iPhone 13 Pro – Lumea prinde din nou viață. Restricțiile pandemice se atenuează, iar străzile, magazinele, cinematografele și restaurantele se aglomerează, în sfârșit, de oameni. Unii oameni își planifică deja vacanța de vară, care cu siguranță va aduce multe amintiri și imagini fericite.

Însoțitorul perfect pentru viitoarea călătorie este iPhone 13 Pro. Este rezistent și gata să vă însoțească peste tot, cunoaște cele mai bune unghiuri pentru fotografiile dvs. și este pregătit pentru orice aventură – chiar și pentru o baie neplanificată în piscină. Favoritul publicului a primit camere revoluționare, cu un arsenal impresionant de funcții și moduri avansate. Astăzi vă vom vorbi despre ele și vă vom învăța cum să le folosiți.

Sistemul de camere foto din noul iPhone 13 Pro devine pentru mulți utilizatori aproape un factor decisiv în alegerea unui smartphone. Acesta a primit un upgrade semnificativ atât la nivel hardware, cât și software. Lentilele au crescut și ele: matricile cu cei mai mari pixeli din istoria iPhone captează de două ori mai multă lumină decât dispozitivele din generațiile anterioare. Asta înseamnă că și calitatea finală a imaginii este mai bună, perfectă atât pentru fotografii, cât și pentru clipuri video.

Modul «Efect Cinema»

Această funcție este o noutate de profil înalt și este disponibilă doar în ultima generație de smartphone-uri iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max. Fără a intra în termeni complicați, modul Cinema Effect estompează fundalul din videoclip ca în fotografiile portret. Funcția recunoaște nu numai persoanele din cadru, ci și animalele, păsările și chiar și obiectele nu deosebit de mari. Iar focalizarea poate fi mutată fără probleme de la un obiect la altul – acest lucru va face ca videoclipurile dvs. să arate ca niște filme reale.

Dacă nu folosiți un stabilizator atunci când filmați, tremurul mâinii este inevitabil. Din această cauză, focalizarea “cade” adesea. Dar o puteți “recupera” în timpul procesării: da, nu vă înșelați, videoclipurile pot fi editate la fel ca fotografiile! Intensitatea adâncimii se schimbă, de asemenea,.

Pentru a o activa, mergeți la aplicația Camera și selectați modul Cinema Effect din partea de jos.

În concluzie, veți avea o adevărată cameră PRO în buzunar. Chiar și cel mai necomplicat videoclip se va transforma instantaneu și va arăta ca și cum ar fi fost filmat cu o cameră profesională. Imaginați-vă doar ce filme spectaculoase veți filma despre viața dvs.

iPhone 13 Pro

Modul Apple ProRes

Pe iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max, puteți utiliza camera pentru a filma și edita videoclipuri în modul Apple ProRes. Puteți crea clipuri video la o rezoluție de până la 4K, cu culori clare, detalii fine și date necomprimate. Totuși, fiți pregătiți ca aceste videoclipuri să umple rapid memoria smartphone-ului dvs. din cauza greutății lor mari.

Formatul Apple ProRes este disponibil pe toate camerele, inclusiv pe cea frontală. Dar nu este acceptat în modurile Cinema Effect, Timelapse și video cu mișcare lentă.

Pentru a configura Apple ProRes, deschideți «Configurări» – «Cameră» – «Formate» și activați opțiunea Apple ProRes. Acum, când deschideți aplicația Camera, veți vedea un buton pentru a activa și dezactiva acest format.

Funcția QuickTake

Este ceea ce așteptau toți utilizatorii! Amintiți-vă cât de des ați fost împărțit între a face fotografii și a filma. Momentul este irepetabil și doriți să îl capturați în formate diferite.

Cu QuickTake, nu mai este nevoie să treceți de la un mod la altul. Puteți seta camera să înregistreze un videoclip și, în timp ce filmați, atingeți cercul alb din dreapta jos și veți găsi fotografia în galerie împreună cu videoclipul. Invers, puteți fi în modul foto, dar țineți apăsat butonul de captură pentru a obține un videoclip – la fel ca în Instagram, când filmați Stories.

iPhone 13 Pro

Timelapse

Nu vă vom surprinde cu această funcție, ea nu este nouă și a fost introdusă în 2014. Dar merită cu siguranță să fie menționată.

Pe scurt, Timelapse creează un videoclip scurt (de obicei, nu mai mult de 40-60 de secunde). În același timp, filmarea în sine poate dura câteva minute sau chiar ore. Imaginați-vă cât de spectaculos puteți filma un apus de soare pe plajă, un tur al apartamentului dvs. sau pur și simplu să arătați cât de ocupată este ziua dvs.!

Pentru a realiza un astfel de videoclip, accesați aplicația Camera, treceți la modul Timelapse și începeți înregistrarea. Când ați terminat, acesta va apărea în galeria dvs.

Modul Portret

Atunci când vă aflați într-un loc frumos, primul lucru pe care doriți să îl faceți este să vă faceți un portret sau să faceți un portret al dvs. sau al unei persoane dragi. iPhone are un mod special care mapează adâncimea de câmp, focalizează subiectul și estompează fundalul. Această focalizare a devenit disponibilă pentru prima dată pe iPhone 7 Plus. Iar înainte, portretele puteau fi realizate doar cu aparate foto grele cu cadru complet, cu care este mai puțin comod să te deplasezi.

iPhone 13 Pro produce fotografii bogate în detalii. Trebuie doar să deschideți aplicația Camera, să glisați spre stânga și să selectați Portret. Ecranul vă va solicita să ajustați adâncimea câmpului și iluminarea, să activați blițul și temporizatorul, precum și filtrele de corecție a culorilor.

Totul este foarte simplu, chiar și un începător va reuși să realizeze o fotografie frumoasă. Și dacă nu este nimeni care să vă fotografieze pe fundalul unui peisaj urban frumos, faceți selfie-uri: în modul Portret, apăsați butonul de comutare a camerei frontale.

iPhone 13 Pro

Fotografia din stânga a fost realizată în modul Portret, iar cea din dreapta a fost realizată cu obiectivul principal cu unghi larg.

Nu trebuie neapărat să fotografiați doar persoane în modul portret. Fotografia din stânga a fost făcută în acest mod.

Modul Apple ProRAW

Pentru a face cea mai bună fotografie posibilă, veți avea nevoie de artilerie grea sub forma funcției ProRAW de la Apple. Aceasta este concepută special pentru cei care vor să poată face o procesare profundă și detaliată. Veți obține o imagine brută, dar veți obține mai mult decât un JPEG sau HEIC standard.

Pentru fotografierea în condiții dificile, acesta este formatul ideal. Dar dacă nu intenționați să petreceți timp cu procesarea și sunteți în general mulțumit de calitatea fotografiilor în formatul obișnuit, este mai bine să nu activați Apple ProRAW. Fiecare fotografie cântărește de aproximativ 10 ori mai mult decât o fotografie standard de pe iPhone, ceea ce înseamnă că memoria smartphone-ului se va umple rapid.

Puteți citi o analiză detaliată a formatului Apple ProRAW la acest link. Dacă sunteți un fotograf sau un blogger care creează în mod profesionist conținut pentru proiectul dvs., cu siguranță veți găsi acest articol util și interesant.

iPhone 13 Pro

Modul de noapte

În majoritatea smartphone-urilor, trebuie să activați separat modul de noapte. Dar în cazul iPhone, nu trebuie să vă deranjați cu asta, funcționează automat. Dacă aparatul foto captează lumină insuficientă, acesta activează singur această funcție. Dacă doriți să o dezactivați, atingeți butonul “Stop” de sub cursor.

În iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max, iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max, Night Mode funcționează și pentru selfie-uri, videoclipuri Timelapse și Portrait. În iPhone 13 și iPhone 13 Pro Max, toate camerele – ultraangular, unghi larg, teleobiectiv și camera frontală – îl acceptă.

Apropo, prindeți un sfat excelent: pentru fotografierea în condiții de lumină slabă, folosiți un trepied sau cel puțin găsiți un punct de sprijin pentru a nu vă mișca și a nu estompa cadrul.

Viteza de declanșare (timpul de care are nevoie aparatul foto pentru a capta o imagine) este setată automat, dar puteți experimenta și o puteți seta singur. Libertate totală.

iPhone 13 Pro

Fotografiile de noapte chiar arată ca niște fotografii de noapte acum. La modelele din generația anterioară, sistemul ilumina excesiv imaginea.

Stiluri foto

Pentru prezentarea iPhone 13, Apple a dezvoltat, de asemenea, filtre interesante, care se numesc “Stiluri fotografice”. Trucul lor constă în capacitatea de a schimba culoarea și contrastul fotografiei, lăsând obiectele naturale.

În total, există cinci dintre ele. Modul “Standard” nu face nimic la fotografie. “Contrastul saturat” este ideal pentru fotografierea în interior: fundalul va deveni mai întunecat, iar culorile mai saturate. “Colorat” este bun pentru scenele contrastante: de exemplu, în oraș, unde există multe clădiri întunecate, cerul și iarba strălucitoare. Stilul “Cald” este recomandat să fie folosit pentru a imita “Ora de aur”, când lumina este moale și caldă. “Rece” va face ca imaginea să fie mai rece, iar camera ca și cum ar fi sterilă.

Apropo, fiecare stil poate fi editat după bunul plac și chiar amestecat unul cu celălalt, folosind cursoarele “Hue” și “Warmth”. Numai că este necesar să țineți cont de faptul că trebuie să aplicați stilurile înainte de a apăsa butonul de declanșare, nu puteți aplica stiluri la fotografii deja create.

Modul “Colorat” este activat în stânga, iar modul “Rece” în dreapta atunci când creați o fotografie.

Funcția Macro

O altă funcție nouă este capacitatea de a realiza fotografii foarte mari. Funcția Macro vă permite să focalizați pe un obiect care se află cât mai aproape posibil de aparat – aproximativ 2 cm. Veți putea vedea obiectul în cele mai mici detalii, fără pierderi de calitate. Astfel de fotografii vor fi o modalitate excelentă de a vă diversifica arhiva personală!

În plus, funcția “Macro” poate fi utilizată de specialiștii care creează conținut vizual pentru blogurile lor. De exemplu, un designer poate folosi fotografii macro pentru a arăta textura sau culoarea țesăturii, un make-up artist poate arăta textura produselor cosmetice sau densitatea tonurilor în machiaj, iar un naturalist poate surprinde picăturile de ploaie, puful care zboară în aer sau o lăcustă pe umăr.

Pentru a personaliza această funcție, accesați meniul Configurări. Selectați secțiunea “Camera” și activați funcția “Macro Control”. Acum, comutatorul cu pictograma unei flori se va afla chiar în fereastra de lucru din aplicația “Camera” în modul de cameră ultraangulară. Atingeți-l și imaginea va fi triplată în mărime.

iPhone 13 Pro

Fotografia din stânga a fost realizată în modul macro, în timp ce cea din dreapta a fost realizată în modul normal pe camera principală cu unghi larg.

CITEȘTE ȘI:

Formatul Apple ProRaw pentru iPhone este un atu al fotografilor

Sticla de protecție WhiteStone – o pernă de siguranță pentru dispozitivul tău

Fiți întotdeauna informați!

Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

Lăsați un feedback

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *