Cuprins
- 1 Nu uitați de roaming
- 2 Protejați datele cu autentificarea în doi pași
- 3 Backup — pentru cazul în care pierdeți telefonul
- 4 eSIM — conectare de la distanță
- 5 Aveți nevoie de un bilet de avion pentru un zbor potrivit — unde să căutați
- 6 Cazare — unde să rezervați
- 7 Radar de distracții și nu numai
- 8 Hărți offline — cum să nu vă rătăciți
- 9 Navigator — vă va conduce oriunde
- 10 Traducătorul din buzunar
- 11 Convertor de valută
Călătoria este mult mai ușoară dacă aveți tot ce vă trebuie pe smartphone. În câteva minute veți găsi o nouă cazare, veți rezerva transportul, veți planifica traseul și chiar veți învăța o limbă nouă. Important este să descărcați din timp aplicațiile necesare și să vă configurați iPhone-ul. Vă spunem aplicația recomandată să o aveți la îndemână de călătorii cu experiență și de ce.
Nu uitați de roaming
Cei care au uitat măcar o dată să configureze roaming-ul știu cât de dureros poate fi. Fără el, rămâneți fără conexiune. Dar problema se poate rezolva prin cumpărarea unei cartele locale sau activarea eSim. Și mai rău este când aveți roaming-ul activat, dar ați uitat să cumpărați un pachet, iar apoi primiți o factură lungă pentru internet și apeluri.
Roaming-ul se dezactivează prin „Configurări”:
- În smartphone-urile cu iOS 17.5 trebuie să găsiți rubrica „Conexiune celulară” > „Opțiuni date” > „Roaming de date” (dezactivăm, mutând comutatorul spre stânga).
- Sau setările pot fi astfel: „Conexiune celulară” > „Principal (număr)” > „Roaming de date” (facem același lucru ca în primul caz).
Dacă aveți nevoie de roaming, deschideți aplicația operatorului de telefonie mobilă sau accesați site-ul. Important este să alegeți tariful corect. Unora le este suficient doar internetul, în timp ce alții vor un pachet complet cu apeluri și mesaje.
Dar instrucțiunile nu se termină aici. După achitarea tarifului și trecerea frontierei, trebuie să faceți următoarele:
- Prin „Configurări” accesați rubrica „Conexiune celulară”.
- Când aveți o singură cartelă SIM — fizică sau virtuală, — trebuie să activați datele mobile > „Opțiuni date” > „Roaming de date” și continuați conform instrucțiunilor.
- Când aveți mai multe cartele (fizice, virtuale), activați datele mobile. Selectați numărul de telefon > „Opțiuni date” > „Roaming de date” (activați). Dacă sistemul oferă și alte setări, efectuați-le.
- Și o altă variantă: „Configurări” > „Conexiune celulară” > numărul dorit > „Roaming de date” (activați).
Protejați datele cu autentificarea în doi pași
Autentificarea în doi pași este o metodă de protejare a datelor, în care confirmați acțiunea și identitatea dvs. prin două modalități diferite. Acest lucru este necesar pentru a vă asigura în cazul în care un infractor cibernetic sau altcineva află parola dvs. În acest mod, protejăm conturile din rețelele sociale, online banking-ul și alte aplicații. Și în timpul călătoriilor, acest lucru este, de asemenea, necesar.
Cea mai populară metodă de autentificare este prin SMS, trimis pe numărul de telefon înregistrat, pentru a putea confirma tranzacția sau pentru a vă conecta la cont. Adesea, SMS-urile sunt necesare și pentru a vă conecta la puncte Wi-Fi gratuite în locuri publice.
Ce să faceți dacă nu aveți roaming și SMS-urile nu vin? Există alternative — chiar două:
- Google Authenticator, Microsoft Authenticator, LastPass Authenticator — puteți reconfigura autentificarea de la numărul de telefon la aplicații.
- Realizați reconfigurarea pe un e-mail de rezervă.
Dezavantajul acestor două metode este că ele nu funcționează întotdeauna. Și pentru a nu rămâne fără protecție fiabilă, puteți activa roamingul măcar pentru mesaje.
CITIȚI MAI MULT:
Cum să petreceți vara cu beneficii: top 7 aplicații educaționale din App Store
S-a încins temperatura: salvați-vă iPhone-ul de supraîncălzire
Primul iPhone după Android: cum să alegeți pentru a nu da greș în 2024?
Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.