MacBook Air M2. Această actualizare a fost așteptată de mulți. Apple a îmbunătățit ” arătosul” MacBook Air în multe privințe. “Fierul”, aspectul, camera, sunetul – aproape totul s-a îmbunătățit. Iar din 22 iulie noutatea poate fi cumpărată la Chișinău. 

Am compilat pentru dvs. o prezentare generală a celor mai semnificative inovații.

Design complet nou – pentru prima dată din 2008 încoace

 MacBook Air M2

Designul ultrabook-ului ” arătos” de la Apple nu s-a schimbat prea mult din 2008. La prezentare, Steve Jobs a făcut senzație scoțând primul MacBook Air dintr-un plic de hârtie. Încântarea oamenilor este ușor de înțeles: la acea vreme, laptopurile arătau ca niște monștri de plastic mari și grei. MacBook Air arăta futurist, cu grosimea sa de mai puțin de 2 cm și marginile sale înguste.

Iar acum, 14 ani mai târziu, Apple a reproiectat legendarul design. Dar l-a păstrat ușor și vaporos. Noul MacBook Air echipat cu M2 cântărește doar 1,24 kg. Are o grosime de 1,13 cm. Acum, întreaga carcasă are aceeași grosime, fără forma de pană. Picioarele de pe panoul inferior sunt mai înalte și ridică Mac-ul mai ferm deasupra suprafeței.

De asemenea, au fost adăugate noi culori. Acum în paletă:

  • Space Gray;
  • Argintiu;
  • Midnight;
  • Starlight (auriu deschis).

Cip M2 pentru sarcini serioase 

 MacBook Air M2

M2 este cea de-a doua generație de Apple Silicon. Cipul este fabricat cu ajutorul unui proces actualizat de 5 nanometri și conține aproximativ 20 de miliarde de tranzistori, cu 25% mai mult decât M1.

MacBook Air M2 are 8 nuclee: 4 nuclee de înaltă performanță și 4 nuclee eficiente din punct de vedere energetic. GPU-ul are 10 nuclee (8 în versiunea de bază) și suportă până la 24 GB de memorie combinată. Configurația maximă de SSD este de 2TB.

Conform asigurărilor date de Apple, procesorul din cipul M2 este cu 18% mai eficient decât cel din M1, iar GPU-ul este cu 35% mai eficient. Nucleele noului laptop pot fi utilizate la viteze de ceas mai mari datorită celor 5 nanometri îmbunătățiți.

M2 primește, de asemenea, un motor video ProRes puternic pentru codare și decodare accelerată prin hardware. Asta înseamnă că MacBook Air va putea reda mai multe fluxuri video 4K și 8K ca niciodată. De exemplu, Final Cut Pro va rula cu aproape 40% mai rapid decât MacBook Air bazat pe M1.

Display Liquid Retina îmbunătățit cu margini subțiri 

 MacBook Air M2

O altă diferență importantă a noului produs este un display mai mare. Diagonala noului ecran este de 13,6 inci, în loc de 13,3 inci ca de obicei. Și asta cu aceleași dimensiuni ale laptopului în sine! Pentru a obține acest lucru, Apple a redus ramele din jurul ecranului și a ascuns camera în ” breton “, ca la actualul iPhone sau la MacBook Pro de 14 și 16 inci.

Noutatea este echipată cu un display Liquid Retina îmbunătățit, cu o rezoluție de 2560×1664 pixeli. Luminozitatea maximă este acum de 500 de nits în loc de 400. Acest lucru este cu 25% mai luminos decât modelul anterior. Noul ecran suportă 1 miliard de culori și tehnologia True Tone.

Textele vor fi foarte clare, iar fotografiile și videoclipurile vor fi mai luminoase, cu un contrast și detalii adecvate.

Tot ce aveți nevoie pentru a lucra de la distanță: cameră, microfoane și difuzoare

MacBook Air M2 are o cameră FaceTime HD 1080 p. La fel ca și noul MacBook Pro de 14 inci. Aceasta captează de două ori mai multă lumină decât camera de pe MacBook Air M1. În plus, imaginea este procesată de sistem. Este ideal dacă lucrați de la distanță și vă apelați adesea colegii prin apel video. La urma urmei, veți arăta întotdeauna foarte bine.

În interiorul noului produs se află o matrice de 3 microfoane cu algoritmi avansați de formare a fasciculului. Interlocutorii vă vor auzi tare și clar.

Sistemul de sunet este format din 4 difuzoare. Acesta suportă Spatial Audio și, în consecință, Dolby Atmos. În comparație, versiunea anterioară avea două difuzoare.

Toată ziua fără reîncărcare

 MacBook Air M2

Bateria din Apple MacBook Air M2 este acum mai puternică: 52,6W∙h. Predecesorul său de pe M1 a fost echipat cu o baterie de 49,9W∙h. Acum, laptopul poate suporta până la 18 ore de redare video continuă. Este suficient pentru a lucra toată ziua pe malul lacului și a nu te gândi la o priză de curent.

Noul ultrabook suportă încărcarea rapidă: 50 la sută din capacitatea bateriei este reîncărcată în 30 de minute. Dar asta presupunând că folosiți o sursă de alimentare mai puternică, de 35 W sau 67 W. Modelul de bază MacBook Air M2 este livrat cu un adaptor de 30W care are două porturi Type-C.

Apropo, există loc pe corpul laptopului pentru un conector magnetic MagSafe 3. Puteți încărca dispozitivul atât de la acesta, cât și de la porturile USB-C.

Noul MacBook Air M2 2022 primește același set de porturi ca și predecesorul său: două porturi Thunderbolt 4 pentru conectarea diverselor accesorii și o mufă audio de 3,5 mm cu suport pentru căști de înaltă intensitate.

Tastatura Magic Keyboard are un rând de funcții pe toată înălțimea, cu senzor Touch ID, precum și un trackpad Force Touch spațios.

Concluzie 

 MacBook Air M2

Apple a făcut tot ce a putut pentru a motiva dorința de a cumpăra un MacBook Air M2. Cel mai popular laptop al mărcii tocmai a devenit și mai bun. Nu este vorba doar de o actualizare, ci de o reproiectare completă care folosește capacitățile cipului M2.

  • A dispărut forma de pană – acum MacBook Air arată ca un “Pro”, doar că este mai subțire și mai ușor.
  • Există culori noi – midnight și starlight.
  • Unitatea centrală de procesare a cipului M2 este cu 18% mai puternică decât predecesorul său M1. Iar cea grafică este cu 35% mai rapidă.
  • Dimensiunea display-ului a crescut de la 13,3 inci la 13,6 inci. Totul în detrimentul reducerii cadrelor și a apariției “bretonului” cu camera foto.
  • Luminozitatea maximă a crescut la 500 nits.
  • Camera îmbunătățită, o matrice de 3 microfoane și 4 difuzoare deodată.
  • Baterie puternică, MagSafe și suport pentru încărcare rapidă.
  • Memoria RAM a crescut la 24 GB, SSD – până la 2 TB.

Apple a găsit echilibrul perfect între performanță, compactitate și longevitate. De aceea, MacBook Air cu cip M2 este perfect pentru cei care studiază sau lucrează în mod profesionist cu grafică, video și sunet. Ca să nu mai vorbim de volumul de muncă de birou care constă în lucrul cu documente, text și e-mail.

Și, în ciuda potențialului său, noul Mac rămâne ușor și portabil – perfect pentru cei care lucrează la distanță sau care își iau adesea computerul cu ei – la birou, în vacanță sau pur și simplu la vilă.

Cât costă un MacBook Air M2?

Apple MacBook Air M2 este disponibil pentru achiziționare de la iSpace. Deja cu gravura locală a tastaturii și cu garanție oficială din partea producătorului. Dispozitivul va fi pus în vânzare începând cu 22 iulie. Prețurile pentru Apple MacBook Air M2 pornesc de la 26.590 lei pentru versiunea de bază.

MacBook Air M2 are toate șansele să devină un succes de vânzări. Prin urmare, dacă doriți să-l achiziționați, vă sfătuim să-l comandați acum. Plasând o precomandă online, vă veți rezerva laptopul și veți deveni unul dintre primii posesori ai noutății în Moldova.

Fiți întotdeauna informați!

Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

Lăsați un feedback

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *