Funcția Cinematic Mode este cunoscută de utilizatorii din gama iPhone 13 de anul trecut. Aceasta mută automat focalizarea pe subiectul principal al scenei, exact cum fac cameramanii profesioniști. Dar pentru fanii conținutului video mobil din noua gamă de iPhone 14, Apple a umflat-o serios. Astăzi vă vom spune unde se află acest buton magic în iPhone 14, care vă va ajuta să vă creați prima capodoperă.

Ce este Cinematic Mode?

În engleză, este un regim cinematografic, iar numele vorbește de la sine. Atunci când filmați în acest mod, fundalul este blurat digital, iar punctul de focalizare se schimbă de la un subiect la altul. Acest lucru se poate face nu numai în timpul filmării, ci și în timpul editării ulterioare. Arată foarte atmosferic și dramatic pe alocuri!

Odată cu lansarea iPhone 14, funcția a fost îmbunătățită. Rezoluția maximă a fost ridicată la 4K Dolby Vision, iar viteza de înregistrare a fost mărită la 30 și 24 de cadre pe secundă. Apropo, aceasta este rata de cadre pe care o vedeți în filme.

Dar trebuie să țineți cont de faptul că 1 minut de video în 4K la 24 de cadre pe secundă folosind Cinematic Mode va “mânca” aproximativ 135 MB de memorie în iPhone. Dacă filmați în 4K la 30 de cadre pe secundă, greutatea unui videoclip de un minut va crește la 170 MB.

Noua gamă include, de asemenea, Action Mode pentru stabilizarea imaginilor filmate în ritm rapid. Poți filma din mers, dar camera nu se va “agita” și va produce o imagine fluidă. Așadar, nu trebuie să fiți cameraman profesionist și să aveți diferite echipamente de filmare: pentru a filma videoclipuri cinematografice trebuie doar să aveți iPhone 14! Linia de anul trecut susține, de asemenea, efectul cinematografic.

Cinematic Mode

Cum se filmează în regimul cinematografic?

Modul cinematografic este modul implicit în iPhone 14, așa că nu trebuie să activați nimic altceva. Însă trebuie să selectați formatul de înregistrare și rata de cadre. Pentru a face acest lucru:

  • mergeți la ” Configurări” a smartphone-ului;
  • găsiți secțiunea “Camera”;
  • mergeți la ” Înregistrarea cinematografică”;
  • selectați formatul de înregistrare video care vi se potrivește.

Înregistrarea video în modul cinematic nu este deloc dificilă:

  • deschideți aplicația “Camera” de pe dispozitivul dvs. și accesați Cinematic Mode;
  • atingeți săgeata galbenă atunci când apare în partea de sus a ecranului și reglați adâncimea, expunerea, blițul și salvați setările în această secțiune;
  • atingeți subiectul original din vizor pentru a bloca focalizarea pe acesta și începeți înregistrarea atingând cercul roșu din partea de jos a ecranului;
  • în timpul procesului, încercați să deplasați ușor dispozitivul de la un obiect la altul, astfel încât camera să poată ține pasul cu schimbarea obiectelor și a peisajului;
  • apăsați din nou butonul roșu pentru a încheia înregistrarea.

Regizorii aleg iPhone-urile în locul camerelor video profesionale

S-ar putea să fiți surprins, dar un smartphone poate fi folosit pentru a filma videoclipuri uimitoare nu doar pentru arhiva familiei, ci și pentru a vă promova afacerea sau chiar filme reale. Mulți regizori faimoși sunt dornici să își filmeze filmele pe iPhone – inclusiv filme de lungmetraj, iar acest lucru ridică considerabil miza.

Park Chan-Wook, regizorul filmului cult “Oldboy”, a fost unul dintre primii care a experimentat, filmând filmul de groază fantastic de o jumătate de oră “Night Fishing” pe un iPhone 4. Pentru această lucrare a câștigat Ursul de Aur la cea de-a 61-a ediție a Festivalului de Film de la Berlin din 2011. Potrivit regizorului, iPhone-ul i-a permis să obțină un efect vizual neobișnuit: spectatorul privește ecranul ca printr-o ceață, ceea ce se încadrează perfect în conceptul general al filmului și îi conferă mister.

Steven Soderbergh a lansat filmele “Unhinged” și “High Flight Bird” în 2018 și 2019. Le-a filmat cu iPhone 7 și iPhone 8, ceea ce a pus capăt cu brio dezbaterii îndelungate despre aptitudinea unui smartphone pentru realizarea de filme. În plus, dacă nu cunoaște acest fapt, un spectator neavizat nu va ghici imediat că filmele nu au fost filmate pe echipamente video.

Cinematic Mode
Un moment din timpul filmărilor lui Steven Soderbergh pentru “Unhinged” pe iPhone 7

Capacitățile camerei iPhone s-au extins de neimaginat în ultimul deceniu. În 2020, a fost lansat un film melodramatic cu Konstantin Khabensky în rolul principal. Regizoarea acestuia, Anna Melikyan, a filmat seria alb-negru “Tandrețe” pe iPhone 11. Rezoluția imaginii, rata de cadre, intensitatea luminii, detaliile au convins spectatorii și criticii că iPhone-ul este un instrument serios și fiabil pentru muncă.

În concluzie 

Smartphone-urile Apple sunt compacte, ușoare și ușor de utilizat, ceea ce este deosebit de important în timpul filmărilor dinamice. Și au, de asemenea, procesoare productive, care vor rezista la multe capturi nereușite. Și, în cele din urmă, iPhone-ul are un preț semnificativ mai avantajos în comparație cu o cameră video profesională. Acest lucru va reduce bugetul filmului fără a compromite calitatea acestuia.

iPhone 14 și iPhone 14 Plus sunt excelente pentru experimentele dvs. atât cu fotografii, cât și cu videoclipuri. Acestea primesc două camere de 12 megapixeli. Cea principală este de 12 MP cu deschidere f/1,5, iar cea cu unghi larg este de 12 MP cu deschidere f/2,5, cu o distanță focală de 13 mm și o “captură” de 120 de grade.

Procesorul de aici este același cu cel de pe modelele iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max de anul trecut. Dar această versiune a chipsetului A15 Bionic are un nucleu în plus: ca urmare, GPU-ul cu 5 nuclee asigură un nivel foarte ridicat de performanță iOS.

Durata de viață a bateriei dispozitivului este suficientă chiar și pentru cei care sunt obișnuiți să stea în telefon timp de 24 de ore pe zi. Modelul mai tânăr are până la 20 de ore de redare video, în timp ce modelul Plus are până la 20 de ore de redare video.

Plasați o comandă pe site-ul nostru sau vizitați magazinul nostru. Disponibil în albastru, violet, alb, negru și roșu.

Fiți întotdeauna informați!

Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

Lăsați un feedback

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *