Pe 4 martie, Apple a prezentat două MacBook Air actualizate, cu display-uri de 13,6 și 15,3 inci și cu un puternic procesor M3. Principalele caracteristici ale noilor computere includ un design extrem de portabil, un nou nivel de performanță și eficiență energetică, precum și 18 ore de autonomie. Cipul M3 este de 13 ori mai rapid decât cel mai rapid MacBook Air cu procesor Intel și cu 60% mai performant decât laptopul Apple cu cip M1. Există și alte caracteristici despre care vom vorbi în recenzia noastră.

MacBook Air M3

Ce este nou în MacBook Air M3 din 2024?

Noile modele sunt concepute pentru sarcini intensive și sunt ideale pentru lucru cu documente, video și imagini. De asemenea, sunt potrivite pentru navigare pe internet, apeluri video, vizionare de filme și jocuri medii. Veți simți o diferență reală atunci când treceți de la un laptop cu procesor Intel. Prin urmare, dacă faceți upgrade, este mai bine să o faceți direct la M3.

Culoarea Midnight: mai puține amprente pe carcasă

Exteriorul noilor modele este aproape o copie a predecesorilor lor cu M2. Carcasa este aceeași, designul este aproape neschimbat. MacBook Air rămâne așa cum l-am iubit și încă îl iubim: ușor, ergonomic, ultra-subțire (cu o grosime de mai puțin de jumătate de inci). Culoarea nu s-a schimbat nici ea, există în continuare patru opțiuni: “argintiu clasic”, “lumină de stele”, “gri cosmic” și “midnight”. Ceea ce face diferența este ultima nuanță, Midnight. Împreună cu aceasta vine tehnologia revoluționară de anodizare a aluminiului. Acum carcasele de culoare albastru-închis sunt puțin mai luminoase, dar adună mult mai puține amprente degete.

Dacă vorbim despre dimensiuni, fiecare își alege ceea ce îi este mai comod. Carcasa de 13 inci este pentru cei care apreciază portabilitatea. Cea de 15 inci este pentru cei care preferă să lucreze cu un ecran mai mare.

MacBook Air M3

Apropo de display. Liquid Retina oferă o imagine incredibil de clară și luminoasă: luminozitate de până la 500 de nits, 1 miliard de culori. Rezoluția este de două ori mai mare decât cea a majorității analogilor: 2800×1864 pentru modelul de 15 inci și 2560×1664 pentru cel de 13 inci.

Wi-Fi

Apple MacBook Air M3 suportă cel mai recent standard de rețele wireless Wi-Fi 6E. Paginile web se încarcă de două ori mai rapid decât la generațiile anterioare ale laptopurilor brandului.

Lățimea de bandă a Wi-Fi 6E este de 10,8 Gbps. În comparație, pentru Wi-Fi 6, aceasta este de 9,6 Gbps. La prima vedere, este o diferență de doar 12,5%. Cu toate acestea, această diferență poate fi uneori semnificativă.

Ceea ce contează cel mai mult este să aveți un router compatibil cu acest standard, altfel nu vă veți putea bucura de această “funcționalitate”.

Două monitoare externe

Noul Mac suportă simultan două monitoare externe, în timp ce MacBook Air M2 anterior suporta doar unul. Aceasta este convenabil pentru lucru simultan pe mai multe sarcini, partajarea documentelor. Pentru a conecta două monitoare suplimentare, trebuie să închideți laptopul. Atunci când capacul este deschis, funcționează doar unul dintre monitoarele externe.

MacBook Air M3

Funcția a devenit o adevărată senzație: acum puteți să nu vă limitați la un singur monitor. Această caracteristică va fi apreciată în primul rând de către utilizatorii de afaceri și cei care lucrează frecvent în mai multe aplicații simultan. Pentru conectarea monitorului suplimentar acum nu mai sunt necesare soluții complicate, cum ar fi divizarea pentru două monitoare sau stații de andocare.

Sunetul este și mai bun acum

Videoconferințele au devenit pentru mulți dintre noi un mod obișnuit de comunicare atât la locul de muncă, cât și în viața de zi cu zi. În multe laptopuri, microfoanele sunt, să spunem direct, slabe. Dar nu și în MacBook. În modelele cu chip M2, trei microfoane sunt responsabile pentru o transmitere vocală de calitate, iar în această generație actuală cu M3 acestea au fost îmbunătățite și mai mult:

  • A fost adăugată funcția de izolare a vocii, care elimină zgomotele de fundal nedorite.
  • Există un mod de spectru larg – dacă aveți nevoie să auziți tot ce se întâmplă în jur.

Acestea sunt două caracteristici cu totul noi ale dispozitivelor cu M3. Dacă apelați frecvent de pe laptop, cu siguranță vă vor încânta.

  • Și mai mult, noul MacBook înregistrează vocea într-o calitate înaltă.
  • Pentru redarea sunetului, sunt responsabili șase difuzoare cu tehnologie de sunet surround Dolby Atmos.

Procesorul Apple M3: ce oferă el?

Am ajuns la cea mai importantă diferență a noului MacBook Air – procesorul.

Încă din toamnă, Apple a prezentat noul său cip de 3 nanometri, M3. MacBook Pro 14 deja funcționează pe acesta. Arhitectura actualizată a CPU-ului cu 8 nuclee și GPU-ul cu 10 nuclee, frecvența de ceas mai mare, 24 GB de memorie RAM – toate acestea deschid cu totul noi posibilități. Conform afirmațiilor companiei, performanța a crescut cu 60% în comparație cu laptopurile cu M1 și cu 13 ori în comparație cu dispozitivele cu procesoare Intel.

Ce înseamnă asta în practică? Arhitectura actualizată execută mai eficient sarcini intensive, inclusiv procesarea video și a fotografiilor. Acest lucru se datorează distribuirii optime a resurselor.

MacBook Air M3

Iată cum arată în cifre:

  • Lucrul în Excel este cu 35% mai rapid în comparație cu dispozitivele pe M1 și de 3 ori mai rapid decât pe dispozitivele cu Intel;
  • Photomator procesează fotografii cu 40% mai rapid decât echipamentul pe M1 și de 15 ori mai rapid decât pe Intel;
  • Montajul video în Final Cut Pro este cu 60% mai rapid în comparație cu M1 și de 13 ori mai eficient decât cu Intel.

Mai trebuie menționat jocurile pe calculator, deoarece MacBook Air M3 este campion absolut aici. Acesta suportă urmărirea hardware a razelor, pentru a obține o imagine mai vie cu iluminare realistă, jocuri de umbre și reflexii. Predecesorii nu sunt capabili de acest lucru.

Printre alte avantaje ale procesorului se numără și suportul pentru decodarea AV1 pentru redarea video în flux de înaltă calitate.

Pentru prima dată putem evalua performanța M3 cu un sistem de răcire pasiv. Laptopul nu are ventilatoare de răcire – căldura este evacuată natural prin orificiile din carcasă. Și chiar și cu acest sistem, computerul nu se supraîncălzește în sarcini intensive și se descurcă excelent atât cu sarcini de bază, cât și cu cele mai complexe. Ba chiar mai bine decât dispozitivele similare cu procesoare Intel și AMD cu răcire activă.

Este foarte important să menționăm: MacBook Air M3 este cel mai bun laptop de consum pentru inteligență artificială în prezent. Totul datorită noului coprocesor neuronal Neural Engine. Suportul pentru o vastă gamă de aplicații bazate pe AI permite editarea fotografiilor în Pixelmator Pro, editarea video în CapCut și multe alte operațiuni.

Să tragem concluziile

Dacă doriți să vă actualizați Mac-ul și vă întrebați dacă să cumpărați MacBook M2 sau M3, aruncați o privire la a doua opțiune. Această noutate este potrivită și pentru cei care fac trecerea către Mac pentru prima dată și doresc să achiziționeze un computer cu perspectivă pentru viitor. Laptopul nu este destinat sarcinilor extreme (pentru aceasta există versiuni Pro), dar este perfect pentru cei care lucrează pe internet, cu text, cifre, tabele, prezentări, fotografii. Se descurcă ușor cu sarcini intensive, jocuri și este ideal pentru persoanele care lucrează des în mișcare. MacBook Air M3 este ușor și compact: este ușor de transportat.

În plus, noul Mac este primul produs Apple realizat complet din materiale reciclate, inclusiv aluminiu, metale rare și cupru. Nu conține mercur, PVC sau compuși bromurați ignifuganți. Ambalajul este și el ecologic, constând în 99% fibră.

MacBook Air M3

Când va fi disponibil MacBook Air M3 în Moldova?

În curând, veți putea achiziționa MacBook Air M3 în capitală și în alte orașe din Moldova. Va fi disponibil în magazinele fizice iSpace, precum și în magazinul nostru online.

Care este prețul MacBook Air M3? Încă nu există informații oficiale despre prețurile pentru diferitele configurații ale MacBook Air M3. Doriți să fiți la curent cu noutățile? Urmăriți actualizările pe site-ul nostru și abonați-vă la profilul nostru de Instagram. Vom anunța despre începerea precomenzilor și despre prețul noului produs.

CITIȚI MAI MULTE:

Noile MacBook Pro 14 și 16 cu cipuri puternice din seria M3

MacBook Air 15 pe M2: Cui i se va potrivi noul produs Apple?

Fiți întotdeauna informați!

Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

Lăsați un feedback

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *