Practic fiecare posesor de dispozitive Apple folosește zilnic un cablu lightning. De exemplu, pentru încărcarea iPhone-ului, iPad-ului, iPod-ului, AirPods-urilor sau pentru sincronizarea datelor. Uneori acest cablu se pierde sau se deteriorează din cauza utilizării frecvente, iar atunci utilizatorul se confruntă cu alegerea unui nou accesoriu – unul de calitate și durabil.

Vă explicăm cum să alegeți un cablu lightning de încredere.

cablu

Ce înseamnă certificarea MFi și de ce este importantă?

Drepturile asupra conectorului Lightning aparțin Apple. Acest lucru înseamnă că producătorii terți nu pot legal să preia și să înceapă să vândă accesorii cu acest conector – decât după obținerea certificării MFi (Made for iPhone, iPad, iPod) de la Apple.

Pentru a obține această certificare, un potențial partener trebuie să îndeplinească o serie impresionantă de cerințe, să efectueze teste de conformitate și siguranță. Dacă rezultatele obținute sunt conforme cu criteriile Apple, compania poate aplica sigla MFi pe ambalajul produsului său. Aceasta înseamnă că accesoriul respectiv corespunde celor mai înalte standarde de calitate și va funcționa garantat cu produsele Apple.

În Moldova, accesorii MFi pot fi achiziționate din magazinele iSpace. Acordați atenție brandurilor precum Canyon, Satechi, Native Union, Ubear, Nomad și altele.

Cum să verificați certificarea MFi?

Uneori, vânzătorii necinstiți marchează accesoriile lor cu sigla MFi, chiar dacă nu au nicio licență. Principalul semnal de alarmă ar trebui să fie prețul prea mic. Programul de licențiere MFi în sine și materialele de fabricație de calitate și siguranță nu pot fi ieftine.

Pentru a vă asigura că aveți în mână un produs de calitate, accesați site-ul Apple. Există un serviciu special unde puteți introduce numele brandului sau modelul specific al cablului (sau alt dispozitiv) și verificați dacă este listat. Dacă producătorul nu apare în aceste liste, înseamnă că accesoriul nu a fost licențiat.

Este periculos să folosiți cabluri fără certificare MFi?

Nu neapărat. Dar la utilizarea accesoriilor neautorizate pot apărea probleme:

  • Deteriorarea dispozitivului;
  • Imposibilitatea de a încărca gadget-ul sau de a transfera fișiere;
  • Daune la conector (conectorul se poate supraîncălzi sau se poate rupe direct în port);
  • Pierderea compatibilității cu dispozitivul după actualizarea software-ului.

Nu merita să urmăriți economiile iluzorii și să vă expuneți dispozitivele riscului. Accesoriile marcate MFi reprezintă o garanție a funcționării corecte și îndelungate a dispozitivelor dvs.

cablu

La ce să mai trageți atenția?

Cablurile de încărcare pot fi rotunde, plate și încovoiate (arcuite). Cele rotunde sunt cele mai populare, destul de rezistente, deși se pot încurca și pot să se rupă în locurile nodurilor. Cele plate ocupă puțin spațiu și nu se încurcă aproape deloc. Acesta este alegerea perfectă pentru călătorii frecvente. În schimb, cablurile încovoiate sunt bune pentru întindere (ceea ce este convenabil, de exemplu, în mașină sau la utilizarea unei powerbank). Dar dacă se încurcă, veți avea nevoie de nervi tari.

La alegerea cablului, materialele de acoperire sunt importante, nu doar forma. Cele mai populare sunt plasticul, materialul textil și metalul. Apple folosește plasticul, care este elastic, rezistent la uzură și se îndoaie ușor. Cea mai rezistentă acoperire este cea metalică. Dar astfel de cabluri alunecă și aproape nu se îndoaie, așa că pot deranja în geantă sau în buzunar. Acoperirea textilă este destul de elastică: astfel de cabluri nu se rup, se îndoaie bine și sunt potrivite pentru purtarea lor constantă cu dvs.

cablu

Fiți întotdeauna informați!

Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

Lăsați un feedback

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *