ascunde fotografie pe iPhone

Ascunde fotografie pe iPhone. Toată lumea a experimentat probabil un ușor stres atunci când o rudă, un partener sau un coleg vă ridică telefonul pentru a se uita la o fotografie. Și începe să răsfoiască următoarele poze. Fiți de acord: chiar dacă nu este nimic special în galerie, devine puțin tulburător. Și cum rămâne cu cele cu conținut sensibil?

În iOS 16, nu puteți să vă protejați cu parolă toate albumele în același timp. Dar există o metodă mai filigranată: adăugați o fotografie la “Ascunse” și ascundeți acest dosar din meniu. Această metodă cu siguranță nu va trezi suspiciunile nimănui.

Cum se ascunde o fotografie pe iPhone?

Deci, aveți fotografii și videoclipuri personale pe care este păcat să le ștergeți, dar pe care nu le puteți arăta nimănui. Le puteți bloca direct pe iPhone, iar pentru un secret maxim – mutați conținutul în spațiul de stocare în cloud (Google Photos, Yandex Disk și altele) și protejați-l cu parolă acolo. Dar vom vorbi despre asta altă dată.

În acest articol, vă vom spune cum să adăugați o fotografie la “Ascunse” pe iPhone fără a instala un software terț. Pentru a face acest lucru:

  • deschideți aplicația Poze;
  • selectați una/câteva fotografii sau videoclipuri pe care doriți să le ascundeți;
  • faceți clic pe pictograma cu trei puncte (situată în colțul din dreapta jos) > ” Ascundeți”.

Important: după acești pași, fotografiile ascunse nu vor apărea în biblioteca media partajată. Pentru majoritatea scenariilor, aceste măsuri de securitate sunt suficiente. Dar dacă smartphone-ul dvs. cade în mâinile cuiva care folosește el însuși un iPhone, acesta ar putea fi interesat de dosarul “Ascunse” din aplicația ” Poze”. Iar acesta poate fi deblocat prin introducerea unui cod de acces.

Deci, nu este suficient să știți cum să adăugați o fotografie la ” Ascunse” pe iPhone. Trebuie, de asemenea, să păstrați acest dosar departe de vedere.

Cum se găsește un album ascuns pe iPhone

Pentru a-l găsi, trebuie să deschideți aplicația Poze și să accesați meniul Albume. Apoi, derulați în jos și în blocul “Mai multe articole” veți vedea folderul ” Ascunse”. Acesta este protejat de o parolă: va trebui să vă autentificați cu Face ID/Touch ID sau să introduceți un cod de acces.

Cum se recuperează fotografiile ascunse pe iPhone

Pentru a afișa din nou fișierele din biblioteca media partajată, trebuie să:

  • deschideți aplicația Poze și accesați meniul Albume;
  • derulați în jos și atingeți ” Ascunse” în blocul “Mai multe articole”;
  • deblocați conținutul folosind Face ID, Touch ID sau o parolă;
  • selectați una sau mai multe fotografii (sau videoclipuri) pe care doriți să le afișați;
  • atingeți butonul Mai multe (cercul cu trei puncte din colțul din dreapta jos) > Afișare.

ascunde fotografie pe iPhone

Cum se ascunde folderul ascuns pe iPhone

Dacă vă interesează nu numai cum să adăugați o fotografie la ” Ascunse”, ci și cum să ascundeți albumul pe iPhone, trebuie să:

  • mergeți la Configurări > Poze;
  • derulați în jos și dezactivați albumul Ascunse.

Concluzie

Acum știți cum să ascundeți fotografiile din galerie. Pentru a face acest lucru, trebuie să adăugați o fotografie la ” Ascunse” și apoi să ascundeți albumul pe iPhone, astfel încât să nu fie afișat în meniul general. Pare complicat, dar în realitate este simplu: urmați instrucțiunile pas cu pas din acest articol.

CITIȚI MAI MULT

Cum să blocați numărul de telefon în iOS 15 și iOS 16?

Recunoașterea accidentelor pe iPhone 14 și Apple Watch 8: o poveste de salvare cu final bun 

Cum se descarcă o aplicație pe iPhone?

Fiți întotdeauna informați!

Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

Lăsați un feedback

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *