PDF este un format popular pentru stocarea diverselor date fără a fi nevoie de editare. Organizatorii de evenimente și companiile aeriene îl folosesc pentru a distribui bilete și permise de îmbarcare și pentru a stoca versiuni electronice ale cărților și revistelor.

format PDF

Ce reprezintă multiplatforma în format PDF.

Din 1993, PDF a fost dezvoltat de Adobe Systems, care se baza pe limbajul PostScript. Inițial, noul format a fost necesar doar pentru reprezentarea electronică a oricăror produse de tipărire. Cu toate acestea, ulterior, numărul domeniilor de aplicare a acestuia a crescut considerabil. Din 2008, PDF a devenit un format deschis, iar până în prezent a crescut pentru a susține introducerea fonturilor necesare, a imaginilor vectoriale și raster, a tabelelor, a formularelor, a inserțiilor multimedia și așa mai departe. Formatul a devenit o formă universală de schimb de documente de aproape orice conținut.

Principalul avantaj al PDF constă în flexibilitatea sa. Nu există nicio diferență cu privire la dispozitivul pe care vor cădea informațiile din acest format, putând fi deschise atât pe gadget-uri mobile, cât și pe sisteme desktop. De aceea, este atât de iubit de absolut toată lumea și aproape de oricine.

Cum se salvează un document PDF în programul Fișiere

Unul dintre cele mai universale instrumente de lucru cu documente în format PDF pe dispozitivele mobile Apple a devenit aplicația ” Fișiere”. Puteți salva în ea informații relevante din orice sursă.
Trebuie doar să o selectați din meniul de acțiuni suplimentare din orice sursă: după ce ați deschis un fișier PDF de pe internet prin Safari, în timpul transferului de pe un computer sau de pe un alt dispozitiv prin AirDrop sau în orice alt mod.
După selectarea ” Fișiere” din meniul de acțiuni suplimentare, puteți defini o locație pentru documentele în formatul corespunzător.

format PDF

Cum se salvează o pagină din Safari ca document PDF.

În aplicația Fișiere, puteți crea un dosar separat pentru paginile de internet care pot fi utile offline. Le puteți salva aici împreună cu marcaje care vă vor ajuta să evidențiați cele mai importante informații atunci când creați un fișier PDF.

  • Deschideți Safari și navigați la pagina dorită.
  • Extindeți meniul cu acțiuni suplimentare și selectați opțiunea de adăugare a marcajelor.
  • Dacă este necesar, evidențiați informațiile necesare de pe pagină. După aceea, faceți clic pe butonul ” Gata”.
  • Selectați opțiunea ” Salvați fișierul în…”.
  • Determinați locația pentru documentul PDF în aplicația Fișiere și faceți clic pe butonul “Salvare” pentru a vă confirma intenția.

Dacă salvați orice publicație electronică (carte, ziar, revistă) în format PDF, cea mai logică locație pentru aceasta nu ar fi în ” Fișiere “, ci în aplicația ” Cărți “. Algoritmul de salvare a unui document în acest caz este exact același, dar în meniul de acțiuni suplimentare trebuie să selectați ” Cărți ” în loc de ” Fișiere “.

Fiți întotdeauna informați!

Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

Lăsați un feedback

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *