iPad a 9-a generație este o inovație din 2021 și cel mai popular model în gama de tablete Apple. Acum, dezvoltatorii l-au făcut și mai performant. “Frățiorul mai mic” al dispozitivului este noul iPad mini 6. Se potrivește ușor în palmă, dar și se descurcă excelent cu sarcini intensive.

Facem cunoștință cu noile produse.

iPad mini

Ce conține cutia?

Configurația ambelor iPad-uri este standard. În fiecare cutie albă se găsește tableta în sine, un adaptor de alimentare de 20W, un cablu și documentația.

iPad a 9-a generație este disponibil în două culori: Space Black și Silver. iPad Mini este disponibil în 4 nuanțe:

  • „Space Black”;
  • „Starlight”;
  • violet;
  • roz.

iPad mini

Design familiar și ergonomică bine gândită

Carcasa noii tablete iPad 10.2 este fabricată din aluminiu durabil. Din punct de vedere vizual, nu diferă deloc de iPad-ul de a 8-a generație. Grosimea este de doar 7,5 mm, diagonala display-ului – 10,2 inci. Amplasarea conectorilor, difuzoarelor și butoanelor de volum rămâne neschimbată. Greutatea a fost modificată doar ușor: noua tabletă cântărește 487 de grame. Este cu 3 grame mai ușoară decât iPad-ul de 10.2 inci din 2020.

iPad mini

iPad mini

Cu toate că nu au fost aduse inovații externe, tableta nu arată învechită sau depășită: designul minimalist plus ergonomică bine gândită sunt puțin probabil să iasă din modă.

Principalele modificări ale iPad-ului de 10.2 se referă la echiparea sa tehnică. Tableta a primit un nou procesor A13 Bionic, două camere cu funcția de focalizare automată Center Stage și alte caracteristici. Cu toate acestea, puteți citi mai multe despre “hardware” aici.

iPad mini

Pe suprafața laterală a tabletei există o suprafață de contact cu 3 puncte pentru conectarea tastaturii și a huselor Apple.

iPad a 9-a generație este cel mai accesibil model din gama actuală de tablete Apple. Dezvoltatorii nu au schimbat aspectul său exterior, dar au îmbunătățit capacitățile tehnice ale tabletei. Se descurcă excelent cu sarcinile zilnice, este potrivit pentru divertisment, învățare, lucru și creație. Prin urmare, acest iPad este o alegere excelentă dacă doriți să treceți la un dispozitiv Apple sau să vă actualizați tableta veche.

iPad mini

Cel mai mare redesign din întreaga istorie a gamei

iPad Mini 6 a suferit schimbări semnificative atât în interior, cât și în exterior. Vizual, acum seamănă cu iPad Air din 2020, dar într-o carcasă mai mică. Butonul “Home” a dispărut, iar marginile au devenit mai subțiri. Muchiile au fost ascuțite, ceea ce face ca tableta să se potrivească mai bine în mână, nefiind alunecoasă precum modelele anterioare.

De asemenea, iPad Mini 6 a renunțat la portul audio de 3,5 mm, iar Touch ID a fost mutat din rama în butonul de blocare – exact ca în cazul modelului Air. Difuzoarele stereo se află acum sus și jos. Butoanele de volum au fost mutate în partea superioară. Aceasta este o schimbare necesară: acum, pe partea dreaptă, se atașează Apple Pencil, iar marginea stângă este rezervată pentru husa Smart Folio.

iPad mini

Greutatea noului iPad Mini este doar 297 de grame. De aceea, este ușor de ținut cu o singură mână și de jucat în mișcare: datorită greutății reduse, mâinile aproape că nu obosesc.

Ecranul – mai mare, marginile – mai subțiri

În noul model, Apple a renunțat la butonul “Home” și a redus marginile. Acest lucru a permis mărirea diagonalei ecranului la 8,2 inci (față de 7,9 inci anterior). În comparație cu predecesorul său, iPad Mini 6 are un aspect mai alungit. Raportul său de aspect este 3:2, față de 4:3 cât era înainte.

iPad mini

Mai multe detalii despre ceea ce poate face iPad mini 6 puteți afla aici.

În locul portului Lightning, a apărut un port USB-C universal

În schimbul portului Lightning, a apărut un port USB-C – fiind unul mai universal, mai versatil în cadrul ecosistemului Apple. Acum puteți încărca iPad-ul cu un încărcător de MacBook. De asemenea, puteți utiliza iPad-ul ca powerbank pentru iPhone sau Apple Watch: trebuie doar să le conectați la tabletă.

iPad mini

Care iPad să cumpărați în 2021?

Ambele tablete se descurcă bine cu filmele, rețelele sociale, jocurile și alte bucurii umane. Prin urmare, alegeți în funcție de locul unde le veți utiliza. iPad-ul de a 9-a generație este un dispozitiv de bază, potrivit pentru utilizarea acasă. Un ecran mare face vizionarea conținutului mai confortabilă, dar ocupă mult spațiu. Din cauza dimensiunilor sale, atrage atenția, de exemplu, în transport.

Dacă doriți o tabletă compactă, alegeți iPad Mini 6. Este mai mare decât un smartphone, așa că este confortabil și pentru jocuri și navigare pe internet. În același timp, mini este indispensabil în călătorii, plimbări și, de asemenea, în timpul studiilor.

Cat costa?

Cumpărați tabletele Apple cu garanție oficială în magazinul iSpace. Costul iPad-ului de a 9-a generație începe de la 7 799 MDL. Prețul pentru iPad Mini 6 începe de la 12 090 MDL.

La iSpace puteți achiziționa orice dispozitiv în regim de trade-in. Pentru asta, trebuie să aduceți în magazin dispozitivul Apple vechi (nu neapărat o tabletă) și să primiți un avantaj suplimentar la achiziționarea unuia nou. Puteți calcula suma aproximativă cu ajutorul unui calculator online. Suma rămasă o puteți plăti cu cardul, în numerar, sau să solicitați o plată în rate sau un credit.

Fiți întotdeauna informați!

Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

Lăsați un feedback

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *