Pe 27 martie, Apple a lansat o actualizare a sistemului de operare pentru iPhone – iOS 16.4. Noua versiune are o mulțime de inovații interesante pentru care merită să fie actualizată.

Noi vă spunem despre cele mai importante.

Localizarea vocii în timpul convorbirilor telefonice

iOS 16.4.

Această funcție elimină zgomotul extern în timpul apelurilor, acordând prioritate vocii dvs. Este foarte utilă atunci când vorbiți pe stradă, în mijloacele de transport sau în alte locuri zgomotoase: interlocutorul vă va auzi mai clar.

Anterior, această funcție era disponibilă doar pentru apelurile și mesagerii FaceTime. Acum este disponibilă și pentru telefoanele mobile. Pentru a activa această tehnologie, trebuie să glisați Centrul de control în timpul unui apel și să faceți clic pe câmpul Microfon > Izolare vocală.

21 de emoji noi

iOS 16.4.

Mai precis, chiar 31: unele dintre emoticoane sunt disponibile în mai multe variante. Printre acestea se numără gâsca, elanul, mâna care împinge, fața care tremură, ghimbirul, mazărea, inimioare roz, gri, albastre și alte pictograme.

Dacă trimiteți un emoji nou unui partener de conversație care nu a fost încă actualizat la versiunea 16.4, acesta va vedea un semn de întrebare în loc de emoji.

Tastatură glisantă în limbile rusă și ucraineană

iOS 16.4.

Această funcție a fost așteptată de aproape patru ani. Și acum s-a realizat: acum puteți tasta pe iPhone fără să ridicați degetul în încă două limbi: rusă și ucraineană.

Pentru a scrie un text, trebuie doar să trageți degetul de la o literă la alta: acest lucru ajută la creșterea vitezei de tastare a cuvintelor. Spațiul este plasat automat atunci când luați degetul de pe ecran. Va trebui să plasați manual semnele de punctuație.

Notificări push în Safari pe iPhone

iOS 16.4.

Această funcție vă permite să primiți alerte complete atunci când utilizați aplicații web. Acestea vor apărea direct pe ecranul principal, la fel ca în cazul altor aplicații. Dar numai dacă versiunea mobilă a site-ului este adaptată în mod special pentru PWA (o tehnologie care vă permite să instalați site-ul pe smartphone ca o aplicație).

“Push” va funcționa doar prin intermediul Safari native și cu condiția ca utilizatorul să fi adăugat o aplicație web pe ecranul principal. Pentru a face acest lucru, deschideți pagina web dorită, atingeți pictograma Partajare > Ecran principal.”

Ce altceva?

Există și alte noutăți în iOS 16.4, neobservabile la prima vedere. Printre acestea:

  • iPhone este acum capabil să găsească fotografii și videoclipuri duplicate nu numai în galeria smartphone-ului, ci și în biblioteca media iCloud partajată.
  • Videoclipurile se vor întuneca automat dacă au lumini intermitente, blițuri sau lumini stroboscopice excesiv de puternice.
  • Un ID Apple separat pentru descărcarea versiunilor beta ale software-ului. Utilizatorii obișnuiți nu vor mai putea descărca versiuni beta ale noului iOS – doar dezvoltatorii înregistrați la Apple prin intermediul Apple Developer Programme. Iar pentru toți cei care nu vor să plătească 99 de dolari pe an, vor rămâne versiunile Beta publice ale iOS.
  • Comenzile rapide ale site-urilor de pe ecranul principal se vor deschide în orice browser implicit (nu doar în Safari).
  • Există o nouă secțiune “Canale” pentru podcasturi.
  • Există o nouă aplicație pentru a asculta muzică clasică Apple Music. Aceasta nu este disponibilă pentru descărcare în unele regiuni.

Poți actualiza la iOS 16.4 pe iPhone 8 și versiunile ulterioare.

Fiți întotdeauna informați!

Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

Lăsați un feedback

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *