Există un motiv pentru care telefoanele inteligente vin cu diferite cantități de memorie a dispozitivului. Pentru unele persoane, minimul este suficient pentru a efectua apeluri și a utiliza aplicații de bază. Iar cineva cumpără un iPhone de top pentru caracteristicile sale – procesor, cameră foto, ecran. Și atunci cantitatea de memorie a dispozitivului de bază ar putea să nu fie suficientă.

memorie a dispozitivului

Hardware puternic pentru jocuri solicitante 

iPhone 13 Pro și Pro Max sunt echipate cu cipul A15 Bionic, realizat pe baza tehnologiei de 5 nanometri. Procesorul central include șase nuclee, dintre care două cu o frecvență de până la 3,22 GHz. Noul GPU are cinci nuclee. Motorul neural cu 16 nuclee este capabil să proceseze 15,8 trilioane de operații pe secundă.

Din punct de vedere hardware, aceste smartphone-uri întrec cu ușurință unele computere. Și probabil că veți dori să le încercați în acțiune.

memorie a dispozitivului

Cât spațiu ocupă jocurile 

Pe scurt, greutatea unui joc depinde de motor și de grafică, precum și de durata acestuia, de scripturi, de obiectele din interior, de detaliile imaginii, de claritatea sunetului etc.

Iată cât cântăresc jocurile populare din App Store pentru iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max:

  • GTA San Andreas – 2,1 GB;
  • Need for Speed No Limits – 2,9 GB;
  • Vainglory – 2,3 GB;
  • PUBG – 2,1 GB;
  • Call of Duty – 2,6 GB;
  • Return to Planet X – 2,1 GB;
  • The Sims – 1,8 GB;
  • LifeAfter: Night falls – 3.5 GB;
  • Warface: Global Operations – 2,2 GB;
  • Pascal’s Wager – 2,7 GB;
  • Dirt Bike Unchained – 2 GB;
  • Identity V – 2,3 GB;
  • League of Legends: Wild Rift de Riot Games – 3,8 GB;
  • Genshin Impact – 3,7 GB.

Apropo, dimensiunea maximă a jocurilor și aplicațiilor descărcate de pe App Store este de 4 GB.

Actualizările pot cântări de 2-3 ori mai mult decât jocul în sine  

Greutatea menționată a jocurilor nu este o limită. De exemplu, Genshin Impact adaugă conținut nou cu fiecare actualizare, ceea ce ocupă, de asemenea, spațiu pe dispozitiv. Ca urmare, veți avea nevoie de cel puțin încă 7GB la cei 3,7GB de la început. Așadar, dacă doriți să vă bucurați de Genshin Impact și să nu căutați pe Google de ce tot primiți erori, este recomandat să aveți 15 GB de spațiu liber. Și asta doar pentru un singur joc!

Apropo, legendarul Genshin Impact poate rula doar pe noile iPhone 13 Pro și 13 Pro Max cu ecrane de 120-Hertz. Chiar și pe PC cu GeForce RTX 3090 acest joc este limitat la 60 fps!

memorie a dispozitivului

Cu cât utilizați mai des o aplicație, cu atât devine mai “grea”.  

Cu cât vă jucați sau folosiți mai des orice altă aplicație, cu atât devine mai “grea”. Progresul dvs. într-un joc, mesajele vocale din rețelele sociale și messenger, fotografiile procesate, muzica din memoria cache – toate acestea se acumulează și ocupă memorie a dispozitivului dvs. Veți fi surprins cât de mult a devenit “mai greu” Telegramul dvs. după ce l-ați descărcat. Și când l-ați instalat, a necesitat mai puțin de 100 MB!

Pentru a vedea care sunt aplicațiile cele mai ” lacome” pentru dvs. mergeți la: ” Setări” → ” De bază” → “Stocare iPhone”.

La aplicațiile descărcate se adaugă greutatea sistemului în sine. De exemplu, iOS 15 ocupă aproape 10 GB, cu aproximativ aceeași cantitate de date de sistem. Aveți nevoie de încă 20-30 GB de spațiu liber pentru ca sistemul de operare să funcționeze rapid și să nu încetinească.

memorie a dispozitivului

Fotografiile și videoclipurile cântăresc mai mult decât credeți  

O altă ” consumare” a memoriei dispozitivului dvs. o reprezintă fotografiile și videoclipurile. iPhone 13 Pro și 13 Pro Max acceptă modurile ProRaw și ProRes. Acestea conțin mult mai multe informații despre o fotografie decât fotografiile sau videoclipurile obișnuite.  Aceste date sunt esențiale pentru postprocesare, iar atunci când sunt utilizate cu pricepere, veți obține conținut de calitate profesională.

O fotografie Apple ProRaw cântărește aproximativ 30 MB – adică de 10-12 ori mai mult decât JPEG-urile și HEIC-urile.

La o rezoluție de 1080p și 60 fps, un minut de video ProRes pe 10 biți necesită 3,1 GB. 8 biți ocupă 2,7 GB.

Cât de multă memorie a dispozitivului este suficientă? 

Depinde de nevoile dvs. Dacă sunteți în mod constant în căutarea unui joc bun, cu o grafică cool, și în orice situație plictisitoare (de exemplu, într-o coadă) executați strategia sau acțiunile pe telefon. Dacă sunteți un utilizator activ al rețelelor sociale și vă străduiți să creați conținut de înaltă calitate, este mai bine să luați în considerare versiunile de 512 GB sau 1 TB.

Atunci veți putea descărca orice joc și aplicație fără să vă gândiți la cât spațiu necesită. Veți putea să realizați fotografii în ProRaw și videoclipuri în ProRes, iar apoi să le procesați sau să le editați direct pe telefon. Și vă veți putea folosi iPhone-ul ca dispozitiv de stocare, astfel încât să nu mai fiți nevoit să ștergeți fotografiile din vacanță pentru a elibera memorie. Iar iPhone-ul dvs. va funcționa rapid și fără probleme.

memorie a dispozitivului

Achiziționați iPhone 13 Pro și 13 Pro Max cu garanție oficială la iSpace. Avem o gamă completă de smartphone-uri de 128 GB, 256 GB, 512 GB și 1 TB. Disponibil în culorile actuale verde și albastru.

Fiți întotdeauna informați!

Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

Lăsați un feedback

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *