MacBook Air echipat cu M1 este o unealtă versatilă, de zi cu zi. Dar puțini știu că este și o mașină excelentă pentru jocuri. Sub capotă se află o putere incredibilă, care face ca jocurile să zboare, chiar și cu grafică complexă. Performanță fantastică ascunsă într-un corp de ultrabook ușor și subțire – te poți juca oriunde și oricând.

M1 – o descoperire revoluționară

Calculatoarele personale obișnuiau să aibă mai multe cipuri instalate pe ele. Acestea erau împrăștiate pe placa de bază și erau responsabile pentru componente individuale: memorie, procesor și altele. Dezvoltatorii Apple au luat o cale diferită: au combinat toate aceste cipuri într-unul singur – M1.

Acesta este creat cu ajutorul tehnologiei de fabricație de 5 nanometri și conține 16 miliarde de tranzistori – un număr record de tranzistori într-un cip de la Apple. Sistemul utilizează o arhitectură de memorie comună, care îmbunătățește considerabil performanța și eficiența.

M1 nu este doar un pas înainte, ci și o descoperire.

MacBook Air M1

Cea mai productivă grafică integrată în cipuri de calculator

Procesorul grafic este format din 8 nuclee (în versiunea de bază – 7). Acesta poate procesa simultan până la 25 de mii de fire. Datorită acestuia, viteza de procesare grafică a crescut de 5 ori. Videoclipurile 8K sunt redate fără întârzieri, jocurile rulează fără probleme, iar procesele grafice cu utilizare intensivă a resurselor sunt efectuate instantaneu.

Apropo de performanță. În M1 este de 2,6 TFLOPS: aceasta corespunde indicatorilor popularei plăci video AMD Radeon RX 560 (2,6 TFLOPS). Și doar puțin inferioară faimoasei plăci video Nvidia GeForce GTX 1050 Ti (2,9 TFLOPS).

Puteți rula cu ușurință jocuri solicitante. De exemplu, World of Warcraft are suport nativ pentru procesorul M1 ARM. Rezultatul este de 45 fps la cele mai înalte setări în Full HD. Jocurile scrise pentru procesorul Intel rulează datorită Rosetta 2, un program Apple care convertește în fundal aplicațiile pentru platforma M1. Toate acestea fără o pierdere semnificativă de performanță. Multe jocuri rulează prin Rosetta 2, inclusiv:

  • DOTA 2 – 60 fps la setări medii, 45 fps la setări maxime;
  • League of Legends – 75 fps la cele mai înalte setări la o rezoluție de 2560×1600;
  • Shadow of the Tomb Raider – 26 fps pe cele mai înalte setări la rezoluție FHD, 38 fps la minim la 1920×1200;
  • The Sims 4 – 50-60 fps pe setări maxime la rezoluție 2560×1600.

Peste 180 de jocuri exclusive pe Apple Arcade

Apple are un serviciu de jocuri impresionant numit Apple Arcade. Acesta este disponibil pe bază de abonament. Toți utilizatorii au acces nelimitat la peste 180 de jocuri. Iar acest număr este suplimentat în fiecare săptămână! Toate jocurile sunt bine realizate și selectate de dezvoltatorii Apple și este o plăcere să le joci.

Simulatoare, strategii, quest-uri, endless runner, curse, jocuri sportive, jocuri clasice atemporale și multe altele – fiecare va găsi ceva pentru el. Și toate fără reclame sau achiziții în aplicație.

Apple Arcade este disponibil pe Mac, iPhone, iPad și Apple TV. Așa că poți începe să te joci pe un dispozitiv și să continui pe altul – salvările tale sunt în cloud.

Ecran, tastatură, posibilitatea de a conecta un gamepad

MacBook Air M1

Aproape tot timpul în care stați în fața laptopului, vă uitați la monitor. Oră după oră, zi după zi. Iar calitatea acestuia determină cât de mult vă obosesc ochii și experiența grafică pe care o aveți. MacBook Air M1 dispune de un ecran Retina de 13,3 inchi ultra-lucios. Acesta are o rezoluție de 2560×1600 pixeli și o luminozitate de 400 de nits. Fiecare imagine pare bogată, iar textul și liniile sunt clare. Datorită acoperirii anti-reflexie, nu va trebui să vă uitați la ecran nici măcar în lumina puternică a soarelui.

Notebook-ul are o tastatură tip foarfecă Magic Keyboard. Lumina de fundal se reglează automat în funcție de lumină. Iar cu un trackpad activat prin gesturi, puteți lucra confortabil pe Mac fără mouse. Acest lucru este important dacă intenționați să vă folosiți computerul nu numai pentru jocuri, ci și pentru alte scopuri, cum ar fi studiul și munca.

Controlerul este o mană cerească pentru gameri. Gamepad-urile fără fir Xbox One, PlayStation DualShock, PlayStation 5 DualSense și alte controlere Bluetooth cu certificare MFi sunt compatibile cu Mac-urile echipate cu cipul M1.

Are o durată de viață de până la 18 ore fără reîncărcare

Dispozitivul “Air” funcționează mai mult decât majoritatea laptopurilor: până la 18 ore la vizionarea de filme de pe Apple TV. Când lucrați pe internet prin Wi-Fi – 15 ore. Desigur, în timpul jocurilor, laptopul se va descărca mai repede, dar cu cât de mult – depinde de aplicația specifică.

Încălzirea este călcâiul lui Ahile al multor laptopuri de gaming: se încălzesc și devin zgomotoase sub sarcină. MacBook Air este complet silențios, deoarece nu are ventilatoare. Nici nu are nevoie de ele: radiatorul din aluminiu se ocupă de căldura pe care o generează sistemul.

Care este concluzia?

MacBook Air M1

Mac pe M1 este un soldat multifuncțional. Este excelent pentru jocuri și creativitate. Dar puteți, de asemenea, să scrieți cod, să faceți randări, să procesați fotografii, să editați videoclipuri și multe altele. Ecranul, tastatura, trackpad-ul și sistemul de operare în sine funcționează perfect împreună în acest computer. Acest notebook este subțire și ușor – nu cântărește mai mult decât o carte cu copertă tare. Nu e de mirare că MacBook Air M1 a devenit cel mai bine vândut laptop de 13 inci din lume.

Alegeți dispozitivul care se potrivește nevoilor dvs. Apple a introdus MacBook Air pe cipul M1 în două configurații: 256GB și 512GB SSD. Puteți cumpăra oricare dintre ele cu garanție oficială în magazinele iSpace.

P.S.: încărcarea simultană și rapidă a mai multor gadgeturi în același timp – convenabil, nu-i așa? Aruncați o privire la catalogul nostru online sau vizitați chiar magazinul iSpace. Avem o selecție excelentă de adaptoare de alimentare pentru MacBook din care puteți alege. Original Apple și alte mărci certificate MFi.

De exemplu, adaptoare cu conectori multipli pentru încărcarea a două sau trei dispozitive (iPhone, iPad, AirPods) în paralel. Încărcătoare de călătorie și pentru mașină pentru o utilizare sigură pe drum. Alegeți după gustul dvs. aici.

Fiți întotdeauna informați!

Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

Lăsați un feedback

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *