Călătoria este mult mai ușoară dacă aveți tot ce vă trebuie pe smartphone. În câteva minute veți găsi o nouă cazare, veți rezerva transportul, veți planifica traseul și chiar veți învăța o limbă nouă. Important este să descărcați din timp aplicațiile necesare și să vă configurați iPhone-ul. Vă spunem aplicația recomandată să o aveți la îndemână de călătorii cu experiență și de ce.

Nu uitați de roaming

Cei care au uitat măcar o dată să configureze roaming-ul știu cât de dureros poate fi. Fără el, rămâneți fără conexiune. Dar problema se poate rezolva prin cumpărarea unei cartele locale sau activarea eSim. Și mai rău este când aveți roaming-ul activat, dar ați uitat să cumpărați un pachet, iar apoi primiți o factură lungă pentru internet și apeluri.

Roaming-ul se dezactivează prin „Configurări”:

  • În smartphone-urile cu iOS 17.5 trebuie să găsiți rubrica „Conexiune celulară” > „Opțiuni date” > „Roaming de date” (dezactivăm, mutând comutatorul spre stânga).
  • Sau setările pot fi astfel: „Conexiune celulară” > „Principal (număr)” > „Roaming de date” (facem același lucru ca în primul caz).

aplicația

Dacă aveți nevoie de roaming, deschideți aplicația operatorului de telefonie mobilă sau accesați site-ul. Important este să alegeți tariful corect. Unora le este suficient doar internetul, în timp ce alții vor un pachet complet cu apeluri și mesaje.

Dar instrucțiunile nu se termină aici. După achitarea tarifului și trecerea frontierei, trebuie să faceți următoarele:

  • Prin „Configurări” accesați rubrica „Conexiune celulară”.
  • Când aveți o singură cartelă SIM — fizică sau virtuală, — trebuie să activați datele mobile > „Opțiuni date” > „Roaming de date” și continuați conform instrucțiunilor.
  • Când aveți mai multe cartele (fizice, virtuale), activați datele mobile. Selectați numărul de telefon > „Opțiuni date” > „Roaming de date” (activați). Dacă sistemul oferă și alte setări, efectuați-le.
  • Și o altă variantă: „Configurări” > „Conexiune celulară” > numărul dorit > „Roaming de date” (activați).

Protejați datele cu autentificarea în doi pași

Autentificarea în doi pași este o metodă de protejare a datelor, în care confirmați acțiunea și identitatea dvs. prin două modalități diferite. Acest lucru este necesar pentru a vă asigura în cazul în care un infractor cibernetic sau altcineva află parola dvs. În acest mod, protejăm conturile din rețelele sociale, online banking-ul și alte aplicații. Și în timpul călătoriilor, acest lucru este, de asemenea, necesar.

Cea mai populară metodă de autentificare este prin SMS, trimis pe numărul de telefon înregistrat, pentru a putea confirma tranzacția sau pentru a vă conecta la cont. Adesea, SMS-urile sunt necesare și pentru a vă conecta la puncte Wi-Fi gratuite în locuri publice.

Ce să faceți dacă nu aveți roaming și SMS-urile nu vin? Există alternative — chiar două:

  • Google Authenticator, Microsoft Authenticator, LastPass Authenticator — puteți reconfigura autentificarea de la numărul de telefon la aplicații.
  • Realizați reconfigurarea pe un e-mail de rezervă.

Dezavantajul acestor două metode este că ele nu funcționează întotdeauna. Și pentru a nu rămâne fără protecție fiabilă, puteți activa roamingul măcar pentru mesaje.

Backup — pentru cazul în care pierdeți telefonul

Smartphone-urile se pierd, acesta este un fapt. Dar dorim să păstrăm datele valoroase (notițe, fotografii, parole), de aceea, atât înainte de călătorie, cât și în general, are sens să faceți o copie de rezervă și să o trimiteți în cloud.

Cel mai simplu este să folosiți iCloud:

  • puneți smartphone-ul la încărcat, activați Wi-Fi;
  • găsiți contul în setări și accesați iCloud;
  • lansați „Backup iCloud”.

aplicația

eSIM — conectare de la distanță

Plata pentru roaming este costisitoare, iar eSIM vă permite să utilizați internetul la tarife locale. Și îl puteți conecta de la distanță — alegerea este evidentă. Dar această opțiune este disponibilă nu în toate modelele, ci doar începând cu iPhone XS, XS Max, XR. Și mai este un detaliu: dacă folosiți un dispozitiv destinat vânzării în China, nu va avea și nu va putea avea o cartelă virtuală (interzisă prin lege).

Ce trebuie să faceți? Este suficient să contactați operatorul sau să faceți o comandă online. Vi se vor trimite setările care se instalează pe telefon — și totul este gata.

Trebuie doar să știți de unde să cumpărați cartela:

  • Airalo — furnizor care operează în 160 de țări. Oferă internet mobil cu eSIM — este suficient să descărcați aplicația, să specificați regiunea și tariful, apoi să activați cartela. Plata se face prin aplicația descărcată. Nu este nevoie să mergeți nicăieri.
  • Yesim — al doilea cel mai mare furnizor, prezent în 138 de țări. Vinde eSIM online. Ambii oferă mod de modem, numere virtuale.

Și acestea nu sunt toate lucrurile care vă pot fi de folos.

Aveți nevoie de un bilet de avion pentru un zbor potrivit — unde să căutați

Dacă sunteți dintre cei care își planifică călătoria pe cont propriu, vă recomandăm serviciile online Google Flights și aplicația Skyscanner. Cu ajutorul sistemului de filtre, va fi ușor să găsiți zborul necesar și să rezervați biletul ținând cont de numărul de escale și alte criterii. Aici puteți compara prețurile și alege cele mai bune opțiuni.

Alternativă: Cheap Flights, Kiwi.com.

aplicația

Cazare — unde să rezervați

Booking știe totul. Aici puteți găsi oferte de la hoteluri, baze turistice și hosteluri. Dacă aveți nevoie de o vilă la mare, tot aici trebuie să căutați. Condițiile de plată sunt diferite: plată la fața locului, fără avans sau cu avans și așa mai departe.

Airbnb oferă apartamente, camere separate și chiar penthouse-uri — în total 6 milioane de opțiuni de cazare de la proprietari. Printre avantajele menționate se numără recenziile reale, condițiile clare de rezervare și anulare.

Alternativă: HotelsCombined sau Hotel Tonight.

Radar de distracții și nu numai

AroundMe determină unde vă aflați și ce obiective sunt în jurul vostru: cluburi de noapte, baruri, restaurante, discoteci, precum și spitale, toalete, benzinării și altele. Doriți să planificați un traseu interesant printr-un oraș necunoscut? Acestă aplicație vă va ajuta și în acest caz.

Alternativă: Yelp, TripAdvisor.

aplicația

Hărți offline — cum să nu vă rătăciți

Rătăcirea nu mai este înfricoșătoare. Maps.me sunt hărți offline care vă sunt disponibile chiar și acolo unde nu există internet. Dar trebuie să le descărcați din timp. Vă vor ajuta nu doar să vă găsiți într-un oraș străin sau în afara lui, ci și să găsiți cele mai apropiate cafenele, baruri și alte locații.

Alternativă: 2GIS, Organic Maps.

Navigator — vă va conduce oriunde

Știți unde vă aflați și unde vreți să ajungeți. Dar cum să construiți ruta optimă? Moovit se va ocupa de asta. Aplicația știe să traseze calea, să aleagă mijloacele de transport, inclusiv trenurile locale, și funcționează în 112 țări. Totuși, asigurați-vă din timp că funcționează în locul în care mergeți.

Alternativă: Rome2Rio, Transit.

Traducătorul din buzunar

Oriunde mergeți, este mai bine să aveți la îndemână un traducător offline. Pentru aceasta, este suficient să descărcați aplicația pe smartphone, de exemplu, Google Translate. Software-ul funcționează cu o sută de limbi în regim online și offline — în ultimul caz, limba trebuie descărcată în prealabil.

Discursul oral este bine tradus de Speak & Translate: doar vorbiți la microfon, iar programul va traduce și reda textul.

aplicația

Convertor de valută

Nu este nevoie să descărcați nimic, deoarece în iPhone există deja un convertor de valută încorporat. Puteți renunța la calculatoare și să nu mai urmăriți cursul valutar. Bucurați-vă de cumpărături, dar gestionați-vă finanțele în mod inteligent.

Pentru a-l utiliza, este suficient să deblocați smartphone-ul, să trageți de jos în sus din centrul ecranului sau să selectați “Căutare” în partea de jos pentru a introduce o interogare, de exemplu, “1 dolar” — cursul valutar va fi afișat imediat.

Veniți la iSpace dacă aveți întrebări despre instalarea sau utilizarea aplicațiilor. Vă vom învăța toate secretele, iar dacă doriți, vă vom ajuta să alegeți un nou smartphone Apple pentru călătoriile dumneavoastră.

CITIȚI MAI MULT:

Cum să petreceți vara cu beneficii: top 7 aplicații educaționale din App Store

S-a încins temperatura: salvați-vă iPhone-ul de supraîncălzire

Primul iPhone după Android: cum să alegeți pentru a nu da greș în 2024?

Fiți întotdeauna informați!

Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

Lăsați un feedback

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *