Rezistența dispozitivelor Apple. Cheile, smartphone-ul, căștile – acestea sunt trei lucruri fără de care oamenii moderni cu greu pleacă de acasă. Facem sport cu ele, ieșim din oraș pentru grătare, călătorim, suntem prinși în ploaie – pe scurt, le testăm durabilitatea în toate modurile posibile. Și în timp ce cheile sunt la adăpost de astfel de aventuri, gadgeturile sunt într-o poziție mai vulnerabilă. De aceea, Apple și-a echipat produsele cu protecție împotriva umezelii și a prafului.

Ce dispozitive Apple nu se tem de apă?

Gradul de protecție a dispozitivului împotriva pătrunderii în interiorul carcasei a prafului și a lichidelor se numește standard IP (International Protection). Acesta este indicat de două cifre. Primul este rezistența la microparticule și praf, iar al doilea este rezistența la umiditate.

Există în total 6 grade de protecție împotriva pătrunderii prafului. Rezistența dispozitivelor Apple absolută la praf este cel de-al șaselea grad. Aceasta înseamnă că contactele sunt protejate în mod fiabil. Rezistența la pătrunderea lichidelor este determinată de 8 grade, unde al optulea este cel maxim.

iPhone

Rezistența dispozitivelor Apple

Toate cele mai recente smartphone-uri Apple au standardele IP67 și IP68 – suficient pentru a vă asigura că smartphone-ul dvs. poate supraviețui unei băi în apă dulce fără să se strice. Iar iPhone XR și modelele ulterioare sunt în siguranță în fața răsturnărilor accidentale de suc, bere, ceai sau suc.

IP68:

  • iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max- rezistă la scufundări de până la 6 metri timp de 30 de minute.
  • iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max-pătrunde până la 4 metri timp de până la 30 de minute.
  • iPhone 11, iPhone XS și iPhone XS Max-sub 2 metri timp de până la 30 de minute.

IP67:

  • iPhone SE (a 2-a generație), iPhone XR, iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7 și iPhone 7 Plus-profund până la 1 metru pentru 30 de minute).

AirPods Pro

Căștile sunt protejate împotriva umezelii și a transpirației, deși nu sunt impermeabile. Puteți face sport cu ele (chiar dacă transpirați mult) și nu vă faceți griji dacă plouă sau se stropesc căștile. Dar nu ar trebui să înotați sau să faceți duș cu ele.

Înainte de a introduce căștile AirPods ude în carcasa de încărcare, ștergeți-le cu o cârpă moale, fără scame și lăsați-le să se usuce complet.

Apple Watch

Rezistența dispozitivelor Apple

Apple Watch este rezistent la apă, nu impermeabil. Acest lucru înseamnă că puteți păstra ceasul deschis atunci când faceți exerciții fizice, când mergeți în ploaie sau când vă spălați pe mâini.

Dar cu Apple Watch Series 2 și ulterior, puteți face duș, înota în piscină sau în mare – dar numai la adâncimi mici. Ceasul intră automat în modul Water Lock pentru a preveni apăsările accidentale. Dar fiți atenți: nu toate curelele pot rezista la contactul cu apa. De exemplu, oțelul inoxidabil și pielea își pot pierde aspectul în urma “tratamentelor cu apă”.

Orice Apple Watch nu este potrivit pentru scufundări, schi nautic sau alte activități care implică apă adâncă sau contactul la mare viteză cu apa.

Sunt acoperite de garanție dispozitivele Apple în ceea ce privește rezistența la apă?

Rezistența dispozitivelor Apple la apă nu înseamnă că acestea pot fi scăldate în apă, aruncate în zăpadă sau aruncate în apă. În cazul în care dispozitivul dvs. este deteriorat în urma contactului cu un lichid, utilizatorul este responsabil pentru daunele produse. Iar garanția limitată de un an a Apple nu se aplică.

Cert este că iPhone îndeplinește standardele IP67 sau IP68 atunci când îl scoateți din cutie și începeți să îl folosiți. Adică, cât timp telefonul este nou. În procesul de utilizare, acesta se uzează: din cauza șocurilor și a contuziilor, potrivirea exactă a pieselor se schimbă, formând goluri și așchii. Ca urmare, gradul de ermetizare dispare. Acest lucru poate să nu afecteze funcționarea dispozitivului în ansamblu, dar dacă telefonul se află sub apă, lichidul va pătrunde în interiorul carcasei.

Un alt aspect important. Rezistența la apă a iPhone-ului este testată în condiții de laborator, iar certificarea IP se aplică pentru apă dulce. Apa de mare, alcoolul și alte lichide au o compoziție specifică și pot reacționa chimic cu părțile gadgetului.

Concluzia?

Rezistența la apă a iPhone-ului nu este o caracteristică permanentă a dispozitivului. Este mai degrabă o poliță de asigurare în caz de situații neprevăzute. O modalitate de a prelungi durata de viață a telefonului în cazul în care acesta se scufundă accidental în apă, cade într-o dâră de zăpadă sau este prins în ploaie. Nu se așteaptă o funcționare corectă pe termen lung în stare scufundată. Prin urmare, dacă doriți cu adevărat să filmați pești sub apă, folosiți huse speciale.

Fiți întotdeauna informați!

Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

Lăsați un feedback

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *