Fotografii în iCloud – este un colac de salvare în cazul în care iPhone-ul, iPad-ul sau Mac-ul dvs. se strică sau se pierde. Acesta vă permite să accesați date care uneori pot fi mai importante decât gadgetul în sine.

Ce este iCloud?

Este serviciul cloud al Apple în care este stocat conținutul dvs. De exemplu, copiile de rezervă, fotografiile, videoclipurile, notițele, calendarele și multe altele. Datele sunt sincronizate între toate dispozitivele dvs. care sunt conectate la același ID Apple:

  • iPhone;
  • iPad;
  • iPod touch;
  • Mac;
  • calculatoare cu Windows; și smartphone-uri Android.

Când vă înregistrați în iCloud, primiți gratuit 5 GB de spațiu de stocare. Acest spațiu poate fi mărit la 2 TB cu un abonament plătit iCloud+.

Fotografii în iCloud

Cum încarc fotografii în iCloud?

Pentru a vă vizualiza fotografiile, trebuie să le încărcați mai întâi acolo. Pentru a face acest lucru pe dispozitivele iOS:

  • deschideți secțiunea ” Poze” din Configurări;
  • activați opțiunea ” Poze iCloud”.

După aceea, fotografiile și videoclipurile de pe iPhone și iPad vor fi încărcate automat în iCloud.

Pe un MacBook sau iMac:

  • Deschideți “Configurări de sistem”, faceți clic pe Apple ID. Apoi faceți clic pe iCloud în bara laterală și selectați ” Poze”.

Cum să vizualizați fotografiile în iCloud?

Pasul 1: în browserul dispozitivului dvs. accesați icloud.com și conectați-vă cu ID-ul dvs. Apple.

Pasul 2: faceți clic pe pictograma ” Poze”.

Fotografiile și videoclipurile dvs. sunt organizate în categoriile ” Ani”, “Luni”, “Zile”, “Toate fotografiile”. Colecțiile ” Amintiri” și “Persoane” sunt, de asemenea, sincronizate pe toate dispozitivele – puteți găsi oricând fotografia unei rude sau a unui prieten de care aveți nevoie.

Cum se curăță iCloud?

Există două modalități de a elibera spațiu în iCloud de fișierele media nedorite: ștergeți fotografiile existente și dezactivați încărcarea de fotografii noi.

1. Dacă ați activat sincronizarea iPhone (iPad, Mac) cu iCloud, acele fotografii și clipuri video pe care le ștergeți din galeria dispozitivului sunt șterse și din cloud. De asemenea, puteți curăța iCloud de pe orice dispozitiv (inclusiv Windows și Android). Pentru a face acest lucru:

  • Conectați-vă cu ID-ul Apple la icloud.com.
  • În secțiunea Poze, selectați câteva sau toate fotografiile, videoclipurile și apăsați pe pictograma coșului de gunoi.
  • Datele se vor muta în folderul ” Șterse recent” – la fel ca pe iPhone sau Mac.  Acest dosar consumă, de asemenea, spațiu, așa că curățați-l și pe acesta. Dar fiți atenți: fotografiile vor fi șterse fără posibilitatea de a le restaura.

Pentru a șterge fotografiile fără a le șterge de pe dispozitiv, dezactivați în prealabil sincronizarea cu cloud-ul.

2. Pentru a dezactiva încărcarea de fotografii noi, accesați ” Configurări” – numele dvs. – iCloud. Și apoi faceți clic pe ” Dezactivare ” lângă ” Poze iCloud “. Acest lucru nu va șterge fotografiile existente pe server, iar acestea vor fi în continuare disponibile.

Important: dacă aveți activată opțiunea ” Optimizare stocare”, iCloud este cel care vă stochează fotografiile la o calitate bună. Pe telefon, acestea sunt disponibile ca miniaturi. Dacă dezactivați sincronizarea în cloud, dar mențineți optimizarea activată, va fi dificil să vă accesați fotografiile complete.

Fotografii în iCloud

Cum se pot recupera fotografiile din iCloud pe iPhone?

Cu icloud.com. această metodă este potrivită pentru orice dispozitiv, nu doar pentru iPhone. Pentru a face acest lucru:

  • Pe site, accesați secțiunea Poze.
  • Când galeria media este încărcată, deschideți fișierul dorit și faceți clic pe Acțiuni suplimentare (cercul cu trei puncte din colțul din dreapta jos).
  • Selectați ” Descărcare” și deschideți fișierul descărcat (acesta va fi în descărcări).
  • Faceți clic pe pictograma ” Partajare” și faceți clic pe “Salvare imagine”. După aceea, fotografia va apărea în galeria iPhone.

Aveți întrebări? Puteți contacta iSpace: specialiștii noștri vă vor ajuta să înțelegeți iCloud. De asemenea, vă vor consilia cu privire la orice problemă legată de utilizarea dispozitivelor Apple.

Fiți întotdeauna informați!

Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

Lăsați un feedback

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *