhone 13 Pro (albastru), 13 Pro Max (auriu), iPhone 13 (roșu) și 13 mini (roz)

Un nou modul de cameră foto

Primul lucru care dă de gol noile iPhone-uri este unitatea de cameră foto. Aceasta este puțin mai mare, iar lentilele sunt acum poziționate pe diagonală, în loc de vertical.

Iar aceasta nu este doar o decizie cosmetică: Apple a întors lentilele pentru ca noul sistem de cameră (și anume senzorul cu unghi larg) să încapă în modul. Și, de asemenea, pentru a face loc pentru sistemul de stabilizare a deplasării senzorului optic – anterior, această funcție era disponibilă doar pe nava amiral iPhone 12 Pro Max.

Și este necesară pentru ca fotografiile și videoclipurile realizate seara și noaptea să fie și mai bune.

iPhone 13 mini

Camera frontală se află acum în stânga difuzorului. Iar difuzorul propriu-zis Apple este încorporat în marginea smartphone-ului, nu în ecran, așa cum era înainte. “Bretonul”, care găzduiește modulul TrueDepth, a devenit mai mic cu 20%. În termeni tehnici, iPhone 13 și 13 mini practic nu diferă.

iPhone 13 Pro și 13 Pro Max

Ambele smartphone-uri sunt unele dintre cele mai bune smartphone-uri de top de pe piață. Și cele mai frumoase. Designul lor exterior este identic: Ceramic Shield pe partea frontală, panou mat texturat pe spate. Mijlocul părții din spate are un logo Apple oglindit în culoarea carcasei. Carcasa în sine este realizată din oțel inoxidabil, marginile laterale sunt lucioase.

iPhone 13 mini

Diagonală, grosime și greutate

iPhone 13 Pro cântărește 203 grame. Diagonala ecranului de 6,1 inchi este aceeași cu cea a iPhone 13 de bază.

iPhone 13 Pro Max cântărește deja 238 de grame, iar diagonala sa este de 6,7 inci.

Datorită ecranului mare de pe telefon este convenabil să vizionați filme, să jucați jocuri, să procesați fotografii, să editați videoclipuri și multe altele. Dar, în același timp, dispozitivul nu se va potrivi în orice buzunar. Iar pentru a trimite confortabil mesaje text în mișcare sau pentru a filma videoclipuri în mișcare, va trebui să îl țineți cu două mâini.

Ambele smartphone-uri au aceeași grosime ca și iPhone 13 și 13 mini – 7,65 mm.

iPhone 13 mini

Cea mai bună cameră foto de pe iPhone

Primul lucru care îți atrage atenția este modulul camerei foto. În comparație cu iPhone 12 Pro, acesta a devenit mult mai mare, deși arată în continuare îngrijit și organic.

iPhone 12 Pro (stânga) și iPhone 13 Pro (dreapta)

iPhone 13 mini

iPhone 13 Pro (stânga) și iPhone 12 Pro (dreapta)

Lentilele ies mult în afară, astfel încât smartphone-ul nu se află complet pe suprafață. Dar dacă acest lucru deranjează pe cineva, problema este ușor de rezolvat cu huse de protecție.

Pe lângă lentile și bliț, aparatul are încorporat un modul LiDAR, care nu este prezent în iPhone 13.

iPhone 13 mini

Trei culori standard și una nouă

iPhone 13 Pro și Pro Max sunt comercializate în 4 culori, dintre care doar una este nouă – albastru ultramodern. Restul nuanțelor sunt nuanțe clasice, care vor fi întotdeauna relevante. Așadar, culorile sunt:

  • Auriu;
  • Argintiu;
  • Grafit;
  • Sierra Blue – acel albastru de cer.

iPhone 13 (roșu), 13 mini (roz), 13 Pro (albastru) și 13 Pro Max (auriu)

“Bretonul” și difuzorul sunt mai înalte
Decupajul camerei din partea de sus a ecranului a devenit mult mai mic. Acesta s-a îngustat și s-a mutat în sus. Acest lucru se datorează faptului că difuzorul se află acum în partea de sus, la fel ca la modelele iPhone 13 de bază.

Nu există diferențe tehnice mari între 13 Pro și 13 Pro Max. Puterea, camerele foto, sunetul – toate performanțele sunt la înălțime. Puteți citi mai multe despre asta aici. Diferența dintre aceste smartphone-uri este reprezentată de capacitatea bateriei și dimensiunea ecranului.

iPhone 13 mini

La iSpace, puteți cumpăra un smartphone prin Trade-in și să plătiți suma rămasă dintr-o dată, sau îl puteți cumpăra în rate sau pe credit. Acceptăm oricare dintre vechile dvs. dispozitive Apple (nu neapărat iPhone-uri) la schimb. Puteți calcula costul preliminar al acestuia și puteți vedea condițiile programului aici.

 

Fiți întotdeauna informați!

Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

Lăsați un feedback

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *