Acest articol este destinat celor care se gândesc să cumpere un Apple Watch, dar nu știu de ce au nevoie de unul. De asemenea, se adresează utilizatorilor care doresc să obțină maximum de la ceasul lor.

Pentru ce este destinat Apple Watch?

Fiecare proprietar al acestui dispozitiv va avea un răspuns diferit. Ceasurile vă ajută să vă mișcați mai mult în timpul zilei și vă motivează să faceți exerciții fizice. Acestea vă permit să vă plătiți cumpărăturile cu Apple Pay fără a fi nevoie să scoateți smartphone-ul sau cardul. Dar, cel mai important, ceasurile îi fac pe oameni mai mobili. Puteți răspunde la un apel sau la un mesaj, puteți vizualiza notificările de pe rețelele de socializare, puteți verifica starea vremii – toate acestea pot fi făcute direct de la încheietura mâinii.

Acesta este un mare avantaj: Apple Watch descurajează obiceiul de a verifica constant dacă a sosit ceva nou pe telefon. Aceasta este o trăsătură comună a multor oameni moderni. Fără să ne dăm seama, ne luăm smartphone-ul de fiecare dată când ne întoarcem la birou sau îl scoatem din rucsac. Cu Apple Watch, acest obicei a dispărut, pentru că dețineți mereu controlul.

Apple Watch

Au fost scrise multe recenzii despre caracteristicile de bază ale Apple Watch. Astăzi vă vom spune care sunt cele mai utile 10 caracteristici despre care poate nu știți.

1. “Ridicați și vorbiți”.

Utilă dacă doriți să îi cereți lui Siri să facă ceva și aveți mâinile ude, murdare sau pur și simplu ocupate. Exemplu – gătiți o masă și doriți să setați cronometrul cu vocea fără să atingeți dispozitivul în sine. Pentru a face acest lucru:

  • Activați Siri pe AppleWatch: Setări > Siri.
  • Activați opțiunea ” Ridicați și vorbiți”.
  • Gata. Acum tot ce trebuie să faci este să ridicați încheietura mâinii și să începeți să vorbiți. Pentru ca opțiunea să funcționeze fără greș, ridicați încheietura mâinii mai sus decât atunci când vreți doar să vă uitați la ceas. În mod ideal, ceasul ar trebui să fie la 15 centimetri de fața dvs.

2. Telecomanda camerei. Metoda #1.

Acest truc vă permite să vă faceți o fotografie atunci când mâinile nu ajung la un smartphone. Sau dacă nu este nimeni în jur care să poată face o fotografie sau un videoclip frumos.

Telecomanda vă permite să vă controlați de la distanță iPhone-ul și suportă un temporizator pentru a activa declanșatorul. Și cea mai bună parte – pe ecranul ceasului puteți vedea imaginea care se află în vizorul camerei iPhone-ului dumneavoastră chiar în acest moment! Puteți alege din timp un unghi bun pentru filmare. Și există și un cronometru care vă ajută să coborâți mâna la timp.

Pentru a utiliza funcția:

Deschideți aplicația Cameră pe AppleWatch.
Folosind imaginea de pe ecranul ceasului, poziționați iPhone-ul așa cum doriți. De exemplu, sprijinindu-l pe ceva sau folosind un tripod.
Reglați expunerea atingând subiectul principal de pe ecranul AppleWatch.
Apăsați butonul de declanșare pentru a face fotografia. Temporizatorul implicit este setat la 3 secunde.

Apple Watch

Telecomanda camerei. Metoda #2.

Există o altă modalitate neevidentă de a utiliza “Telecomanda camerei” – pentru a realiza selfie-uri (fotografii sau videoclipuri). În acest caz, puteți folosi camera principală a iPhone-ului în locul camerei frontale – calitatea imaginii va fi mai bună. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să puneți ceasul pe smartphone înainte de a începe să filmați. Și vă veți vedea în vizor ca într-o oglindă. Arată ciudat, dar merită încercat.

Important: Atunci când utilizați Telecomanda pentru cameră, Apple Watch și iPhone trebuie să se afle în raza normală de acoperire Bluetooth. Asta înseamnă aproximativ 10 metri.

3. Înregistrator de voce

Aveți nevoie să înregistrați o conversație importantă sau doar să dictați un gând pentru a nu-l uita? Nu este nevoie să vă scoateți iPhone-ul.

Mergeți în meniul de aplicații de pe Apple Watch și deschideți recorderul vocal. Pentru a începe înregistrarea, atingeți cercul roșu din centru. Pentru a termina și a salva, atingeți-l din nou. Înregistrarea se va sincroniza cu iPhone-ul dvs. și va apărea pe smartphone.

Cel mai mare avantaj al înregistratorului vocal de pe Apple Watch este că puteți înregistra discret. Puteți minimiza aplicația și deschide ecranul principal. Sau apăsați pe ecran pentru a opri ceasul.

De asemenea, îl puteți utiliza pentru a înregistra o conversație telefonică pe iPhone. Rețineți însă că există dispoziții legale care limitează utilizarea înregistrării.

Apple Watch

4. Gestionați-vă căștile AirPods

Cu ajutorul Apple Watch, îi poți cere lui Siri să activeze anularea zgomotului sau modul transparent la căști. Însă, pentru a face acest lucru, acestea trebuie să fie conectate la iPhone și la Apple Watch.

  • Pune-ți căștile AirPods.
  • Pe Apple Watch, accesați Configurări > Bluetooth.
  • În secțiunea dispozitiv, conectați-vă căștile AirPods.

Va trebui apoi să activați Siri pe Apple Watch și să rostiți o solicitare.

5. Fișa de copiat

De fapt, iSpace nu este de acord cu trișatul. Dar ar trebui să știți: Apple Watch poate fi folosit ca foaie de copiat. Pentru a face acest lucru:

Folosiți iPhone-ul pentru a face o fotografie a textului sau faceți un screen la indicația din browser.
Adăugați aceste fotografii în albumul Favorite de pe smartphone.
Deschideți fotografia în aplicația Fotografii de pe Apple Watch. Folosește rotița Digital Crown pentru a mări imaginea.

Sugestie: când faceți o fotografie a paginii, activați filtrul Noir din meniul aparatului foto. Acest lucru va crește contrastul textului.

Apple Watch

6. Găsește iPhone

O funcție utilă în cazul în care ați ieșit deja din casă și nu vă amintiți unde se află iPhone-ul: în rucsacul din spate sau lăsat acasă, pe canapea.

Cel mai simplu mod de a afla este să apăsați pe butonul lateral și apoi apăsați pe funcția ” Găsire iPhone”. Smartphone-ul va emite imediat un tril puternic, iar dacă apăsați acest buton, se va activa și blițul iPhone-ului.

7. Lanterna

O situație cunoscută de toată lumea: trebuie să deschideți o ușă pe un coridor întunecat. Sau să vă găsiți cheile la fundul rucsacului. Pentru a ilumina gaura cheii sau conținutul genții, apăsați butonul lateral al Apple Watch. Și apoi selectați pictograma lanternă din Centrul de control.

Ecranul va fi inundat de o lumină albă strălucitoare. Iar atunci când întoarceți ceasul spre dvs. lumina se diminuează, iar când îl îndepărtați, aceasta se aprinde din nou puternic.

Puteți comuta între moduri prin glisări orizontale. Sunt doar 3 moduri:

  • Standard.
  • Straboscop (lumină luminoasă pulsatorie). Potrivit pentru atenție maximă – de exemplu, în timpul unei plimbări cu bicicleta de seară.
  • Culoare roșie. Vă permite să iluminați un spațiu fără a deranja pe nimeni.

Apple Watch

8. Spălarea mâinilor

Minim 20 de secunde – acesta este timpul necesar pentru a vă spăla mâinile cu apă și săpun pentru a distruge germenii periculoși, inclusiv COVID-19.

Apple Watch recunoaște momentul în care începeți să vă spălați pe mâini și pornește automat un cronometru de 20 de secunde. Nu puteți trișa: dacă vă opriți în timpul procesului, ceasul va întrerupe și numărătoarea inversă. Iar când ai terminat, Apple Watch îți va da un like cu săpun. Un mod interesant de a începe un obicei sănătos!

Pentru a activa funcția:

Pe ceas, deschideți Settings (Setări) și derulați până la Hand Washing (Spălare manuală). Activați funcția.
Pe iPhone, în aplicația Watch, deschideți fila “My Watch” (Ceasul meu). Selectați “Handwashing” din listă și activați opțiunea “Handwashing Timer” (Cronometru pentru spălarea mâinilor).

9. Modul de ceas de lângă pat

Această funcție este convenabilă pentru cei care nu se simt confortabil să doarmă cu un ceas. Și, de asemenea, în cazul în care vă încărcați dispozitivul lângă pat.

Dacă puneți Apple Watch la încărcat și îl rotiți pe orizontală, ceasul va trece în modul ceas de birou. La început, cifrele se vor aprinde în verde, iar după 10 secunde afișajul se va stinge: este activat modul sleep. Pentru a vedea din nou ora, loviți ușor o suprafață din apropierea ceasului, cum ar fi o masă sau o noptieră.

Modul de noapte suportă o funcție de ceas de alarmă. La ora stabilită, aceasta se va declanșa, iar textul de pe ecran se va aprinde în galben. Pentru a dezactiva ceasul de alarmă, trebuie să apăsați butonul lateral. Și pentru a o amâna cu 9 minute – pe roata Digital Crown.

Pentru a porni funcția, accesați aplicația Watch> “Setări principale” și apoi activați “Mod de noapte”.

10. Gestionarea mijloacelor media

Imaginați-vă că vă plimbați pe stradă și ascultați muzică la căști. Vreți să măriți volumul, dar telefonul se află în rucsac sau undeva în buzunare. Cu Apple Watch, nu trebuie să vă întindeți după el.

Atunci când ascultați muzică sau videoclipuri YouTube pe iPhone, aplicația Performed se lansează automat pe Apple Watch. Poți modifica volumul (cu ajutorul rotiței Digital Crown), poți schimba melodiile, pune pauză și derula înapoi.

De asemenea, puteți utiliza Apple Watch ca telecomandă pentru Apple TV.

Care este concluzia?

Dacă vă iubiți iPhone-ul, vă veți iubi Apple Watch-ul. La urma urmei, ele funcționează împreună cât se poate de bine, extinzând și completând funcționalitatea celuilalt. Principalul lucru este să le personalizați imediat, astfel încât să primiți doar notificările importante și să nu fiți distras de funcții inutile. Nu va dura mult timp până când vă veți întreba cum ați reușit să vă descurcați fără ele.

Cumpărați Apple Watch cu garanție oficială din magazinele iSpace. În catalog puteți alege orice model actual: Apple Watch Series 8, 9, SE 2, precum și Apple Watch Ultra sau Ultra 2.

Fiți întotdeauna informați!

Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

Lăsați un feedback

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *