Cel mai bun mod de a gândi, de a concepe, și de a realiza obiectivele este de a avea la îndemână o tehnologie de încredere. Astăzi vorbim despre iMac M1 – un computer personal de birou pentru cei care au nevoie de un loc de muncă perfect.

Un set complet pentru muncă: un ecran mare, tastatură, mouse

M1 iMac

iMac este o soluție salvatoare pentru proprietarii de apartamente mici și pentru cei care urăsc dezordinea de pe birou. Datorită dimensiunilor sale compacte, computerul vă permite să organizați un loc de muncă complet oriunde – chiar și pe o măsuță de cafea minusculă. Iar ecranul mare vă permite să lucrați confortabil în programe cu multe elemente și butoane. Acesta este un plus pentru multimedia: vizualizarea oricărui conținut va oferi mult mai multă plăcere decât pe un ecran mic de laptop.

Un alt avantaj al iMac-ului este reprezentat de mouse și tastatură. Nu trebuie să le cumpărați, pentru că sunt deja incluse. Tastatura Magic Keyboard fără fir, cu funcții integrate, simplifică multe activități zilnice: schimbarea aspectului limbii, introducerea de emoji, blocarea iMac-ului și multe altele. Puteți face totul printr-o simplă apăsare a tastelor. Iar mouse-ul Magic Mouse cu suport pentru gesturi multitouch vă permite să navigați între paginile web și să parcurgeți documentele cu o simplă glisare.

Cip de performanță – nu va trebui să vă gândiți la upgrade timp de cel puțin 5 ani 

Cum să alegeți un computer pentru a studia, astfel încât să reziste mulți ani de acum încolo? Cumpărați un dispozitiv bazat pe cipul M1, care reprezintă viitorul tehnologiei calculatoarelor.

M1 este un “system-on-chip” (SoC). Adică atunci când pe o bucată mică de siliciu se află procesoarele centrale și grafice, memoria RAM, sistemul I/O, neuroprocesorul și multe alte componente. În același timp, cipul în sine este realizat în conformitate cu procesul de 5 nanometri, iar pe el se află în total 16 miliarde de tranzistori!

De fapt, M1 este un computer într-un computer, creat pe arhitectura ARM, care ne este deja cunoscută de pe iPhone și iPad. Așadar, veți putea deschide aplicații pentru acestea direct pe iMac.

M1 iMac

Procesorul cu 8 nuclee al cipului M1 utilizează cele mai rapide nuclee de calcul din toate cipurile cu consum redus de energie. Iar GPU-ul cu 8 nuclee (7 nuclee în versiunea de bază) este cel mai rapid dintre GPU-urile integrate pentru computerele personale. Adăugați la această eficiență ridicată a cipului, o arhitectură de memorie combinată și motorul neural Apple cu 16 nuclee. De aceea, noul iMac M1 este vizibil mai puternic decât predecesorul său, iMac-ul standard de 21,5 inci:

  • Puterea CPU a crescut cu până la 85%. Puteți exporta mai rapid proiecte video din iMovie, puteți lucra cu ușurință cu imagini uriașe de 100 de megapixeli în Lightroom. Iar compilarea de cod nou în Xcode este mult mai rapidă decât înainte.
  • Procesarea grafică este acum de până la 2 ori mai rapidă – de exemplu, în Affinity Photo și Photoshop. Puteți edita imagini în timp real și aplica filtre complexe – rezultatul va fi afișat aproape instantaneu. Puteți edita până la cinci fluxuri video 4K sau un singur flux video 8K în Final Cut Pro fără a pierde niciun cadru.
  • Viteze de învățare automată de până la 3 ori mai rapide în aplicațiile care utilizează motorul neural cu 16 nuclee integrat în cipul M1.

Datorită puterii lui M1 și a macOS-ului special conceput pentru acesta, computerul iese instantaneu din modul de veghe. Sarcinile cotidiene și profesionale de complexitate moderată se execută rapid și fără probleme. Iar aplicațiile se lansează cu o viteză uimitoare. Chiar dacă deschideți sute de file în Safari și lansați mai multe aplicații “grele” deodată.

Un ecran de referință pentru o muncă și o relaxare confortabile

Mulți oameni subestimează importanța display-ului atunci când aleg un computer. Și asta luând în considerare faptul că acesta este ceea ce vor privi pe tot parcursul activității lor.

iMac” 24 dispune de un display Retina cu o rezoluție de 4480×2520 pixeli – cel mai bun dintre toate Mac-urile. Calitatea culorilor este de un miliard de culori, iar luminozitatea este de 500 cd/m². Aceasta este mai mare decât majoritatea monitoarelor de pe piață.

Cu o densitate a pixelilor de 218 pixeli pe inci, chiar și atunci când vă apropiați și faceți zoom cât mai mult posibil, nu veți putea distinge nici măcar un pixel. O gamă largă de culori (P3) asigură o reproducere realistă a culorilor. Fără glumă: pe acest ecran, textul pare clar, iar imaginile sunt detaliate și vii. Vă puteți imagina cât de minunat este atunci când vă uitați la filme sau jucați jocuri? Stratul special anti-reflexie al ecranului vă permite să lucrați confortabil chiar dacă stați cu spatele la soare.

Vederea este punctul slab al studenților moderni: aceștia se uită constant la ecranele gadgeturilor. Pentru a reduce la minimum presiunea asupra ochilor pe care o provoacă statul la calculator ore în șir, Apple a încorporat tehnologia True Tone în iMac-uri. Aceasta ajustează temperatura de culoare a ecranului în funcție de lumina ambientală, ceea ce face ca culorile să pară mai naturale.

Cameră foto și microfoane excelente – pentru a arăta bine și a vorbi bine în timpul lecțiilor la distanță.  

M1 iMac

În urmă cu cinci ani, “învățământul la distanță” era ceva fantastic. Astăzi, fiecare a doua persoană are un exemplu personal: cursuri online, cursuri cu un meditator, lecții teoretice la o școală auto pe Zoom. Formarea personală online este, de asemenea, populară. Și asta ca să nu mai vorbim de clasicul “la distanță” în școli și universități!

Apple își dă seama că tendința de a învăța online va rămâne cu noi pentru o perioadă lungă de timp. De aceea, și-a echipat computerele cu o cameră bună și microfoane sensibile. Astfel încât să arătăm la fel de bine online ca și offline. Și, în unele cazuri, chiar mai bine.

Apple M1 iMac are încorporată o cameră FaceTime HD 1080p. Aceasta face fotografii excelente chiar și în condiții de lumină slabă. În plus, imaginea este îmbunătățită de sistemul Neural Engine și de procesorul de semnal din cipul M1. Acestea ajustează automat expunerea, adâncimea de câmp și elimină zgomotul. Un alt avantaj al iMac-ului provine din designul său. Camera din monobloc se află la nivelul feței și vă surprinde dintr-un unghi favorabil. Spre deosebire de camera din laptopuri.

Fie că faceți lecții online, vorbiți cu prietenii sau lucrați cu muzică, un microfon clar este util peste tot. iMac M1 are un sistem de 3 microfoane de studio. Acesta reduce distorsiunea sunetului și zgomotul de fond. De asemenea, elimină ecoul. Astfel, vă puteți auzi partenerii de conversație ca și cum ar fi chiar lângă dvs.

Nu trebuie să cumpărați software-ul de bază: acesta este deja instalat pe computerul dvs. 

Pachetul Office, browserul, editorul video, software-ul de e-mail și calendarul sunt deja instalate pe iMac. Și nu sunt doar “de fațadă”: sunt la fel de bine gândite și utile ca și restul produselor Apple.

De exemplu, pachetul office iWork include trei programe. Pages este ideal pentru lucrul cu text, Numbers pentru realizarea de foi de calcul și Keynote pentru crearea de prezentări colorate. Toate aceste aplicații acceptă importul de fișiere din Microsoft Word, Excel și PowerPoint. Așadar, nu veți avea probleme din cauză că profesorul nu v-a putut deschide lucrarea.

Aveți nevoie de mai multă exclusivitate? Consultați iTunes U, cel mai mare catalog de materiale de studiu din lume. Peste 600.000 de cursuri, videoclipuri, cărți și alte resurse dintr-o mare varietate de discipline! Printre acestea se regăsesc un număr imens de lucrări elaborate la instituții de învățământ de top din 30 de țări. De exemplu, universitățile Stanford, Yale și Oxford. Precum și Muzeul de Artă Modernă din New York, Biblioteca Publică din New York și Biblioteca Congresului.

Arată elegant și puteți asorta culoarea după gustul dvs. 

M1 iMac

Inginerii de la Apple au făcut imposibilul atunci când au împachetat un hardware și un display puternic într-o carcasă atât de subțire. Pentru comparație, computerul este la fel de gros ca două iPhone 12 suprapuse – doar 11,5 mm!

iMac-ul este acum complet plat, fără nicio umflătură în partea din spate. Un suport complet metalic îl ridică la un nivel confortabil pentru postura dumneavoastră: nu puteți ridica computerul mai sus, dar puteți modifica unghiul de înclinare. De exemplu, dacă doriți să lucrați în picioare sau culcat.

Pentru prima dată, iMac este disponibil în 7 culori deodată:

  • galben;
  • portocaliu;
  • albastru;
  • roz;
  • mov;
  • verde;
  • argintiu.

Designul iMac-ului de pe M1 se dovedește a fi foarte elegant și ușor de recunoscut. Din față, culoarea computerului este discretă și difuză. În jurul ecranului există rame albe înguste, iar sub acesta – o “bărbie” colorată. În ea este ascunsă aproape toată “umplutura” dispozitivului. Dar suprafața din spate cu logo-ul Apple atrage imediat atenția: este strălucitoare și suculentă. De aceea, iMac M1 poate fi plasat în mijlocul camerei și nu aproape de perete, așa cum se făcea înainte. Din lateral, monoblocul este aproape invizibil (11,5 mm!) De aceea, se va integra organic în orice interior și îl va “moderniza” chiar și pe cel al bunicii tale.

Concluzii și caracteristici tehnice  

Din toate punctele de vedere, iMac este un computer bun pentru studiu.

  • Carcasa clasică cu tastatură și mouse vă permite să vă organizați locul de muncă la domiciliu. În același timp, nu aglomerează spațiul și se potrivește armonios în orice interior.
  • Cipul de înaltă performanță “trage” cu ușurință sarcini profesionale de complexitate medie. Proiectare, randare 3D, editare video, programare și multe altele – orice operațiune este efectuată cu promptitudine. Fără lentoare și erori.
  • Afișajul luminos cu unghiuri largi de vizualizare vă permite să lucrați în mod profesionist cu grafica: ideal pentru studenții creativi și pentru cei care sunt pasionați de fotografie.
  • Aplicațiile de bază preinstalate elimină necesitatea de a cumpăra software de procesare a textului, foaie de calcul și prezentare – un lucru de care orice student are nevoie
  • O cameră foto bună și microfoane sensibile – pentru a fi încrezători în timpul cursurilor online.

Există un singur lucru în neregulă cu un iMac M1: dacă un student trebuie să poarte mereu cu el un computer la școală, colegiu sau universitate. În acest caz, luați în considerare laptopul subțire și ușor MacBook Air.

M1 iMac

Cum pot alege specificațiile unui iMac 24″? 

 

 

Puteți cumpăra un computer pentru studiu de la iSpace. În magazinul nostru, iMac-urile sunt prezentate într-o vitrină deschisă: puteți privi, simți și vă puteți familiariza cu macOS. Iar consultantul nostru vă va ajuta să alegeți specificația potrivită pentru specialitatea dvs. Prețurile pentru configurația de bază pornesc de la 31 990 MDL.

Fiți întotdeauna informați!

Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

Lăsați un feedback

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *