Smartphone-urile Apple sunt incredibil de populare în rândul utilizatorilor din întreaga lume. Nu este surprinzător faptul că există meșteri care doresc să le reproducă. Pentru a evita să cădeți în capcana escrocilor, cumpărați un iPhone numai de la dealeri oficiali. Dar dacă vă decideți să cumpărați de la vânzători “gri”, fiți extrem de atenți. Experții iSpace au pregătit un ghid detaliat pentru ca dvs. să vă puteți verifica originalitatea iPhone-ului.  

Sfaturi generale despre originalitatea iPhone-ului

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să inspectați carcasa dispozitivului. Mulți producători de falsuri folosesc plastic în loc de aluminiu: textura, culoarea, efectul de reflexie caracteristic și aspectul cromatic dau de gol o copie ieftină. Vopseaua trebuie să se afle într-un strat uniform, fără dungi, să nu se șteargă și să nu lase urme pe mâini sau pe haine.

În plus, nu ar trebui să existe hieroglife și inscripții inutile: tot ce ar trebui să găsiți pe carcasa din spate este o inscripție bine lizibilă și fără greșeli în limba engleză “Designed by Apple in California”, “Assembled in China”, “iPhone” și celebrul logo al mărului mușcat, care la iPhone 7 și la modelele mai vechi este ușor încastrat în carcasă. Apropo, carcasa iPhone de orice model este monolitică, este imposibil de îndepărtat capacul: dacă ați reușit – considerați că este un semnal roșu.

La capătul iPhone-ului ar trebui să fie un buton pentru a comuta între sunet și vibrații – de asemenea, nu ar trebui să fie “lovit”, iar reacția – moale și clară, punând instantaneu smartphone-ul în modul silențios și viceversa. Iar culoarea butoanelor de volum ar trebui să fie identică cu cea a carcasei.  originalitatea iPhone-ului

Nu trebuie să existe antene, porturi sau alte detalii inutile. Portul pentru cartela SIM ar trebui să aibă un singur slot pentru o cartelă Nano: pentru numele lui Dumnezeu, fără USB. În interior, totul “stă” în siguranță, șuruburile sunt la locul lor, firele sunt intacte și fără zgârieturi vizibile, iar în rest – un motiv pentru a pune smartphone-ul deoparte.

Notă: două cartele SIM pot fi găsite numai în modelul iPhone XS Max pentru piața chineză. 

Rețineți, de asemenea, conectorul de încărcare. O altă diferență evidentă între iPhone-ul fals și cel original este prezența USB sau micro-USB sau Type-C în loc de Lightning. De asemenea, marginile portului ar trebui să fie simetrice și egale.

Display-ul original al iPhone-ului este o singură piesă cu corpul, cel neoriginal cel mai adesea iese în afară sau nu se potrivește bine. Imaginea de pe copie este foarte estompată sau excesiv de luminoasă, cu o rezoluție slabă și uneori “clipește”. Senzorul poate să încetinească și să reacționeze lent la atingerile cu degetul. Susținerea atingerilor multiple în același timp pe iPhone fals va fi, de asemenea, dificil de realizat. Bineînțeles, nu ar trebui să existe urme de lipici.

Apropo, majoritatea exemplarelor nu au tehnologia True Tone. Este posibil să fie declarată în Setări, dar nu funcționează. Activați funcția și vedeți dacă temperatura ecranului va fi corectată automat, balansul de alb se va schimba în funcție de condițiile de lumină ambientală.

De asemenea, ecranul iPhone ar trebui să se stingă dacă acoperiți cu degetul zona camerei frontale și a difuzorului sau dacă puneți gadgetul la ureche în timpul unui apel telefonic: acesta este modul în care dispozitivul original blochează ecranul pentru a evita apăsările accidentale.

Verificați numărul de serie IMEI  

Fiecare smartphone Apple are un identificator – un număr de serie unic IMEI. Și este cel mai fiabil mod de a verifica originalitatea iPhone-ului dvs. Acest număr este imprimat pe capacul din spate al smartphone-ului sau pe suportul cartelei SIM (trebuie să îl scoateți pentru a-l vedea), îl puteți găsi și pe cutie și în meniu: “Settings” – “Basic” – “About this device”. Aceste numere ar trebui să se potrivească peste tot.

Utilizând linkul de pe site-ul Apple, vă recomandăm, de asemenea, să verificați dacă IMEI-ul corespunde modelului specific, diferitelor specificații, dacă smartphone-ul nu a mai fost activat înainte și dacă compania oferă o garanție oficială pentru acesta, asfel veți fi siguri de originalitatea iPhone-ului.

Atunci când introduceți numărul de serie al dispozitivului, fiți atenți: o eroare la un singur caracter poate afecta rezultatul acestei verificări.

originalitatea iPhone-ului

Verificați autenticitatea iPhone-ului utilizând App Store 

O altă metodă de a depista meșterii chinezi este să descărcați App Store, care este integrat în iOS al absolut oricărui model de iPhone. Când îl lansați, veți fi condus la un magazin de aplicații digitale – atât plătite, cât și gratuite. Nu ar trebui să fiți “aruncat” într-un browser și, cu siguranță, sub pictograma App Store nu ar trebui să se deschidă un magazin similar pentru Android PlayMarket.

App Store are o bară de căutare a aplicațiilor – există o pictogramă cu lupa în dreapta jos. Atingeți-o și uitați-vă la bara de căutare din partea de sus: ar trebui să scrie “App Store”. Încercați, de asemenea, să descărcați o aplicație concepută doar pentru iOS și care nu are echivalent pentru smartphone-urile Android: de exemplu, Keynote pentru crearea de prezentări. Dacă aveți probleme în a găsi sau descărca această aplicație, înseamnă că vi se vinde un fals.

Acum va fi mai dificil pentru escroci să vă păcălească. Folosiți sfaturile noastre, fiți atenți și nu vă grăbiți – atunci veți putea recunoaște un fals. Deși trebuie remarcat faptul că copiile de iPhone devin din ce în ce mai credibile. Nefiind un expert – a le recunoaște nu este întotdeauna posibil.

Pentru a fi siguri că nu deveniți o victimă a vânzătorilor frauduloși, vă recomandăm să cumpărați iPhone și alte dispozitive Apple numai de la partenerii oficiali ai mărcii. În plus, lanțul de magazine iSpace are o ofertă avantajoasă pentru cumpărarea unui iPhone.

Fiți întotdeauna informați!

Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

Lăsați un feedback

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *