Memoria cache pe iPhone. Dacă ați observat că iPhone-ul dvs. a devenit mai lent, cel mai probabil acesta a acumulat memorie cache. Situația nu este critică și este ușor de remediat. Iată ce trebuie să faceți.

Ce este memoria cache?

Sunt date ascunse pe care sistemul le stochează în cazul în care aveți nevoie de ele. De exemplu, vă conectați la Safari în fiecare zi, iar iOS își amintește fiecare mișcare a dvs. – inclusiv parolele. Atunci când Safari vă deschide mereu aceleași pagini, nu le încarcă din nou, ci le recheamă din memoria cache.

Utilitatea memoriei cache este evidentă. Dar există și un revers al medaliei. Deschideți meniul dispozitivului dvs. și vedeți câte aplicații sunt instalate acolo. Fiecare dintre ele trimite unele date în memoria cache. Atunci când sunt prea multe, fișierele încep să intre în conflict între ele și sistemul începe să funcționeze incorect.

Memoria cache pe iPhone

Cum se șterge memoria cache și datele din Safari?

Pentru a face acest lucru, accesați “Configurări”, apoi secțiunile “General” și “Stocare iPhone”. În lista de aplicații, găsiți Safari: puteți vedea câtă memorie ocupă memoria cache a browserului și ce anume o ocupă.

Puteți, de asemenea, să accesați ” Configurări ” și să găsiți fila browserului Safari în lista de mai jos. Tot ce rămâne de făcut este să faceți clic pe “Ștergeți istoricul și datele”” și să așteptați ca procedura să se încheie.

Memoria cache pe iPhone

Cum se șterge memoria cache pe iPhone în messenger?

Datele acumulate de alte aplicații pot fi șterse în același mod. Vă recomandăm să începeți cu messenger-urile populare, cum ar fi Telegram, WhatsApp, Viber. Aceste aplicații acumulează o cantitate imensă de fotografii, videoclipuri, linkuri care ocupă gigabytes din memoria dispozitivului dvs.

Din nou, mergeți la Configurări – General – Stocare iPhone. Veți vedea imediat cele mai grele aplicații, deoarece vor fi primele pe listă.

Ce altceva se poate face?

În cele mai recente versiuni de iOS, puteți recurge la un truc interesant care vă va ajuta, de asemenea, să economisiți spațiu pe smartphone. Mergeți la “Configurări” – “General” – “Stocare iPhone” și ” eliberați” acele aplicații care cântăresc mult și sunt folosite rar.

“A elibera” înseamnă să elimini temporar o aplicație de pe smartphone, lăsând intacte toate datele tale – chiar și nivelurile finalizate în jocuri. Atunci când aveți nevoie de aplicație, o puteți restabili rapid și ușor.

Memoria cache pe iPhone

De asemenea, vă puteți optimiza fotografiile. Dacă mergeți la “Configurări” – ” Poze”, veți găsi acolo funcția “Optimizare stocare”. Prin activarea comutatorului, veți da smartphone-ului dvs. comanda de a reduce dimensiunea fotografiilor de pe dispozitivul propriu-zis și de a le trimite în dimensiunea lor originală în iCloud.

După ce veți face aceste manipulări, veți elibera mult spațiu pe iPhone și veți asigura funcționarea rapidă și corectă a acestuia.

Puteți cumpăra iPhone 14 din două clicuri: plasați o comandă în magazinul online ispace.md cu livrare în orașul dvs. Sau veniți la magazinul iSpace, unde veți primi sfaturi de specialitate și ajutor la configurarea noului dvs. dispozitiv. Puteți cumpăra dispozitivul într-o singură plată sau o puteți diviza în mai multe. Vă așteptăm în iSpace!

Fiți întotdeauna informați!

Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

Lăsați un feedback

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *