Când termometrul se ridică peste +35 °C, nu numai oamenii pot avea probleme, ci și smartphone-urile. Într-o căldură extremă, orice tehnică, chiar și cea de cea mai bună calitate, poate începe să funcționeze incorect. Să vedem cum să evităm problemele și ce să facem dacă iPhone-ul se supraîncălzește.

Temperaturi ideale pentru iPhone

Pentru orice tehnică există un interval de temperaturi permis. Pentru iPhone acesta este următorul:

  • utilizarea dispozitivului: de la 0 la +35 °C;
  • depozitare: de la –20 la +45 °C.

Dacă iPhone-ul se supraîncălzește (sau se supra-răcește), anumite funcții încetează să mai funcționeze. Dar chiar și atunci nu trebuie să panicăm. După răcire, acestea vor funcționa din nou. Pericolul este că, dacă supraîncălzirea se întâmplă frecvent, aceasta poate „ucide” treptat autonomia bateriei – scade capacitatea acesteia și abilitatea de a ține încărcarea. În acest caz, este necesară înlocuirea bateriei. Prin urmare, este mai bine să evităm astfel de situații, iar mai jos vom explica cum să facem acest lucru.

bateria

iPhone-ul meu se încălzește — este normal?

În condiții de sarcină mare, orice telefon se va încălzi, iar tehnica Apple nu face excepție. De exemplu, bateria iPhone-ului se încălzește în următoarele situații:

  • când telefonul este nou și îl configurați pentru prima dată;
  • restaurați conținutul dintr-un backup iCloud;
  • folosiți încărcarea wireless;
  • porniți camera, jocurile sau orice aplicație care consumă multe resurse, unde este necesară toată puterea procesorului și a graficii;
  • faceți streaming, transmițând video la rezoluție înaltă.

În oricare dintre aceste procese, orice telefon, inclusiv iPhone-ul, se va încălzi rapid. Când sarcina este finalizată și încărcătura scade, dispozitivul se va răci, iar funcțiile vor fi restaurate. Dacă acest lucru se întâmplă rar, bateria nu va fi afectată.

Semnele că iPhone-ul s-a încălzit prea tare

Pentru utilizatorul obișnuit, este dificil să determine cât de critică este supraîncălzirea. Este mai important să înțelegeți de ce iPhone-ul este fierbinte și ce să faceți pentru a nu se defecta din cauza temperaturii extrem de ridicate.

Totul este mult mai simplu dacă aveți un smartphone de nouă generație cu protecție împotriva supraîncălzirii, de exemplu, iPhone 14 Plus sau iPhone 15 Pro Max. Dispozitivele din ultimele generații cu iOS 16 și mai noi opresc automat procesul de încărcare în cazul supraîncălzirii și informează că acesta va fi reluat când temperatura se normalizează (pe ecran apare un mesaj corespunzător).

bateria

Semnele că temperatura a crescut la un nivel critic:

  • Procesul de încărcare fie se oprește complet, fie încetinește considerabil. Cablu de încărcare sau încărcătorul wireless este conectat în acest timp.
  • Display-ul se întunecă, se stinge și nu răspunde la ajustări.
  • Nu există semnal / semnalul este foarte slab – ceea ce înseamnă că modulele de recepție/transmisie au trecut în modul de economisire a energiei.
  • Camera funcționează incorect, unele funcții, inclusiv blițul, nu sunt disponibile.
  • Scade performanța aplicațiilor, fotografiile se încarcă foarte încet, paginile în Safari se deschid într-un timp foarte lung.
  • Vedeți mesajul pe ecran „Temperatură. Este necesară răcirea iPhone-ului înainte de utilizare”.

Dacă iPhone-ul a început să se încălzească, unele aplicații încetează să funcționeze corect. Interesant este că navigatorul rămâne disponibil, dar după apariția mesajului de avertizare privind supraîncălzirea, acesta trece în modul audio. Imaginea se activează doar la viraje, arătând traseul șoferului.

Primele acțiuni în caz de supraîncălzire a iPhone-ului

Nu este greu de ghicit ce trebuie făcut dacă iPhone-ul se încălzește: trebuie răcit. Dar nu prea brusc, altfel se poate deteriora dispozitivul. A pune telefonul în frigider este o idee proastă.

Răcirea trebuie să fie treptată. Pentru aceasta, smartphone-ul trebuie să fie oprit sau cel puțin ecranul să fie blocat și plasat într-un loc răcoros, la umbră.

bateria

Cum să evitați supraîncălzirea smartphone-ului

Dacă nu vă despărțiți de dispozitivul preferat pe plajă, îl folosiți în interiorul unui automobil călduros sau în transportul public, nu este greu de ghicit de ce iPhone-ul dumneavoastră se încălzește constant. Sarcina asupra procesorului crește generarea de căldură, iar căldura ambientală nu contribuie la răcirea acestuia. Cum să faceți ca iPhone-ul să nu să se încălzească vara? Iată câteva trucuri:

  • Când organizați un picnic cu prietenii sau sunteți la plajă, nu lăsați smartphone-ul la soare. Acoperiți-l cu un prosop sau puneți-l în geantă. Important este ca acestea să fie deschise la culoare, deoarece obiectele de culoare închisă se încălzesc mai tare, creând o adevărată saună în interior.
  • Când ieșiți din mașină, luați telefonul cu voi. În căldură, interiorul mașinii se încălzește până la +50 °C: prezența regulată în astfel de condiții va deteriora mai rapid bateria iPhone-ului.
  • Când este cald afară, purtați smartphone-ul în rucsac sau geantă, nu în buzunar. În spațiu limitat, nu se va putea răci.
  • Pentru a lucra cu aplicații și jocuri care consumă multe resurse, alegeți locuri cu aer condiționat. Afară sau în încăperi calde, folosiți dispozitivul cât mai puțin posibil.
  • Pentru vară, alegeți huse ușoare, care nu rețin căldura.
  • Nu încărcați iPhone-ul în timpul jocurilor, procesării fotografiilor sau altor sarcini care consumă multe resurse.

Dacă aveți nevoie de un navigator pe drum, atunci montați smartphone-ul pe bord astfel încât să evitați expunerea directă la razele solare. Porniți aerul condiționat în mașină și reduceți la minimum luminozitatea ecranului telefonului.

Cum să înțelegeți că este timpul să schimbați bateria la iPhone

Dacă nu puteți înțelege de ce iPhone-ul se încălzește când navigați pe internet sau chiar și fără sarcini deosebite, verificați bateria.

În „Configurări” faceți clic pe „Baterie”, alegeți „Starea sănătate și încărcare baterie”. Dispozitivul va arăta capacitatea maximă a bateriei, iar dacă aceasta a scăzut la 80% sau mai puțin, este timpul să schimbați bateria. Iar uneori este mai simplu să cumpărați un iPhone mai modern, mai potrivit pentru nevoile dvs.

Știți unde să vă adresați — desigur, la iSpace. Experții Service Centrului nostru vor identifica de ce se încălzește iPhone-ul dvs. și vă vor ajuta să rezolvați problema. De asemenea, la noi puteți testa toate noutățile: acestea sunt prezentate în acces deschis. Consultanții iSpace vă vor povesti despre avantajele modelelor și vă vor ajuta să faceți alegerea corectă.

CITIȚI MAI MULT:

Cum să setați o melodie personalizată ca ton de alarmă pe iPhone în locul celei implicite

Internetul slab pe iPhone. Cum îl puteți fixa singuri?

Cum să acționați dacă iPhone-ul se oprește și nu se mai activează la frig?

Fiți întotdeauna informați!

Abonați-vă la noutățile noastre și fiți primii care află despre ultimele promoții și ofertele speciale.

Lăsați un feedback

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *