Uneori trebuie a încărca iPhone-ul cât mai repede posibil. Din fericire, există multe modalități de a accelera procesul. Să aruncăm o privire la cele mai eficiente.

Încărcați-vă iPhone-ul cu un încărcător de mare putere

Prin portul USB de pe laptop va dura o veșnicie pentru a vă încărca iPhone-ul. De aceea, cel mai bine este să îl conectați la rețeaua electrică.

Majoritatea modelelor de iPhone lansate înainte de iPhone 11 au venit cu un adaptor de alimentare de 5W. Dacă aveți un dispozitiv mai vechi și mai aveți un iPad sau un Mac, puteți folosi încărcătorul din setul lor. De exemplu, cu un încărcător de 12W pentru tablete, vă puteți încărca iPhone-ul cu 33% mai repede.

Dispozitivele mai noi sunt compatibile cu încărcătoarele de 20W de la Apple, ceea ce face deja încărcarea mai rapidă.

Nu este recomandat să cumpărați adaptoare de alimentare necertificate – poate fi periculos atât pentru smartphone-ul dvs. cât și pentru dvs.

încărca iPhone-ul

Profitați de funcția de încărcare rapidă

Smartphone-urile mai mici decât iPhone 8 acceptă încărcarea rapidă. Aceasta vă permite să vă încărcați dispozitivul de la 0 la 50% în doar 30 de minute. Cu toate acestea, încărcătorul nu este disponibil în mod standard.

În plus față de noul adaptor, va trebui să cumpărați și un cablu USB-C la Lightning. Apple are propria soluție de 20-30W. Produse similare sunt oferite de alte companii – de exemplu, Anker.

Încărcarea wireless nu este bună atunci când vă grăbiți

Un încărcător wireless este convenabil, dar este foarte lent. Așadar, dacă aveți nevoie să vă încărcați rapid iPhone-ul, uitați de el.

Încărcarea magnetică MagSafe Magnetic Charging de la Apple este singura opțiune de încărcare wireless pe care nu ar trebui să o excludeți în această situație. Sistemul se adaptează la condiții, optimizând și accelerând procesul de încărcare a iPhone-ului cu o putere maximă de până la 15 W.

Opriți-vă smartphone-ul

  1. Accesați ” Setări”, apoi secțiunea “General”, unde butonul “Oprire” se află chiar în partea de jos.
  2. Alternativ, apăsați o combinație de taste în funcție de modelul de iPhone. La iPhone 14, iPhone 13, iPhone 12, iPhone 11, iPhone X, trebuie să țineți apăsat butonul de volum în sus sau în jos și butonul lateral de pornire până când pe ecran apare glisorul “Glisare pentru oprire”. La iPhone SE, iPhone 8, iPhone 7, iPhone 6, țineți apăsat doar butonul lateral de pornire.

Treceți iPhone în ” Modul avion”

Activarea acestui mod dezactivează unele funcții care consumă destul de activ bateria. Acest mod dezactivează telefonia mobilă, Wi-Fi și, prin urmare, notificările de la aplicațiile care rulează pe internet. Acest lucru vă va permite să vă încărcați dispozitivul mult mai repede.

încărca iPhone-ul

Nu vă folosiți iPhone-ul în timp ce se încarcă

Probabil că ați auzit de această recomandare, dar este puțin probabil să o fi urmat. Abțineți-vă să citiți și să trimiteți mesaje, să vizionați videoclipuri, să răsfoiți feed-ul Instagram sau să ascultați muzică. Lasă-ți dispozitivul în pace cel puțin o jumătate de oră. La urma urmei, și dvs. aveți nevoie de o pauză de la tehnologie.

Cu cât este mai rece, cu atât procesul de încărcare va fi mai rapid

Nu uita că bateriile smartphone-urilor sunt mici laboratoare de chimie, iar procesul de încărcare declanșează reacții chimice speciale în ele. În timpul încărcării, bateria se încălzește singură și nu are nevoie de căldură suplimentară. La temperaturi deosebit de ridicate (peste +35 grade Celsius), este posibil ca iPhone să oprească încărcarea până când se răcește. Prin urmare, este mai bine să nu lăsați smartphone-ul să se încarce pe pervazul ferestrei pe vreme însorită sau în apropierea bateriei.

Uneori este o idee bună să vă descărcați complet bateria

Cel puțin o dată pe lună, dați-i iPhone-ului dvs. o încărcare completă până la ciclul zero. În acest fel, bateria va dura mai mult și va încărca iPhone-ul mai repede.

Fiți întotdeauna informați!

Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

Lăsați un feedback

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *