MacBook Air și Pro

MacBook Air și Pro. În primul rând, aveți nevoie de un creier pentru a studia bine. În al doilea rând, aveți nevoie de dorință. Și, în al treilea rând, calculatorul este principalul instrument de lucru pentru studenți. Dar care? Piața este plină de dispozitive care sunt potrivite pentru învățare într-o măsură mai mare sau mai mică. Cum să-l alegeți pe cel mai bun și să nu plătiți prea mult?

Am pregătit această recenzie pentru elevi, studenți și profesori. Și, de asemenea, pentru părinții care se confruntă cu alegerea unui calculator pentru copilul lor, cu speranța că acesta îl va ajuta să obțină succese profesionale.

Dimensiuni, greutate și portabilitate

MacBook Air și Pro. Studenții și educatorii sunt în permanentă mișcare: cursuri în diferite săli de clasă, vizite la bibliotecă, întâlniri de afaceri. De aceea, un computer de birou nu este potrivit pentru ei. Un laptop este mai convenabil pentru aceștia – subțire, ușor și portabil.

Diagonala optimă a ecranului este de 13-15 inci. Cu această dimensiune va fi convenabil să se navigheze pe internet, să se ia notițe, să se vizualizeze corespondența și să se creeze prezentări. Și, în același timp, computerul nu va ocupa întreaga masă.

Dacă sunteți în căutarea unei portabilități maxime, luați în considerare MacBook Air cu cip M1 sau M2. Acestea sunt cele mai subțiri și mai ușoare computere din gama Apple. Cu diagonale ale ecranului cuprinse între 13,3 și 15,3 inci, în funcție de model, este ușor să găsiți dimensiunea potrivită pentru nevoile dvs. MacBook Air are o grosime de până la 1,61 cm și nu cântărește mai mult de 1,5 kg. Acest laptop nu vă va împovăra umerii atunci când îl veți avea în geantă sau în rucsac. Și nu veți avea nevoie de notițe suplimentare – un Mac le poate înlocui cu ușurință.

MacBook Air și Pro

Productivitate 

Orice laptop este conceput pentru a face munca mai ușoară, nu mai dificilă. Pentru a face acest lucru, trebuie să aibă un procesor puternic, care determină performanța, viteza, eficiența energetică și multe altele.

Cele mai puternice laptopuri din gama Apple sunt MacBook Pro cu cipurile M1 și M2. Pe scurt, este vorba de un “sistem pe un cip”: tot ceea ce înainte era împrăștiat pe placa de bază este acum concentrat într-o mică bucată de siliciu. Acest lucru accelerează răspunsul și economisește energie, deoarece un singur cip consumă mai puțină energie decât mai multe.

Dacă specialitatea dvs. este grafica, codul, designul, sunetul sau alte procese care necesită multe resurse, alegeți un MacBook Pro. Aceste computere sunt echipate cu răcire activă și sunt mai potrivite pentru sarcini de lucru regulate și intensive. Dacă nu aveți nevoie de hardware de top, luați în considerare linia de laptopuri MacBook Air M1 și M2. De asemenea, acestea se descurcă foarte bine cu marea majoritate a sarcinilor zilnice și educaționale. De exemplu, lucrul în aplicații de birou, navigarea pe internet, crearea de proiecte și așa mai departe.

Apropo, dacă aveți nevoie de un laptop cu configurații personalizate, puteți comanda un MacBook personalizat. Adică, asamblat special pentru dvs. Puteți crește memoria RAM, puteți înlocui bateria cu una mai ” rezistență” și puteți alege o placă grafică mai puternică. Aflați mai multe aici.

Ușurința în utilizare

MacBook Air și Pro – Un parametru evident pe care mulți oameni nu îl iau în considerare. Și pentru nimic. Tehnologia Apple are un avantaj unic – compania însăși dezvoltă nu numai produsele în sine, ci și software-ul pentru acestea. Datorită compatibilității complete, dispozitivul funcționează rapid și fără probleme.

Și Apple garantează, de asemenea, suportul actualizărilor curente ale sistemului de operare timp de 5-6 ani. Asta înseamnă că laptopul dvs. va fi actualizat timp de cel puțin 5 ani după cumpărare. Fără niciun cost sau bătaie de cap din partea dvs. Fișierele create pe un Mac sunt pe deplin compatibile cu Windows: Word, PowerPoint, Excel și multe altele. Așa că nu trebuie să vă faceți griji că îi veți trimite profesorului dvs. un proiect și acesta nu se va deschide. Sau dimpotrivă: elevii să vă trimită un e-mail la ora 12 noaptea pentru a vă spune că documentul dvs. nu este lizibil.

MacBook Air și Pro

Sunet și camera 

Lecții, prelegeri, seminarii, cursuri, meditații – toate acestea au migrat fără probleme în format online. Modul în care arătați și cum sunteți auzit depinde de camera și de microfonul dvs.

Noile MacBook Air și Pro au o cameră FaceTime HD 1080p îmbunătățită. Sistemul procesează imaginea, îmbunătățind detaliile și ajustând balansul de alb. Veți arăta impecabil. Sunetul de înaltă calitate este asigurat de un sistem de trei microfoane direcționale. Acesta suportă înregistrarea audio la calitate de studio. Vă veți putea auzi ca și cum ați fi în aceeași cameră cu ei.

Tastatura 

Timpul este esențial, iar în fiecare an învățarea devine din ce în ce mai “electronică”. Creta și tabla sunt adesea înlocuite de prezentări, iar hârtia și pixul – în notițe într-un notebook. Asigurați-vă că ecranul și tastatura sunt confortabile pentru perioade lungi de timp.

Noile MacBook Air și Pro dispun de o tastatură Magic Keyboard retroiluminată. Profilul redus face ca tastele să fie apăsate mai repede, iar mâinile dvs. să se simtă confortabil pe tastatură. Cu o presiune clară și uniformă, un clic silențios și o durabilitate de lungă durată, este soluția completă pentru cei care tastează mult.

Trackpad-ul cu funcție de gesturi înlocuiește mouse-ul pentru utilizarea zilnică. Iar dacă intenționați să desenați, să editați grafică, să procesați materiale video sau să faceți fotografii, aruncați o privire la Magic Mouse. Este un mouse fără fir, sensibil la atingere, cu un profil plat care se potrivește majorității persoanelor.

MacBook Air și Pro

Display 

Teme pentru acasă, teste, eseuri, proiecte, notițe – profesorii și elevii au o încărcătură nebună pe ochi. Și asta fără să punem la socoteală “odihna” în rețelele sociale, pe YouTube sau vizionând filme. Un ecran de calitate pentru laptop poate ajuta la reducerea tensiunii.

Actualele MacBook-uri dispun de ecrane Retina (și Liquid Retina) cu iluminare din spate cu LED-uri, tehnologie IPS și gamă de culori îmbunătățită P3. Conținutul și culorile arată impecabil. Iar textul este la fel de clar ca și cum ați privi un document tipărit.

True Tone adaptează reproducerea culorilor la lumină, ceea ce face ca ochii dvs. să se simtă mai puțin obosiți și mai puțin tensionați. Iar funcția Night Shift vă permite să lucrați seara și să adormiți. Atunci când soarele apune, tehnologia reduce automat afișajul la culori mai calde. Acest lucru minimizează efectele luminii albastre dăunătoare care poate cauza insomnie.

Luminozitatea standard a ecranelor MacBook este de 400-500 nits. Dar, la performanțe maxime, aceasta poate ajunge la 1.000 sau chiar 1.600 de nits, ca în cazul MacBook Pro de 14 și 16 inchi. Aceasta este o performanță excelentă, ceea ce este deosebit de important dacă sunteți un profesionist în domeniul graficii sau dacă lucrați mult în aer liber. Iar datorită acoperirii oleofobe, oamenii din public vor putea să vă vadă clar prezentarea.

Durata de viață a bateriei 

MacBook Air și Pro. Cumpărați un laptop nou: este puțin probabil să doriți să căutați în mod constant prize în birouri și cafenele pentru a-l reîncărca. Așadar, acordați atenție duratei de viață a bateriei dispozitivului – de obicei, producătorul o indică în specificațiile modelului.

MacBook Air pe M1 funcționează până la 18 ore fără încărcare. Pe M2, până la 20 de ore. Și asta în condițiile unor dimensiuni compacte! MacBook Pro super-rapid, alimentat cu M1 Max, poate rezista până la 21 de ore. Iar MacBook Pro M2 de 16 inci poate rezista până la 22 de ore. Durata de viață a bateriei variază de la un model la altul, dar, în orice caz, este suficientă pentru a funcționa timp de două zile fără a avea nevoie de o priză de curent.

MacBook Air și Pro

O gamă largă de aplicații pentru domeniul educației 

Să înveți pe cont propriu și să-i înveți pe alții nu este ușor. Dar în secolul 21, avem tehnologii care le fac viața mai ușoară elevilor și profesorilor. Cheia este – să le descoperim.

Apple are o mulțime de aplicații interesante și gratuite care să vă ajute să vă planificați experiența de învățare pe MacBook. Unele dintre ele sunt deja instalate. Pe altele va trebui să le descărcați din App Store.

De exemplu, aplicația Freeform, proprietatea Apple, vă permite să planificați sarcini, să desenați hărți mentale, să capturați idei în timpul sesiunilor de brainstorming și multe altele. Până la 100 de participanți pot lucra pe o singură planșă. Trello este, de asemenea, utilă pentru planificare, care vă ajută să puneți lucrurile în ordine. Această aplicație este potrivită pentru orice scop, iar sarcinile sunt împărțite pe sfere: studiu, muncă, acasă și altele.

Aplicația Pages încorporată este excelentă pentru a lua notițe. Puteți începe să lucrați cu un șablon gata făcut: “Proiect de curs”, “Articol științific”, “Lecție” și altele. Este posibil să concepeți textul și să îl însoțiți de ilustrații.

Aplicația Numbers a fost dezvoltată pentru calcule simple și complexe. Ea îndeplinește două sarcini în același timp: vă permite să efectuați calcule cu înlocuirea rapidă a variabilelor și numeroase formule. De asemenea, este potrivită pentru crearea de tabele vizuale în care informațiile sunt distribuite pe coloane. Numbers dispune de sfaturi flexibile pentru instrumente, astfel încât este foarte ușor să stăpâniți aplicația.

Keynote este ideal pentru crearea de prezentări interesante, prelegeri și ateliere de lucru. Îl puteți folosi pentru a crea rapoarte impresionante, planuri de afaceri, lucrări de licență sau rapoarte. Puteți insera tabele, diagrame, fotografii și videoclipuri în prezentările dvs. Iar designerii experimentați de la Apple au conceput temele pentru proiectele dvs., astfel încât puteți fi sigur că prezentarea dvs. nu va trece neobservată.

Apple oferă, de asemenea, pachetul Pro Apps Bundle. Aceasta este o suită de software video și muzical profesional – Final Cut Pro, Motion, Compressor, Logic Pro și MainStage. Studenții, profesorii și unii educatori îl pot obține la un preț special de la Apple.

Ecosistem 

Un laptop puternic și rapid este minunat. Dar la fel de important este modul în care funcționează în tandem cu celelalte gadgeturi. Apple a investit o mulțime de resurse în dezvoltarea propriului ecosistem. De fapt, a integrat toate produsele sale într-un singur organism. Totul este interconectat și sincronizat. Și este uimitor de convenabil pentru învățare și pentru viață în general.

Iată doar câteva dintre modurile în care MacBook funcționează cu iPhone sau iPad:

  • Handoff.  Începi să lucrezi pe un dispozitiv și termini pe celălalt. De exemplu, puteți începe să citiți un text pe computer și să continuați pe smartphone-ul dvs.
  • Clipboard universal.  Copiați text, fotografii sau linkuri de pe iPhone și lipiți-le pe MacBook.
  • Sincronizați-vă parolele Wi-Fi.  Introduceți parola o singură dată pe un singur dispozitiv. Celelalte gadgeturi Apple vă extrag automat datele de rețea.
  • Continuitatea camerei.  Scanați un document sau faceți o fotografie pe iPhone, iar imaginea apare instantaneu pe Mac. Trebuie doar să le așezați una lângă alta, să apăsați tasta Control pe Mac și să alegeți locul unde doriți să lipiți fotografia de pe iPhone.

MacBook Air și Pro

Spotlight și înregistrarea ecranului 

Elevii și cadrele didactice stochează gigabytes de informații pe computerele lor. Și le folosesc din când în când. Apple a venit cu o soluție ingenioasă pentru a simplifica acest proces prin introducerea Spotlight. Acesta vă permite să găsiți instantaneu orice document de pe computer. Este suficient să introduceți un cuvânt sau o frază în bara de căutare și sistemul vă va oferi toate documentele cu solicitarea dvs.

Vă veți da seama de frumusețea acestei funcții atunci când veți avea nevoie urgentă să găsiți o lucrare de la ultimul dvs. curs. Doar câteva clicuri și o veți avea în față.

Înregistrarea ecranului este o soluție salvatoare pentru profesori. Aceștia pot înregistra o prelegere, pot explica cum se lucrează cu un program pe un calculator, într-o aplicație sau pe un site web. Și nici măcar nu trebuie să descărcați o aplicație terță pentru a face acest lucru. Tot ceea ce se întâmplă pe ecranul MacBook-ului dvs. este înregistrat la o calitate bună.

O afacere excelentă pentru educație 

Dacă sunteți un student nou sau actual la un colegiu sau o universitate, puteți obține o ofertă excelentă pentru un MacBook sau iMac prin intermediul Apple Education Programme. Va trebui să veniți la iSpace cu certificatul de înscriere, carnetul de student sau carnetul de note. Programul poate fi folosit și de părinții studenților și de profesorii și personalul instituțiilor de învățământ. Citiți mai multe aici.

CITIȚI MAI MULT 

Plin de energie: Cum prelungești durata de viață a bateriei MacBook-ului meu? 

Noua aplicație Freeform: Cum să folosești panoul de colaborare și creativitate de la Apple

Fiți întotdeauna informați!

Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

Lăsați un feedback

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *