Apple produce dispozitivele sale din materiale foarte rezistente. Cu toate acestea, chiar și gadgeturile companiei necesită manipulare atentă și îngrijire corespunzătoare. Recomandările experților noștri vă vor ajuta să evitați vizitele frecvente la Service Centru și să prelungiți durata de viață a dispozitivelor Mac, iPad și iPhone.

Ce trebuie să știți înainte de a curăța dispozitivelor Apple?

Pentru curățarea ecranului și a carcasei, se recomandă utilizarea doar a unui material moale, fără fire. Țesăturile aspre cu fire, prosoapele, inclusiv cele de hârtie, nu sunt potrivite în acest scop. Cel mai bine, șervețelele cu o soluție de 70% alcool etilic sau șervețelele dezinfectante speciale, cum ar fi cele de la Clorox, sunt eficiente pentru a curăța ecranului, tastaturii și a altor suprafețe.

Utilizarea aerosoalelor, solvenților, agenților de curățare și celor care conțin înălbitor, acetona sau peroxid de hidrogen este extrem de periculoasă! Nu ar trebui să utilizați soluții dezinfectante pentru ștergerea suprafețelor textile sau din piele ale huselor și altor accesorii, cu atât mai puțin pentru dispozitive.

De asemenea, evitați pătrunderea apei în orificiile dispozitivului. Cu toate acestea, dacă lichidul a pătruns în interiorul dispozitivului, vă recomandăm să nu ezitați și să vă adresați unui Service Centru autorizat Apple în Moldova.

curăța

Cum să curățați ecranul Mac, iPad și iPhone?

Înainte de a efectua orice acțiuni cu echipamentele Apple, opriți-le și deconectați-le de la sursa de alimentare. De asemenea, ar trebui să deconectați toate dispozitivele periferice și să scoateți husele și alte accesorii.

Udați ușor o cârpă cu apă sau un agent special de curățare. Nu pulverizați produsul direct pe ecran, altfel lichidul poate pătrunde în interiorul display-ului și poate provoca deteriorări.

Utilizați o cârpă moale, fără fire. O opțiune ideală sunt șervețelele din microfibră. Trebuie să ștergeți ecranul foarte atent, aplicând o presiune minimă, pentru a nu-l deteriora.

Dacă pe ecran se acumulează prea mult praf, nu încercați să-l ștergeți imediat. În primul rând, suflați sau îndepărtați praful cu o perie specială pentru a evita formarea de zgârieturi fine.

De asemenea, ecranele dispozitivelor moderne au un strat oleofob, rezistent la amprente. În timp, acesta se șterge – este un rezultat natural al utilizării dispozitivului. Cu toate acestea, în cazul unei îngrijiri inadecvate, stratul se va șterge mult mai repede.

Cum să curățați carcasele dispozitivelor Apple?

În mare, pentru curățarea carcasei MacBook, iPad sau iPhone, se aplică aceleași recomandări ca și pentru ecran: material moale, umiditate redusă, presiune moderată asupra dispozitivului. Folosirea unui agent special pentru îndepărtarea impurităților de pe carcasă nu este deloc dificilă.

Un dușman serios al tehnologiei, în special pentru Mac, este praful. Acesta plutește constant în aer, iar doar curățarea regulată ajută la reducerea cantității sale. Cu toate acestea, curățarea nu-l elimină complet. Particulele de praf pătrund inevitabil în interiorul carcasei MacBook și se depun pe componentele interne. Acest lucru afectează transferul de căldură: calculatorul începe să se supraîncălzească, să facă zgomot și să funcționeze mai lent. În cazuri extreme, anumite componente pot fi afectate, cum ar fi cipul video care este sensibil la supraîncălzire.

curăța

Pentru a evita deteriorarea, efectuați o dată pe an o întreținere preventivă a sistemului de răcire al unui Mac. A face acest lucru singur este extrem de dificil: sunt necesare instrumente profesionale și cunoștințe despre caracteristicile constructive. Un singur pas greșit – și puteți afecta ușor cablul care leagă tastatura de placa de bază.

În mod independent, puteți îndepărta praful și firimiturile care ajung în mecanismul tastaturii. Aceasta este o problemă frecventă pentru cei care mănâncă în fața computerului. Ștergeți butoanele cu o cârpă uscată sau o perie moale. Pentru a sufla în tastatură, puteți utiliza o sticlă cu aer comprimat. Între mijloacele disponibile, un aspirator, un uscător de păr cu aer rece sau o sticlă cu pulverizare sunt potrivite.

Pentru o curățare rapidă și atentă a prafului de pe Mac, puteți apela la Service Centrul iSpace. Inginerii noștri vor curăța cu grijă elementele interne de praf, firimituri și păr de pisică și vă vor oferi sfaturi privind întreținerea computerului.

Service Centrul iSpace este situat în magazinul nostru la adresa:

Chișinău, str. 31 August 1989, 103.

CITIȚI MAI MULT:

Cum se curăță AirPods: sfaturi de la experți

Ceas inteligent: Cum se poate curăța corect Apple Watch?

Fiți întotdeauna informați!

Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

Lăsați un feedback

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *