Prezentarea de toamnă a companiei Apple este un eveniment pe care mulți oameni îl așteaptă cu mai multă nerăbdare decât ajunul Anului Nou. În această zi, compania explodează piața cu noutăți, stabilind tendințe în dezvoltarea industriei. Anul acesta nu face excepție. La evenimentul din septembrie numit “Wonderlust”, Apple a prezentat Apple Watch Series 9, Apple Watch Ultra, iar principala vedetă a evenimentului a fost iPhone 15. Iată detalii despre dispozitive.

Ce au în comun toate smartphone-urile din gamă?

Apple va trece de la conectorul Lightning la USB-C începând cu 2023. Nu mai trebuie să purtați mai multe cabluri diferite: acum vă puteți încărca iPhone-ul, iPad-ul și MacBook-ul cu un singur încărcător. Și nu sunt singurele: noile căști AirPods Pro 2 pe care Apple le-a anunțat astăzi au, de asemenea, un conector USB-C.

iPhone 15

Dynamic Island nu este doar pentru versiunile Pro, așa cum a fost anul trecut, ci pentru întreaga gamă. Vă reamintim că “insula dinamică” nu este doar un decupaj oval pentru camera frontală. Este un element de interfață cu drepturi depline, care își poate schimba forma, dimensiunea și afișează notificări și widgeturi.

A doua generație a cipului U2 de bandă ultralargă U2 utilizat în iPhone 15 și 15 Pro oferă posibilități interesante. Acesta vă permite să căutați alte iPhone-uri sau AirTag-uri în apropiere. Cu Precision Finding, puteți găsi prieteni sau rude într-o mulțime: direcția lor va fi indicată de o săgeată pe ecranul telefonului. Cu toate acestea, U2 nu este acceptat în toate regiunile în care se vinde iPhone.

iPhone 15

iPhone 15 și 15 Plus: aspecte importante

Modelele de bază au primit un design actualizat, cu margini rotunjite și “spate” mat, precum și o cameră foto cu unghi larg îmbunătățită de 48 MP. A apărut un zoom 2x fără pierderea calității imaginii (cu ajutorul decupării). De asemenea, Apple a pompat algoritmi de inteligență artificială și modul portret. Camera va recunoaște acum când faceți un portret (chiar și al animalelor!) și va trece automat în modul portret. Iar datorită Smart-HDR, fotografiile pe timp de noapte vor fi mult mai bune.

Alte specificații ale iPhone 15 și 15 Plus

Procesor: Apple A16 Bionic – același ca la iPhone 14 Pro și Pro Max. 2 nuclee de înaltă performanță și 4 nuclee eficiente din punct de vedere energetic.

Cameră foto: cameră principală de 48 megapixeli cu deschidere f/1.6. Cea de-a doua este cu unghi ultra larg. Există stabilizare optică.

Diagonala ecranului: 6,1 și 6,7 inci. Rata de reîmprospătare este de 60 Hz.

Paleta de culori: negru, albastru, verde, galben și roz.

Display: Super Retina pe matrici OLED cu o luminozitate de până la 2000 nits. Asta înseamnă de două ori mai multă luminozitate decât pe iPhone 14 Pro.

iPhone 15

iPhone 15 Pro și 15 Pro Max: aspecte importante

Să începem cu designul. Versiunile Pro ale iPhone au o ramă subțire din titan în loc de oțel. Titanul este folosit la mașinile de explorare a planetei Marte ale NASA. Este puternic, ușor și arată foarte bine. Marginile noului produs au devenit mai rotunjite, ramele din jurul ecranului au fost reduse vizibil. S-a schimbat și maneta pentru comutarea modului silențios. Acum nu mai este un “leagăn”, ci un  Action Button universal (ca în Apple Watch Ultra), căruia îi puteți atribui multe funcții, inclusiv comenzi.

iPhone 15

În mod separat, merită să menționăm despre cip. iPhone 15 Pro și 15 Pro Max dispun de A17 Pro, cel mai puternic procesor pentru dispozitive mobile. Acesta este realizat pe un proces de 3nm, include 19 miliarde de tranzistori și 6 nuclee. Apple susține că noul cip este mai rapid și mai eficient din punct de vedere energetic decât A16 Bionic de anul trecut. Și va fi deosebit de atractiv pentru gameri, deoarece îmbunătățește performanța în jocuri cu aproximativ 20 de procente! În mod curios, cipul suportă retragerea. La începutul anului 2024, vor fi lansate mai multe jocuri AAA care vor putea încărca bine noul procesor. Acestea sunt Death Stranding, Assassin’s Creed Mirage, Resident Evil 4 Remake și Village.

A17 Pro are cipuri pentru codificarea video și controlul transferului de date Type-C. Apropo, viteza de transfer de date prin noul conector în versiunile Pro va fi de până la 10 Gbps.

Specificațiile camerei foto sunt impresionante. Modelele Pro dispun de o cameră cu unghi larg îmbunătățită de 48 MP, dar cu un senzor mai mare. Distanțele focale echivalente sunt de 24 mm, 28 mm sau 35 mm. Interacțiunea LiDAR a fost îmbunătățită, astfel încât fotografiile realizate pe timp de noapte vor fi mult mai cool. Apropo, modul noapte are acum propriul mod portret.

iPhone 15 Pro și 15 Pro Max pot filma video 3D (Spatial Video). Cu toate acestea, va fi posibil să îl vizionați în casca Vision Pro, pe care Apple nu a prezentat-o încă.

În iPhone 15 Pro Max (dar nu și în iPhone 15 Pro) există un senzor foto pentru un zoom optic de 5x fără pierdere de detalii. Și asta este comparabil cu un obiectiv de 120 mm!

iPhone 15

Alte specificații iPhone 15 Pro și Pro Max

Procesor: Procesor A17 Pro realizat pe un proces de 3nm.

Cameră foto: Cameră principală de 48MP cu senzori actualizați. În iPhone 15 Pro Max este un ” television” cu zoom optic 5x. În cazul lui 15 Pro este disponibil doar 3x.

Diagonala ecranului: 6,1 și 6,7 inci.

Paleta de culori: negru, alb, albastru marin și titan.

iPhone 15

Display: Super Retina XDR cu o luminozitate de până la 2000 nits și o rată de reîmprospătare de până la 120 Hz.

Altele: anulare a zgomotului și separare a vocii în timpul convorbirilor telefonice, difuzoare stereo, GPS, Wi-Fi 6, NFC și protecție împotriva apei IP68.

Prețuri și de unde se poate cumpăra

În curând veți putea cumpăra iPhone 15 și iPhone 15 Pro în Moldova – în magazinul iSpace. Pentru comoditatea dvs. vă oferim Trade-in, precum și rate sau credit. Noile produse vor fi disponibile în magazinul nostru, astfel încât să le puteți testa singuri și să faceți alegerea corectă.

În câteva zile vom anunța prețurile oficiale pentru gama iPhone 15 și vom deschide precomenzile. Nu ratați această ocazie! Abonați-vă la profilul nostru de Instagram pentru a fi la curent cu noutățile.

Sursa foto: apple.com

CITIȚI MAI MULT

5 motive pentru a nu cumpăra un iPhone “gri”: recenzii reale

Fiți întotdeauna informați!

Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

Lăsați un feedback

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *