Display-urile OLED Super Retina din iPhone sunt mândria Apple. Luminozitate și contrast de referință, reproducere precisă a culorilor, răspuns instantaneu – este o adevărată plăcere să folosești un astfel de smartphone. Pot copiile să garanteze același lucru? Să ne ocupăm de asta.

Am scris acest ghid pentru toți cei care cumpără un iPhone la mâna a doua sau de la distribuitori neautorizați. Și, de asemenea, pentru cei care au de gând să înlocuiască display-urile Super Retina sparte în service.

display Super Retina

Display-ul original al iPhone-ului: ce trebuie să știi

iPhone X, iPhone XS și iPhone XS Max au un display Super RetinaiPhone 11 Pro/Pro Max, iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro/Pro Max, iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro/ Pro Max au display-uri Super Retina XDR. Ambele module sunt proiectate conform standardelor Apple, special pentru iPhone. Pentru a le face să funcționeze împreună cât mai corect, compania ia în considerare chiar și software-ul iOS.

Un display neoriginal pentru iPhone poate fi incompatibil cu acesta sau poate reduce performanța dispozitivului. Și nu este întotdeauna posibil să o observi imediat. Uneori, “surpriza” apare după actualizările iOS care conțin actualizări pentru display.

Copia ecranului iPhone: ce poate merge prost?

Dacă centrul de service v-a instalat un display care nu este original, este posibil să aveți următoarele probleme:

  • Funcția Multi-Touch funcționează mai prost. De exemplu, ecranul nu răspunde bine la atingeri sau atingerea nu funcționează în toate zonele.
  • Senzorul de proximitate dă greș. Apoi, în timpul unei convorbiri, ecranul nu se atenuează și butoanele sunt apăsate involuntar.
  • Funcția True Tone funcționează incorect sau nu funcționează deloc.
  • Senzorul de lumină funcționează prost, ceea ce face ca culorile să pară terne și luminozitatea să fie inadecvată.
  • Nivelul maxim de luminozitate este prea mic.
  • Calibrarea culorilor nu se face corect. De exemplu, culorile apar albastre sau galbene.
  • Bateria se descarcă rapid.
  • Nu există un strat oleofob, iar ecranul în sine este fragil. Deja după câteva luni de utilizare, vă veți uita la imagine printr-un model de zgârieturi.

De aceea, diferența dintre un ecran de iPhone chinezesc și cel original este imprevizibilitatea. Este imposibil de prezis unde și când va “trage” falsul.

display Super Retina

Ce tipuri de display-uri de iPhone există?

Apple furnizează piese originale numai centrelor de service autorizate. Acestea sunt exact aceleași cu cele utilizate pe noile iPhone-uri. În vânzarea liberă puteți găsi numai piese folosite. Și aceasta nu este cea mai proastă opțiune, dacă aveți încredere în competența maestrului. Display-ul original “donator” (dacă este instalat corect) vă poate servi pentru o perioadă lungă de timp.

Mai rău, dacă display-ul este o copie chinezească. Este dificil de determinat care dintre ele este de înaltă calitate și care nu este. Nu puteți vedea certificatele producătorului și nu știți cum se va comporta modulul împreună cu iOS.

Există companii chinezești care produc copii de mai bună calitate. În ceea ce privește calitatea imaginii, acestea pot fi într-adevăr apropiate de original. Dar există posibile capcane. De exemplu, o matrice grozavă, dar nu niște cabluri deosebit de fiabile. Sau un ansamblu bun, dar nu există un strat oleofob. Trebuie să credeți cuvântul maestrului. Și să sperați că, dacă există o problemă, aceasta va ieși la iveală în timpul perioadei de garanție.

Există chiar mai multe firme care folosesc cele mai ieftine componente și ștampilează piesele literalmente pe genunchi. Astfel de display-uri sunt foarte fragile, iar sensibilitatea senzorului lasă mult de dorit. Ele pot distorsiona culorile, ducându-le spre galben sau albastru. Este aproape imposibil să folosești un smartphone sub soarele strălucitor. Iar dacă vă uitați la ecran din unghi, există un văl alb sau dungi. Și chiar și astfel de ecrane pot fi vândute sub pretextul că sunt originale sau o copie bună. Veți putea să le deosebiți dacă nu aveți cu ce să le comparați?

display Super Retina

Cum se poate distinge un ecran original de iPhone?

Din fericire, smartphone-ul însuși poate face acest lucru. Pentru a verifica autenticitatea display-ului, accesați Configurări > General > Informații. Dacă display-ul original a fost înlocuit, acest lucru se va reflecta în elementul ” Istoricul pieselor și al serviciilor”.

  • Mesajul “Piesa originală Apple” înseamnă că afișajul este original și nou.
  • “Piesa de schimb necunoscută” este afișat dacă display-ul nu este original, nu funcționează corect sau a fost utilizat anterior la un alt iPhone. De asemenea, dacă instalarea a fost efectuată incorect.

Piesele de schimb și istoricul de service sunt disponibile la iPhone 11 și la modelele mai noi. Excepție fac iPhone SE din a doua și a treia generație. Trebuie să aveți instalat iOS 15.2 și o versiune ulterioară.

Aceasta este o modalitate mult mai obiectivă de a verifica dacă există probleme de luminozitate, contrast sau reproducere a culorilor decât cu ochiul liber.

Вывод

Модули дисплея для iPhone могут быть оригинальные, оригинальные, но б/у, а также копии разного качества. Все, кроме оригинальных, – это кот в мешке. Так как они не были разработаны и изготовлены в соответствии со стандартами качества Apple.

Если вы не хотите нарваться на «оригинал дисплея iPhone 7», который окажется дешевой подделкой, доверяйте профессионалам. Ведь роль играет не только качество нового модуля, но и компетенции мастера. Важно, чтобы он умел обращаться с техникой Apple и имел специальное оборудование.

display Super Retina

Fiți întotdeauna informați!

Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

Lăsați un feedback

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *