Curățarea Apple Watch. Pentru ca dispozitivele dvs. să funcționeze corect pentru o perioadă lungă de timp, acestea trebuie tratate cu grijă. Pe lângă utilizarea corectă, orice produs necesită o întreținere regulată. iSpace inițiază o serie de articole despre cum să aveți grijă în mod corespunzător de dispozitivele Apple. Astăzi vom curăța ceasul inteligent Apple Watch și, în același timp, vom afla dacă acesta poate fi spălat sau nu.  

Trebuie să știți următoarele

Din moment ce ceasurile inteligente au fost concepute ca o brățară de fitness, este logic să presupunem că acestea nu se tem de contactul cu apa și transpirația. Dar, înainte de a face orice, trebuie să știți cu siguranță – Apple Watch este sau nu rezistent la apă?

Modelele Apple Watch Series 1 sunt rezistente la cantități mici de umiditate. Asta înseamnă că puteți merge la jogging în ploaie sau puteți transpira la sala de sport. Dar nu vă spălați pe mâini și nu faceți baie.

Apple Watch Series 2 și modelele ulterioare au mai multă protecție. Dezvoltatorii au implementat o funcție de blocare a apei care poate fi activată în centrul de control sau prin selectarea unui tip de antrenament (înot sau surf). Puteți să vă spălați pe mâini și să faceți duș cu ele, atâta timp cât excludeți utilizarea săpunului, șamponului, loțiunii, uleiului și a altor produse cosmetice. Este permis înotul în piscină sau în mare, cu scufundări la o adâncime mică.

Pe de altă parte, Apple Watch Ultra și Ultra II sunt rezistente la apă până la 100 de metri. Le puteți purta în timp ce înotați, faceți schi nautic (atunci când există un contact cu apa la viteză mare). Și chiar și în timpul scufundărilor la o adâncime de până la 40 de metri!

curățarea Apple Watch

Reguli generale pentru curățarea tehncii Apple

Deși dispozitivele Apple sunt fabricate din materiale diferite, există câteva reguli comune de curățarea Apple Watch.

  • În primul rând, scoateți dispozitivul din încărcător.
  • Aplicați agenți de curățare pulverizabili pe materialul pe care îl veți folosi pentru îngrijire, nu pe produsul în sine.
  • Evitați ca umezeala să pătrundă în interiorul deschiderilor produsului.
  • Utilizați numai șervețele specializate și cârpe moi, fără scame. Puneți deoparte cârpele aspre, prosoapele, inclusiv prosoapele de hârtie.
  • Mișcările trebuie să fie blânde. Nu este necesar să fiți sârguincios pentru a nu deteriora dispozitivul.
  • Este strict interzisă utilizarea surselor externe de căldură, a ultrasunetelor, a aerosolilor pulverizați, a înălbitorului, a materialelor abrazive. Bineînțeles, cu excepția cazului în care nu doriți să îndepărtați acoperirea dispozitivului împreună cu murdăria.

Important! Atunci când cumpărați șervețele pentru curățarea dispozitivului, dați preferință celor care conțin soluție de 70% de alcool izopropilic, soluție de 75% de alcool etilic. Vă recomandăm șervețelele dezinfectante Clorox.

Cum se curăță Apple Watch

Acum să începem să curățăm și să uscăm Apple Watch.

  • Opriți ceasul.
  • Deconectați-l de la încărcător.
  • Vă recomandăm să scoateți și cureaua din oțel inoxidabil sau din piele.
  • Ștergeți ușor ecranul și carcasa cu o cârpă moale, fără scame. Dacă ceasul este foarte murdar, umeziți cârpa cu puțină apă curată. Puteți ține Apple Watch sub un jet mic de apă curentă caldă timp de 15 secunde.
  • Ștergeți dispozitivul cu o cârpă moale.
  • Nu vă grăbiți să îl porniți, lăsați-l să se usuce sigur.

După cum puteți vedea, uneori, tehnologiile complexe necesită o abordare simplă.

Cum se curăță rotița Digital Crown?

Se întâmplă ca rotița Digital Crown de pe Apple Watch să devină rigidă. Mișcarea sa devine mai puțin lină, se blochează sau chiar nu se mai rotește. Acest lucru poate însemna un singur lucru: praful, murdăria sau resturile au pătruns în spațiul dintre carcasă și rotiță. Dar există o soluție ușoară.

  • Opriți Apple Watch.
  • Deconectați-l de la alimentare.
  • Țineți ceasul în apă caldă și curată timp de 10-15 secunde, “aplicând” un jet subțire direct pe Digital Crown.
  • Întoarceți și apăsați rotița.
  • Ștergeți Apple Watch cu o cârpă absorbantă, moale și fără scame, acordând atenție Coroanei Digitale și spațiului dintre aceasta și carcasa ceasului.

curățarea Apple Watch

Cum se curăță cureaua Apple Watch?

Nu numai dispozitivul dvs. are nevoie de îngrijire, ci și cureaua acestuia. Expunerea la parfumuri, produse cosmetice, uleiuri și chiar coloranți (precum blugii) va acumula în mod inevitabil depuneri pe curea în timp. Iar un accesoriu murdar nu va rezista mult timp. Ca să nu mai vorbim că strică foarte mult aspectul dispozitivului.

Dar este important să cunoașteți caracteristicile materialelor utilizate. De exemplu, curelele din oțel inoxidabil și din piele nu tolerează umezeala. A le lăsa în apă cu săpun sau a le spăla în mașina de spălat echivalează cu cumpărarea unei curele noi. Nici uscarea unei curele cu un uscător de păr, cu un aparat de încălzire sau, de exemplu, în lumina directă a soarelui nu este o soluție.

Deci, ce puteți face? Umeziți ușor o cârpă curată, moale și fără scame cu aceeași apă curată și frecați ușor brățara cu ea. Ștergeți cu o cârpă uscată și lăsați-o deoparte pentru a se usca complet.

Pentru a curăța o monobrațară, o curea sport (inclusiv Nike), puteți folosi un săpun de mână hipoalergenic blând.

De regulă, producătorul indică pe ambalaj sau pe prospectul informativ recomandări pentru îngrijire și curățarea Apple Watch.

Catalogul iSpace are o selecție excelentă de accesorii pentru Apple Watch la prețuri avantajoase. Piele, silicon, nailon, oțel inoxidabil – curele pentru toate gusturile și portofelele. Pentru a cumpăra o curea pentru Apple Watch, veniți la magazinul nostru din Chișinău sau plasați o comandă prin intermediul coșului.

Fiți întotdeauna informați!

Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

Lăsați un feedback

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *