Capacitățile grafice ale MacBook-urilor sunt îmbunătățite odată cu lansarea fiecărui nou set de cipuri Apple Silicon. De exemplu, în seria M3, Apple a trecut la o arhitectură grafică îmbunătățită și a adăugat urmărirea hardware a razelor. În plus, GPU-ul este dotat cu funcții precum Mesh Shading și Dynamic Caching, ceea ce a îmbunătățit semnificativ arhitectura grafică integrată.

Vom analiza dacă merită să achiziționați un MacBook Pro cu cip M3 dacă obiectivul dvs. este gaming.

jocuri

Cele trei noi cipuri din familie

M3 este o serie de sisteme pe cristal cu arhitectură ARM. Aceasta include cipurile M3, M3 Pro și M3 Max. Toate sunt fabricate folosind un nou proces tehnologic de 3 nanometri (în loc de 5 nanometri anterior). Datorită acestui proces, procesorul furnizează aceeași putere ca și M1, dar consumă de două ori mai puțină energie.

MacBook Pro cu M3 este de 11 ori mai rapid decât cel mai performant Mac cu procesor Intel. Și toată această putere este disponibilă atât în timpul încărcării, cât și în modul autonom. De aceea, acesta este cel mai potrivit MacBook Pro pentru gaming.

Motorul Neural Engine cu 16 nuclee a devenit cu 60% mai rapid, iar modulul de procesare media suportă codecul AV1 (anterior: H.264, HEVC, ProRes și ProRes RAW). Suportul pentru codec permite redarea clipurilor pe YouTube și alte platforme de streaming într-un format eficient energetic.

Despre eficiența energetică, MacBook Pro cu cipuri M3 funcționează până la 22 de ore fără a fi nevoie de încărcare. Acesta reprezintă cel mai lung timp de autonomie în istoria Mac!

Laptopul Apple pentru gaming: Care este diferența între cipuri

M3 este cipul de bază în această familie. Procesorul central include 8 nuclee, dintre care 4 sunt productive și 4 sunt eficiente energetic. Procesorul grafic are 10 nuclee și acestea sunt cu 20% mai rapide decât nucleele din M2 și cu 35% mai rapide decât cele din M1. Suportă până la 24 GB de memorie unificată. Însuși cipul M3 conține 25 de miliarde de tranzistori. În comparație, M2 avea 20 de miliarde. În plus față de ecranul încorporat, se poate conecta un monitor suplimentar.

jocuri

M3 Pro este și mai puternic. CPU-ul îmbunătățit include până la 12 nuclee, GPU-ul are 18 nuclee (6 productive și 6 eficiente energetic). Comparativ cu cipul M1 Pro, procesorul central este acum cu 20% mai rapid, iar cel grafic cu 40%. Are „încorporați” 37 de miliarde de tranzistori și suportă până la 36 GB de memorie unificată. Există posibilitatea de a conecta până la două monitoare simultan.

M3 Max este cel mai puternic cip din istoria Apple Silicon. Și laptopul pe acest cip este cel mai performant MacBook pentru gaming. Sub capotă, are un CPU cu 16 nuclee (12 productive și 4 eficiente energetic). Acceleratorul grafic are 40 de nuclee (în configurația maximă), ceea ce îl face cu 50% mai rapid decât M1 Max sau cu 20% mai rapid decât M2 Max. Puteți alege până la 128 GB de memorie unificată și conecta până la 4 monitoare externe. Numărul impresionant de tranzistori este de 92 de miliarde.

jocuri

  • Cipul M3 este disponibil în MacBook Pro (14 inci) și iMac (24 inci).
  • Cipurile M3 Pro și M3 Max sunt disponibile doar în MacBook Pro (14 și 16 inci). De menționat că acestea sunt oferite într-o culoare exclusivă Space Black, cu un strat anodizat special pentru a rezista la amprente.

Arhitectura îmbunătățită a graficii integrate

Pentru prima dată în procesoarele Apple Silicon, sunt introduse noi tehnologii – Ray Tracing și Mesh Shading. Datorită lor, utilizarea MacBook-ului pentru gaming este deosebit de plăcută.

Urmărirea hardware a razelor permite desenarea umbrelor și a reflexiilor realiste în jocuri cu cea mai mică încărcare. Tehnologia de Mesh Shading este necesară pentru transferul sarcinilor de pe procesorul central pe cel grafic. Aceasta permite procesarea mai rapidă a detaliilor fine, a obiectelor și crearea de scene complexe în grafica 3D.

Dynamic Caching este o altă inovație a cipurilor M3. Tehnologia de caching dinamic a devenit nucleul central al noii arhitecturi grafice. Analizează în timp real încărcarea procesorului și alocă exact cantitatea de memorie necesară pentru a îndeplini o anumită sarcină. Pe scurt, Dynamic Caching îmbunătățește capacitățile nucleului grafic și asigură îmbunătățiri calitative în jocuri.

Inovații pentru gameri în macOS Sonoma

Apple dezvoltă atât hardware-ul, cât și software-ul pentru MacBook. De aceea, acestea funcționează în armonie și își dezvăluie potențialul reciproc. În noul macOS există un mod special de jocuri, care acordă cea mai înaltă prioritate accesului la CPU și GPU pentru joc și reduce resursele lor pentru sarcinile de fundal. Acest lucru asigură o frecvență a cadrelor stabilă pentru o imagine fluidă. În plus, reduce întârzierea la intrare și sunet atunci când utilizați accesorii fără fir, cum ar fi gamepad-urile și căștile.

Un alt motiv pentru a achiziționa un MacBook pentru jocuri este utilitarul Game Porting Toolkit. Cu ajutorul său, dezvoltatorii pot porta jocuri de pe Windows pe macOS cu eforturi minime. De exemplu, instrumentul permite transformarea DirectX 12 în Metal 3. Desigur, gameri au folosit anterior CrossOver și Wine pentru a migra jocuri pe platforma Apple. Dar acum, macOS dispune de instrumente încorporate similare, iar unele jocuri pentru Windows rulează pe Mac fără a fi necesare modificări de cod.

Merită să cumpărați un MacBook pentru jocuri?

Da, deoarece datorită arhitecturii grafice îmbunătățite a cipului M3, Mac-urile sunt potrivite chiar și pentru jocurile solicitante. Și cu atât mai mult dacă planificați să utilizați laptopul nu doar pentru jocuri, ci și pentru lucru: din punct de vedere al performanței, aceste mașini sunt practic fără rival.

La potențialul grafic se adaugă Display-ul Liquid Retina XDR cu diagonala de 14 sau 16 inci, sistemul audio cu 6 difuzoare, un sistem de 3 microfoane de calitate de studio, trackpad cu suport pentru gesturi și o carcasă de aluminiu rezistentă la uzură.

De aceea, acesta nu este doar un MacBook puternic pentru jocuri, ci și pentru viața în general.

jocuri

Trage MacBook jocurile?

Orice joc adaptat pentru macOS va rula fluent pe MacBook Pro M3. Dota 2, Shadow of the Tomb Raider, Myst, Baldur’s Gate 3, Lies of P, Death Stranding Director’s Cut, precum și jocuri de pe Steam – cipul M3 poate gestiona cu ușurință aceste jocuri. În timpul prezentării, Apple a promis că în curând vor fi disponibile pe Mac și titluri majore precum Death Stranding, World of Warcraft: Dragonflight, Resident Evil Village: Winters’ Expansion, No Man’s Sky și altele. Există motive să credem că această listă se va extinde în mod regulat, deoarece Apple atrage activ dezvoltatorii de jocuri către platforma sa.

Concluzie

Nu vom spune că MacBook Pro sunt laptopuri Apple pentru jocuri. Și compania în sine nu le poziționează ca dispozitive de jocuri. Dar dacă acum 5 ani utilizatorii erau sceptici în privința utilizării Mac pentru jocuri, acum aceasta este o trecută. Modelele actuale de MacBook sunt concepute nu numai pentru muncă, ci și pentru viața de zi cu zi. Iar jocurile fac parte integrantă din aceasta.

Achiziționați MacBook Pro cu cip M3, M3 Pro și M3 Max la iSpace. Acesta este un lanț de magazine ale reprezentantului oficial Apple în Moldova. Avem în stoc toate configurațiile și oferim posibilitatea de a comanda modele personalizate.

Dacă doriți, puteți cumpăra un MacBook Pro pentru jocuri prin sistemul Trade-in. Aceasta este o metodă în care returnați unul sau mai multe dispozitive vechi pentru a acoperi costul unui nou computer. Puteți calcula valoarea estimată a dispozitivului dvs. utilizat cu ajutorul unui calculator online.

Diferența rămasă poate fi plătită imediat sau puteți opta pentru un plan de plată în rate sau credit.

Veniți la iSpace sau cumpărați MacBook Pro M3 online cu livrare în orice punct a Moldovei!

Fiți întotdeauna informați!

Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

Lăsați un feedback

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *