Cererea pentru AirPods originale fără fir este foarte mare. Designul premium, asamblarea de înaltă calitate și sunetul audio ambiental nu lasă pe nimeni indiferent. Dar partea negativă a popularității oricărui brand este imitația și, uneori, chiar copierea nerușinată a produselor de top. Cum să nu intrați în necazuri, la ce să fiți atenți și unde puteți cumpăra în siguranță? Experții iSpace vă vor spune totul și chiar vă vor arăta.

Mai întâi, o remarcă

Dacă vânzătorul declară deschis că în mâinile cumpărătorului se află o copie a AirPods, iar prețul acesteia este de multe ori mai mic decât cel al produsului original, atunci totul este relativ transparent. După cum se spune, prevenit – înarmat.

Dar piața este plină de AirPods, care sunt vândute sub masca celor originale. Acestea au un preț corespunzător, uneori ușor inferior. Cumpărătorul nu se așteaptă la o înșelătorie, ci primește o plasă plină, care imediat sau în timp începe să scoată sunete ciudate, se descarcă rapid și refuză să se sincronizeze cu alte dispozitive. Pentru a nu vă lăsa să cădeți în plasa escrocilor, vă vom spune cum să deosebiți AirPods originale de cele false.

AirPods originale

Ambalajul și conținutul

Înainte de a ajunge la căștile în sine, merită să examinăm cutia. Apple își împachetează căștile fără fir într-o cutie albă ca zăpada, în timp ce multe falsuri au un amestec de alte nuanțe: unele sunt gri, altele sunt pur și simplu galbene. Ambalajul original va fi protejat de o folie cu cusături uniforme și îngrijite. Pe versiunea Pro veți găsi o limbă și o săgeată: nu trebuie să rupeți nimic, doar trageți și se deschide. Cea mai recentă generație de AirPods 3 are două sigilii.

În continuare, ar trebui să acordați atenție modelului și calității imprimării acestuia. Nu ar trebui să fie imaginea plată obișnuită a căștilor: dacă vă treceți degetele peste ea, veți simți relieful acesteia. Logo-ul Apple ar trebui să strălucească în lumină.

Fontul folosit de designeri pentru informațiile de text nu este negru, ci gri – chiar și în instrucțiuni. Totul este tipărit îngrijit, fără greșeli. Și, la urma urmei, unii producători nenorociți nu consideră că este necesar să se împovăreze cu verificarea chiar și a ortografierii corecte a numelui mărcii.

Important! Pe cutie veți găsi autocolante speciale cu numărul de serie, care poate fi verificat. Dar mai multe despre acest lucru mai târziu.

În interiorul cutiei pătrate a căștilor originale Apple, totul este la fel de laconic ca înainte: sub capac se află un manual de instrucțiuni, sub el, pe o tavă specială, se află o carcasă de încărcare cu AirPods și chiar sub ea se află un cablu Lightning. Apropo, calitatea cablului în falsuri este întotdeauna jalnică și, bineînțeles, inscripția gri deschis ” Proiectat de Apple în California. Asamblat în China” lipsește și ea. Cablul original are contactele de culoare argintie, iar părțile interioare ale conectorului USB Type-C sunt albe. Nu ar trebui să existe lovituri, cusături, încheieturi, denivelări sau lovituri.

Carcasa originală este ambalată suplimentar într-o hârtie mată, plăcută la atingere, asemănătoare celei de calc, în timp ce pentru copii se folosește cea mai ieftină folie transparentă, iar uneori chiar colorată.

AirPods originale

Designul cutiei

Dacă un utilizator ar ține două carcase de încărcare în mâinile sale în același timp, ar simți imediat diferența vizuală și tactilă. Apple folosește un plastic impecabil de neted, de culoare albă lăptoasă. Capacul este magnetic și se deschide și se închide ușor și fără probleme. Carcasele false se deschid cu forța, se zdruncină și se închid la fel de brusc ca o ușă de la intrare pe un curent de aer.

Dacă așezați carcasa căștilor deschisă pe masă, aceasta nu se va închide brusc. În adânciturile căștilor nu ar trebui să existe niciun fel de scris în chineză, totul este în limba engleză și cu caractere gri deschis. Întotdeauna există o notă pe spate – Proiectat de Apple în California. Asamblat în China.

AirPods originale

Carcasa originală de încărcare fără fir are, de asemenea, un LED care se aprinde în alb atunci când Air Pods este configurat pentru a funcționa cu un alt dispozitiv, în verde atunci când bateria este încărcată și în portocaliu atunci când a mai rămas mai puțin de un ciclu de încărcare. În carcasele false, veți găsi o diodă în toate culorile curcubeului, iar gaura în sine este adesea neprotejată – chiar și vârful unei scobitori va trece prin ea – în timp ce în carcasa originală, dioda este acoperită cu plastic translucid.

În ceea ce privește dimensiunea și forma cutiei, există din ce în ce mai multe copii ale AirPods și AirPods Pro care sunt foarte apropiate de original. Prin urmare, nu vom vorbi despre aceasta.

Designul căștilor

Dacă nu ați mai ținut niciodată AirPods în mâini, s-ar putea să nu observați nicio capcană. Dar dacă ați folosit căștile unui prieten sau le-ați verificat în magazinele oficiale, există o mulțime de detalii care vă vor atrage atenția.

De exemplu, forma căștilor în sine – grațioasă și netedă, ca o picătură, dar în fals este adesea ca un topor. Acesta este motivul pentru care căștile false cel mai adesea nu se potrivesc în carcasa originală și viceversa.

AirPods originale

Grilele de pe “spate” sunt funcționale, în timp ce falsurile au dopuri obișnuite de cauciuc. Grilele de pe difuzoare sunt realizate din metal subțire, nu ” trec prin ele”. Chinezii economisesc la materiale, astfel că pe falsuri puteți găsi o plasă de țesătură, care se va rupe la prima încercare de a o curăța de sulf și murdărie.

Cu AirPods Pro, puteți, de asemenea, să scoateți pernuțele pentru urechi (tampoane de cauciuc) și să examinați difuzoarele. Diferența aici este și mai evidentă: în original veți găsi un oval negru cu o plasă, care face parte din însăși urechea și pare să se îmbine cu ea; în copia chinezească, difuzorul este un element separat și pare să fie lipit.

În originalul AirPods, fiecare cască este etichetată – literele englezești L (“stânga”) și R (“dreapta”) vă spun în ce ureche trebuie să introduceți căștile. De asemenea, fiecare cască are propriul număr.

În plus, dorim să vă atragem încă o dată atenția asupra faptului că absolut toate piesele – inclusiv vârfurile metalice ale “picioarelor” – trebuie să fie perfect lustruite și montate.

Sunetul

Chiar dacă cumpărătorul a primit o copie relativ bine făcută, sunetul acesteia va da de gol originea căștilor. Încă de la primele note, AirPods originale capătă calitatea sunetului. Moale, echilibrată, cu o rezervă bună de volum. De exemplu, în versiunea Pro există posibilitatea de a comuta între modurile – normal, “transparent” și anularea activă a zgomotului.

Nu este greu de ghicit că copia apasă pe urechi, mai ales dacă “ridicați” volumul la mijloc și mai sus. Basul este absent, iar la frecvențe înalte totul se zdruncină și zdrăngănește – este neplăcut de ascultat. Desigur, modurile din AirPods false au doar un singur nume – nimic nu se schimbă atunci când le schimbi.

AirPods originale

Apropo, căștile AirPods originale servesc drept căști excelente pentru utilizatori: puteți prelua apeluri în timp ce conduceți cu o singură apăsare pe tija căștii (în cazul AirPods Pro și AirPods 3) și o atingere în cazul modelelor AirPods anterioare. Atât dvs. cât și persoana cu care vorbiți puteți să vă auziți foarte bine. AirPods false nu au doar difuzoare de calitate inferioară, ci și un microfon: în cel mai bun caz, la celălalt capăt al “firului” va părea că vorbiți dintr-un tub.

O altă diferență izbitoare este că AirPods au senzori sensibili. Atunci când scoateți căștile din ureche, acestea se opresc automat până când le puneți la loc. Cele mai multe copii nu știu încă să facă acest truc.

Apropo, și AirPods își consumă încărcătura în moduri foarte diferite. Căștile originale folosesc bateria cu moderație. De exemplu, AirPods Pro îi promit ascultătorului mai mult de 24 de ore în modul de ascultare audio cu ajutorul unei carcase de încărcare wireless, iar AirPods 3 – până la 30 de ore! Gunoaiele chinezești nu se laudă nici măcar cu jumătate din acest timp și, în general, funcționează în mod imprevizibil. Cum vă puteți bucura de ascultare?

Sincronizare

Conectarea căștilor AirPods la iPhone este foarte simplă. În general, este un proces plăcut: deschideți pur și simplu carcasa căștilor, țineți-o în dreptul smartphone-ului și în partea de jos a ecranului va apărea un meniu care vă va invita să conectați căștile AirPods. Această fereastră va afișa numele căștilor, precum și informații despre încărcarea carcasei și a fiecărei căști în parte.

Apropo, este important de știut că căștile Apple pot funcționa cu dispozitive de alte mărci. Și această lucrare este o plăcere: nu există probleme și nu se repetă procesul de sincronizare. De obicei, copiile pierd o mulțime de nervi și timp al proprietarilor lor și de fiecare dată cer să se reconecteze la dispozitiv. Conexiunea însăși poate să dispară brusc și apoi să reapară, și sub un nume ciudat.

AirPods originale

Verificarea IMEI

Ceea ce chinezii nu pot face încă este să afișeze în secțiunea “Despre acest dispozitiv” din setări. Acolo, utilizatorul poate găsi informații despre producătorul căștilor, numărul modelului, numărul de serie al acestora, versiunea firmware și versiunea hardware.

Fiecare dispozitiv Apple are un număr de serie unic. Acesta ar trebui să fie imprimat atât pe cutie, cât și pe carcasa de încărcare, în adânciturile pentru căști – și, bineînțeles, să coincidă.

Apropo, dispozitivele false cel mai adesea nu au niciun autocolant. Dar chiar dacă concurenții pun niște numere acolo, există o modalitate foarte simplă de a detecta originalitatea lor. Urmați linkul către site-ul Apple și verificați dreptul de service și asistență pentru acest dispozitiv.

De unde se pot cumpăra AirPods originale în Moldova?

De cele mai multe ori copiile cu ștampila chineză sunt ca și cum ar fi făcute cu ochii închiși – diferențele sunt atât de evidente și grosolane. Dar ei “cresc” și se “îmbunătățesc”, așa că, uneori, puteți cădea într-o capcană.

Pentru a evita acest lucru, vă recomandăm să cumpărați AirPods și alte produse Apple numai de la distribuitorii oficiali.

Fiți întotdeauna informați!

Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

Lăsați un feedback

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *